Menu

Bloemkoolpizza met tomaat & mozzarella

Een pizza met een bodem van bloemkool? Ja ook ik, had er mijn bedenkingen bij. Op Pinterest is het een ware hit en dus werd het tijd om het zelf eens te proberen. En niet zonder succes, want deze bloemkoolpizza is super lekker. Als het aan mij ligt, eet ik iedere week pizza en dat is natuurlijk niet zo healthy. Deze versie is wel gezond en glutenvrij want de bodem is gemaakt van bloemkool.

Het gekke is, dat je de bloemkool nauwelijks proeft. Eigenlijk is bloemkool dus echt de kameleon onder de groentes, ik maakte er al eens stamppot van, het recept staat in mijn boek, tabouleh en nu ook pizza. En nu denk je dat dit een heel ingewikkeld proces is, maar ook dat valt reuze mee. Er zit wel lekker veel kaas in, maar hé dat hoort nu eenmaal bij pizza. Zelfs als het een healthy variant is.

Ingrediënten voor 1 pizza
De bloemkool bodem
1/2 bloemkool
1 ei
50 gr geraspte kaas
Peper en zout

Toppings
4 el tomatensaus (uit een kartonnetje)
1/2 bol mozzarella
1 tomaat
1 tl oregeano
Verse basilicum
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de bloemkool in roosjes en was ze.

bloemkoolpizza

Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine.

Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron.

bloemkoolpizza 2Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk.

Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.

pizzabodem van bloemkoolBak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.

Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

bloemkoolpizza

Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus.

Snij de tomaat in plakjes en verdeel deze over de bloemkoolpizza.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de bodem.

Bak de bloemkoolpizza in 5 tot 10 minuten af.

Garneer de bloemkoolpizza met de verse basilicum.

bloemkoolpizzaDit recept is Voedselzandloper proof! 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

175 reacties

 • Karen
  21 augustus 2019 om 21:24

  Hier de ovenplaat zonder papier, goed ingevet. Ging er vlot af.

 • Karen
  21 augustus 2019 om 21:24

  Vandaag gemaakt. HEERLIJK

 • Karen Van Landeghem
  21 augustus 2019 om 21:21

  ik ben er echt fan van. wegens tarwe-intollerantie heb ik geen keuze. Heb de pizza belegd met tomatenpuree, schijfjes tomaat, paprika, geraspte lactosevrije kaas, oregano, fijne kruiden, italiaanse kruiden en een klein beetje in look geweekte olijfolie. Heerlijk. Heb een volledige bloemkool gebruikt, en hem bijna alleen opgegeten.

 • Wessel Mansveld
  11 juli 2019 om 13:34

  Hoe kom je daar nou weer bij? Vrijwel alle kaas wordt gemaakt van melk en stremsel en zit dus vol met lactose

 • Pauline
  1 juli 2019 om 11:49

  Ik ben bang dat hij dan te nat wordt als je hem in de koelkast bewaard.

 • Ronald
  29 juni 2019 om 13:59

  Erg leuk dat jullie allemaal met van die leuke eet bereidingen aan komen, ik ben ook begonnen met de pizza te maken, heb altijd wel in de voeding gezeten. Maar KHA koken doe ik pas een jaar. Ik heb goede hoop dat hij erg lekker wordt, hij is helaas niet klaar voor het damesvoetbal begint. Iedereen veel succes met het maken van deze leuke pizza.

 • Djoke
  28 juni 2019 om 17:47

  Een vraagje, kan ik de bodem ook al vanavond maken als we de pizza morgen willen eten?

 • Anja
  14 april 2019 om 15:12

  Oude kaas is lactosevrij

 • Geertje
  8 maart 2019 om 16:12

  Ik heb het met gewoon bloemkoolrijst gemaakt, niet eerst in de magnetron, gewoon direkt vermengen met ei en kaas en 20 min in de oven op 180 graden.

 • Anouk
  9 februari 2019 om 14:42

  Hoi. Doe je bij de bloemkoolrijst ook kaas? En hoeveel bloemkoolrijst per pizza?

 • Bliss
  5 februari 2019 om 17:07

  Ik heb het 2 keer geprobeerd, maarre..... ik vind het niet de moeite waard. Veel werk, de stank van bloemkool in huis en het is gewoon écht niet zo lekker als een echte pizza :D Nee, dan trakteer ik mezelf toch maar op een echte pizza en houd dan wel rekening met de dikte en toppings :)

 • Wilma van Hengel
  1 februari 2019 om 15:09

  Heerlijk recept. Aanvulling: ik vang het kookvocht op en dat gebruik ik óf om te drinken óf in een soep (in het kader van duurzaamheid en zuinig zijn met onze schepping en dus ook alles wat te eten of te drinken is)

 • Esther
  31 januari 2019 om 16:37

  oh het ruikt hier hemels! na bijna een maand Kha dieet en pizzaverbod MOEST ik vandaag echt een pizza eten.... dus deze oplossing is geweldig. ik heb diepvries bloemkoolroosjes van de aldi afgespoeld onder warm water en daarna in de keukenmachine gedaan. minuutje op stand 1 en daarna 2 eieren ( omdat het een portie van 600 gram was) en een handje slankie geraspte kaas erbij. 20 min op 180 en daarna omgedraaid en nog 10 min op 180. belegd met home made tomatensaus, prei en proscuito. ZALIG!

 • Heleen van den Bos
  27 januari 2019 om 12:54

  Ik neem aan dat je de bloemkool wel in water moet doen als het de magnetron in gaat..of niet?

 • Lilian
  21 januari 2019 om 12:13

  Ik heb edelgistvlokken geprobeerd, ging prima en heel smakelijk. Ongeveer zelfde hoeveelheid aangehouden als de kaas.

 • Leonie
  14 augustus 2018 om 19:10

  Het was heerlijk. Ik had als ingrediënten paprika, stukjes kip, ui, mozzarella en natuurlijk tomatensaus. Tomaatjes en rucola erover en het was echt heerlijk. Ik had alleen toen ik de bloemkool en ei mixte, dat het erg plakkerig was. Het was niet echt een deegje. Hadden meer hier last van? Ik heb er zelf wat bloem door heen gedaan. Alleen hoe kan dit of is t normaal? Liefs!!

 • Leon
  25 juli 2018 om 19:13

  Het was heel erg lekker, de bodem was goed krokant en met mijn eigen vulling erop was het smullen geblazen.

 • Annika
  24 juli 2018 om 13:59

  Ongeveer 450 gram

 • Jessica Van Heddegem
  20 juli 2018 om 11:17

  Hallo Ik ben nu diepvriesbloemkool aan het stomen voor de pizza. Hoeveel gram bloemkool is het ongeveer per pizza?

 • Annika
  3 juli 2018 om 12:44

  Ja, dat kan zeker helpen!

 • Eline
  1 juli 2018 om 18:32

  Heel lekker, maar de bodem is niet zo krokant bij mij. Zou het helpen om deze om te draaien tijdens het bakken in de oven?

 • Fionah
  17 juni 2018 om 13:12

  Alleen omdat iets geen voedingswaarde bezit, wil dat niet zeggen dat het ook geen calorieën meer heeft. Neem kristal(suiker), amper voedingswaarde maar je wordt er loeie dik van.. Als je wilt weten hoe waarheidsgetrouw een onderzoek is, achterhaal dan wie het onderzoek financiert/sponsort. Heel vaak zit er achter bepaalde onderzoeken een aanverwante industrie (preken voor eigen parochie). Misschien zelf toch ook even inlezen?

 • Pauline
  2 juni 2018 om 17:06

  Dat klinkt heel lekker!

 • Erika
  1 juni 2018 om 19:49

  Ik had bloemkoolrijst gekocht en deze verder behandeld zoals beschreven. In de bodem had ik al wat basilicum gedaan. Als topping had ik tomatensaus, nog een beetje geraspte kaas, bacon, paprika, champignons en oregano. De rest van het gezin had pannenkoeken en waren jaloers op mijn pizza ? Hij was ook echt heerlijk!

 • Suzanne van den Heuvel
  24 april 2018 om 09:31

  Hallo Trudie, je kunt de pizza bodem ook goed maken in een pan. Een beetje bakken als een omelet of frittata en voorzichtig eruit laten schuiven. Je kunt de pizza beleggen naar wens en even met een deksel erop de mozzarella zacht laten worden. Wellicht iets anders dan met oven, maar het kan wel!! Smakelijk

 • Anneke van Amerongen
  22 april 2018 om 00:06

  Het bakpapier eerst natmaken, uitknijpen en dan op de bakplaat uitstrijken, zo plakt het niet.

 • Kristin Wijnja
  20 maart 2018 om 21:22

  Heb de bloemkool wat fijn gemaakt en in een stoommandje gekookt, zodat de kool niet in het water ligt. Vervolgens uitgeknepen. Dat werkte prima.

 • snowy
  1 maart 2018 om 09:46

  waarschijnlijk als je het op een pizzasteen doet, wordt het wel knapperig.

 • Annika
  25 februari 2018 om 12:39

  Ja, je hebt wel echt een oven nodig om dit te maken.

 • Trudie Postma
  23 februari 2018 om 21:38

  Lijkt mij erg lekker. Ben bezig met een dieet sinds oktober. Volgende week balansweek en nu wilde ik deze graag gaan maken, maar ik heb geen oven. Hoe kan ‘m dan het beste maken? Of lukt het zonder oven echt niet?

 • dominic mattijs
  10 februari 2018 om 13:25

  echt? alle voedingswaarde gaat verloren? dat lijkt me geweldig, dat wil zeggen dat alles wat in de magnetron is geweest totaal calorievrij is, ideaal om af te vallen dus........ leer jezelf eens goed in over huishoudapparatuur en laat de slimme mensen met rust over deze onzin aub

 • Hilde slangen
  4 februari 2018 om 13:19

  Smaak is heerlijk alleen jammer dat de bodem aan bakpapier bleef plakken hoe kan dat?

 • Ineke
  20 januari 2018 om 20:46

  Ik heb bloemkoolrijst gebruikt van de AH en ipv de magnetron het op een ovenplaat uitgelegd en 15 minuten in de oven gezet. Daarna vocht eruit geperst en verder het recept gevolgd. Heerlijk!!!

 • Pauline
  12 januari 2018 om 15:58

  Zou ik niet doen, want dan wordt het te nat. Ik zou de bloemkool dan gewoon rauw houden en de tijd in de oven iets verlengen.

 • Michele meijer
  6 januari 2018 om 18:56

  Kan ik de bloemkoolroosjes ook heel even blancheren, ik heb geen magnetron

 • Lieke Vermunt
  15 december 2017 om 14:23

  Dit recept ziet er lekker uit! Ik heb alleen ook een lactose-intolerantie waardoor ik geen kaas in de bodem kan toevoegen. Weet jij of het dan nog lekker zal zijn of moet ik iets anders proberen?

 • Pauline
  10 december 2017 om 14:05

  Echt hard wordt het niet. Maar je moet hem wel op kunnen tillen. Waarschijnlijk zat er nog teveel vocht in bij jou.

 • Britt vd Graaf
  4 december 2017 om 18:09

  Mijn bodem werd niet erg hard.. het was meer een papje wat aan het papier zat vast geplakt. Iemand dit ook gehad? Of tips?

 • Marjolijn de Rooy
  28 oktober 2017 om 12:55

  Prima recept, maar voor iemand die met gezonde ' voeding' ipv vulling bezig is, sta ik verbaasd dat de magnetron wordt aangeraden. Het is bekend dat welk product dan ook, wat in de magnetron is geweest, alle voedingswaarde verloren is!!! Daarnaast is de magnetron ook een grote stralingsbron in je huis. die past ophoudt als je de stekker uit het stopcontact trekt. Dus gewoon even koken en de magnetron nooit meer als onderdeel van een recept gebruiken! Kijk maar eens op het wereld wijde web, naar informatie over de werking van een magentron.

 • Nanda Droog
  25 oktober 2017 om 19:05

  Net gemaakt. Smaakt lekker. De volgende keer bak ik de bodem aan twee kanten. Nu nog wat slap.,

 • Op de thee bij Le
  24 oktober 2017 om 12:00

  Bij ons was het eerder een bloemkoolhusseltje maar wel een heerlijk husseltje

 • Anouk Van Hees-van Leest
  17 september 2017 om 18:09

  Zonder water en in een magnatron bestendige bak.

 • Pauline
  4 september 2017 om 16:03

  Je kan kant en klare bloemkoolrijst kopen bij de AH. Of wat kleinere hoeveelheden in je keukenmachine doen. Het hoort namelijk niet nat te worden, dan heb je het te lang gemalen.

 • Karin
  1 september 2017 om 16:37

  Wat een gedoe om dat fijn te maken in de keukenmachine ging steeds vast zitten doordat het zo Nat is. Zijnn daar nog tips voor?

 • Annika
  8 augustus 2017 om 13:19

  Het is voor ong. 2 personen!

 • Inge Mathijssen
  7 augustus 2017 om 22:40

  Voor hoeveel personen is dit recept foto ziet het er klein uit als een portie?

 • Bianca G
  19 juni 2017 om 19:01

  Echt heel erg lekker, de bodem had best wat knapperiger gemogen maar de smaak maakt dat zeker goed ;-) Ik heb over de belegde pizza wat Italiaanse kruiden van verstegen gestrooid Deze pizza staat vanaf nu in de menukeuze.

 • Carmen
  24 mei 2017 om 12:14

  Mmm ik heb m ook net gebakken voor vanavond!

 • anneke
  18 mei 2017 om 12:31

  Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron.. Moet dat in water of zonder water? In een schaal of zak. Ik snap m niet zo goed, Of eerst koken in water en daarna raspen? Wat werkt het best?

 • Daniëlle den Hollander-Foray
  26 april 2017 om 17:03

  In een pan met water en dan even koken. 2 minuutjes op middelhoog vuur doe ik.

 • Dimphy
  25 april 2017 om 16:28

  Maar hoe doe je dat dan?

 • Josine
  24 april 2017 om 13:29

  Die maal je fijn in een keukenmachine.

 • Gonne
  24 april 2017 om 12:25

  Ik snap even niet wat er met de bloemkoolroosjes gebeurt?

 • Josine
  14 april 2017 om 16:34

  Zo lekker! Ben ‘m nu aan het maken :-) liefs Josine

 • Annika
  13 april 2017 om 09:21

  Ja hoor, dat kan ook!

 • Nina
  11 april 2017 om 16:58

  Kun je het ook zonder magnetron maken bv .normaal koken ivm. Geen magnetron meer

 • Fienie
  12 maart 2017 om 10:22

  Lijkt me heerlijk, ga het vanavond proberen. Een bloemkool kan nogal variëren van grootte. Hoeveel gram bloemkool-kruim heb je ongeveer nodig voor 1 pizza?

 • Cat
  17 februari 2017 om 18:03

  Ik heb geen magnetron en heb t gewoon gestoomd. Gaat prima. Wel heel goed uitwringen want daardoor natuurlijk nog natter!

 • Pauline
  20 januari 2017 om 15:16

  Ja dat moet inderdaad, want in principe is dat gewoon geraspte bloemkool.

 • Angelique
  19 januari 2017 om 20:36

  Heb kant rn klaar bloemkool rijst gekocht moet dit voor pizza ook gekookt worden en hoeveel heb je nodig zit 400 gram in maar moet maar voor 1 persoon deze pizza maken

 • Pauline
  27 oktober 2016 om 12:23

  Nee helaas niet, ik ben bang dat hij dan te vochtig wordt.

 • Cathu
  26 oktober 2016 om 20:32

  Kun je de bodem na het bakken invriezen?

 • A de Bont
  15 oktober 2016 om 17:35

  Wat zijn de calorieën van deze pizza?

 • Ann
  14 oktober 2016 om 18:01

  Héél lekker, ik heb die nu al 2 dagen opeen gemaakt, eergisteren met rode ui, rode paprika, courgette, spinazie, tomaat en mozzarella, gisteren met rode uit, rode paprika, courgette, champignons, zalm en mozzarella!
  Bedankt voor dit super recept!!!

 • M de boer
  29 september 2016 om 19:18

  Hoi! Ik heb vandaag deze pizza geprobeerd te maken, zonder kaas maar met twee eieren. Ik was vergeten om de bloemkool te garen in de magnetron! Het resultaat: eigenlijk geen deegbodem, maar een uiteenvallende korrelige massa. Het werd uiteindelijk een soort 'nasi' omdat ik er ook nog kipgehakt, paprika én ui op had gedaan. Maar wat bleek? Het was superlekker!!!

 • Pauline
  26 september 2016 om 14:31

  In dit recept heb je het ei nodig voor de binding. Je kunt het zonder proberen, maar ik ben bang dat de bodem dan uit elkaar valt.

 • Hallo, hoe kan ik het ei vervangen. Ben allergisch. Dankk ju wel
  25 september 2016 om 22:57

  Goededag hoe kan ik het ei vervangen ? Ben allergisch dank u wel

 • Pauline
  12 augustus 2016 om 14:33

  Nee dat denk ik niet. Ei zorgt vooral voor binding. De bodem blijft ook een beetje zacht.

 • Karenn1909
  11 augustus 2016 om 09:12

  Helaas kwam ik er achter dat ik de ei vergeten was in de bodem. Hij was hierdoor niet minder lekker. Alleen vraag ik me af of de bodem daardoor knapperiger geworden zou zijn als ik deze wél had toegevoegd.

 • Pauline
  12 juli 2016 om 11:35

  Nee zonder water en gewoon in een magnetron-bestendig bakje

 • Tessa
  11 juli 2016 om 23:42

  hoe gaar je bloemkool in de magnetron? Gewoon in een kom of moet je er water bij doen?

 • Inge
  27 juni 2016 om 19:20

  Superlekker, zelfs mijn kieskeurige (lust geen groenten) zoon vond het lekker. Voor hem wel met hespenblokjes gemaakt.
  Komt hier zeker nog op tafel :-)

 • Carla
  19 mei 2016 om 18:20

  Heerlijk de pizza met een tip voor het maken van de bodem, even de onderkant van de appeltaart vorm gebruiken. Daarnaast heb ik geluk dat mijn bloemkool rechtstreeks uit de tuin komt. Daar komt nauwelijks vocht uit?

 • Pauline
  13 maart 2016 om 15:36

  Nee het wordt niet echt krokant. Het blijft natuurlijk wat zachter dan wanneer je gewoon speltbloem gebruikt.

 • Simon
  12 maart 2016 om 23:34

  Deze heb ik een eind geleden ook nog proberen maken! Heb je bij jou recept een Krokante korst? Dat was bij mijn recept nl. Niet het geval wat ik wel jammer vond!

  Groeten

 • Anne
  6 maart 2016 om 19:18

  Net opgegeten! Heerlijk! Zelfs manlief vond het 'niet vies' terwijl hij niet van bloemkool houdt. Ik heb er zwarte olijven bij op gedaan. Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan beleg ik 'm met vis. Je kunt hem uit de hand eten, maar de bodem blijft wel wat zacht.

 • Martje
  24 februari 2016 om 13:50

  Vorige week geprobeerd, was erg lekker! Had alleen de bloemkool niet goed uitgewrongen waardoor de bodem nogal aan het bakpapier bleef plakken, een wijze les voor de volgende keer!

 • Stella
  22 januari 2016 om 13:44

  Ik vroeg me af voor hoeveel personen één pizza is?

 • Annika
  12 januari 2016 om 16:23

  180 graden!

 • Dorothee mutsaers
  11 januari 2016 om 19:16

  Op hoeveel graden bak je de bodem en bak je de pizza af?!

 • Liz
  20 november 2015 om 13:52

  Gewoon koken.
  Niet tot het helemaal snotterig is.

 • Jantine
  18 november 2015 om 18:50

  Hallo Pauline,
  Hoe kan ik de bloemkool garen zonder magnetron?

 • Arieke
  15 oktober 2015 om 16:44

  Wij hebben dit gisteren gegeten en volop genoten. De kinderen vooral van het feit dat ze pizza aten. Echt een aanrader!

 • Irene
  18 september 2015 om 14:11

  De pizzabodem smaakt lekkerder dan glutenvrije pizza.!

 • Marte
  30 augustus 2015 om 21:17

  Wat een leuke ontdekking: ik eet al een tijdje volgens de voedselzandloper en pizza schrapte ik definitief van de lijst. Maar nu dus niet meer. Jeuj! Maar een vraagje: hoe maak ik het deeg best zonder magnetron? Bedankt voor je hulp! Groetjes uit Antwerpen Marte

 • Pauline
  13 augustus 2015 om 14:00

  Je kunt het proberen. Maar het gevaar is dat hij minder sticky wordt

 • Christine
  12 augustus 2015 om 19:17

  Mmmm... mijn man is fan! Ik vind de bodem wat te veel kaas bevatten. Kun je de hoeveelheid kaas halveren/ vervangen/ weglaten?

 • Jeanne
  30 juli 2015 om 15:47

  Kun je het bloemkool pizza 'deeg' ook al een dagje van te voren maken en dan bewaren in de koelkast?

 • Savannah
  21 juli 2015 om 15:10

  Hoi Pauiline, grote fan van je website en je boeken!

  ik vroeg me af of je de bodem alvast kon maken en afbakken en op een later tijdstip beleggen en voor de 2e keer bakken?

  Groetjes

 • Tessa
  12 juli 2015 om 23:09

  AWESOME. Ik ben verliefd geworden op je site en je gerechten! Morgenvroeg ga ik je appeltaarthavermout maken. Vraagje... Kan ik de bodem ook kaasvrij maken? In verband met lactose. Liefs!

 • Lisa
  30 juni 2015 om 10:14

  Ik ben zo blij met dit recept. Ik lust niet echt bloemkool en dan is een hele bloemkool voor paar roosjes voor Gado Gado voor 2 personen echt teveel. Nu kan ik iets maken met de overgebleven bloemkool. Ik vond de smaak flink meevallen. Eerlijk gezegd vond ik de pizza wat vet smaken door al die kaas. Haha vandaag ga ik hem opnieuw maken en dan met iets minder kaas. Alleen de eerste keer volgens recept gemaakt maar ik vond het jammer dat de bodem zo slap is. Ik ga hem dit keer langer zonder topping bakken, net zo lang tot ik hem mooi vind.
  Het is een beetje uitvogelen omdat elke oven weer anders is en je op internet veel verschillende recepten tegen komt, maar die van hier vond ik heel duidelijk en makkelijk! Mijn man is blij want die vind hem heerlijk en hij moet koolhydraatarm eten ivm insuline inname. We hadden pizza al afgeschreven dus omdat met een normale pizza hij 1 slice mocht eten en daar kan ie niet een hele avond op leven. En het is ook gewoon niet goed voor hem. Met deze bloemkoolbodem krijgt ie weer een gewoon portie.

  Wij zijn om!!

 • Pauline
  16 juni 2015 om 13:38

  Ja beetje bij beetje en dan kort pulsen.

 • Annelies
  15 juni 2015 om 16:07

  Hoi Paulien,

  Kun je de bloemkool ook in een blender doen? Ga hem dan zeker weten maken :-) !

 • Anne-Marie
  19 mei 2015 om 21:03

  Heb vanavond deze pizza gemaakt. Super lekker, echt een aanrader.

 • Laura
  5 mei 2015 om 17:44

  De pizza was heerlijk.
  Voor 2 personen een hele bloemkool gebruikt.
  Deze wel iets anders belegd, Maar daarin kan je natuurlijk vrij variëren
  De bodem 10 minuten langer gebakken.
  Zou er de volgende keer wel wat meer kaas door doen
  Maar wij zijn dan ook gek op kaas.

 • Janice
  10 maart 2015 om 19:45

  Heerlijk!!! Waarom zou je nog een andere pizza eten die allemaal maar ongezonder is?!

 • Mandy
  5 maart 2015 om 10:42

  Ik heb voor 2 pizza's een hele bloemkool, 2 eieren en 100 gr kaas gebruikt. Ik heb ook de baktijd met 10 minuten verlengd, maar de bodems kleurden bij mij niet goudbruin en bleven korrelig... Moet ik misschien de volgende keer wat meer eieren toevoegen?

 • Katleen
  4 maart 2015 om 11:14

  Hallo! Ik vraag mij nog steeds af bij recepten waarbij je iets moet "uitwringen" in een kaasdoek, theedoek, ... : hoe krijg je die dingen achteraf weer proper? Hier ook met die bloemkool, dat plakt toch overal aan, spoel je die gewoon even uit of wat?

  Voor de rest lijkt me dit een heel lekker recept!

 • Laura
  28 februari 2015 om 18:35

  Pauline,
  Dank voor het lekkere recept! Zoals je wellicht op Instagram hebt gezien (ik heb je getagd) is de pizza bij ons gelukt! Ik heb de bloemkool niet gekookt, gewoon meteen na het fijnmaken gemixt met ei en kaas. Ging helemaal goed (wel 2x 15 minuten in de oven gedaan)! Super lekker receptje en lekker gezond (op de salami na die wij zelf hebben toegevoegd).

 • Meduza
  21 februari 2015 om 19:59

  Lekker,lekker lekker vanmiddag gemaakt vond hem lekker smaken !!

 • Daniëlle
  21 februari 2015 om 10:38

  Ik las dat iemand de pizza ook gemaakt had zonder de bloemkool voor te garen. Heb jij dat ook al uitgeprobeerd Pauline?
  Ben erg benieuwd of dat ook lukt!

 • Elisa
  14 februari 2015 om 17:56

  De pizza had een voortreffelijke smaak,
  maar de bodem was wat aan de dunne kant,
  in vergelijking met de foto, terwijl ik precies de juiste hoeveelheid bloemkool e.d heb gebruikt.
  denk dat ik een volgende keer er gewoon wat volkoren speltmeel doorheen doe,voor een wat vastere structuur vd bodem.

 • melissa
  4 januari 2015 om 08:26

  wij hebben hier alleen bloemkool in de diepvriezer liggen, kan ik die ook gebruiken? Hoeveel gram moet ik nemen (bevroren)?

 • ingrid
  21 december 2014 om 10:07

  Ik wil de bloemkool bodem voor de pizza maken.
  ik heb geen magnetron maar wel een stoomoven, maar ben bang dat dat te nat is.

  Heb je een tip voor mij wat ik dan kan doen

 • Ekkes
  8 december 2014 om 21:16

  Ik heb de pizza ook gemaakt maar het smaakte meer naar ei dan naar pizza. Jammer!

 • Pauline
  3 december 2014 om 19:31

  Ik zou het niet doen. Want daar wordt hij juist lekker van. En het heeft ook een bindende functie.

 • Esta Löchter
  3 december 2014 om 12:07

  Hallo Pauline, kan je de kaas weglaten uit de bloemkool pizza bodem, mijn man houdt namelijk niet van kaas in eten verwerkt. Bedankt alvast.

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:18

  Ik denk dat dat wel kan. Wel even bewaren in de koelkast.

 • Manja
  25 november 2014 om 20:28

  Zou je de bodem ook al eerder kunnen maken?

 • Pauline
  13 november 2014 om 22:13

  Ok thanks voor het delen. Ga ik dat ook een keer proberen. Als het niet nodig is, liever niet natuurlijk.

 • Esther
  12 november 2014 om 13:45

  Hi Pauline, kan je aangeven wat het nut is van het voorgaren van de bloemkool? Ik zie het in jouw recept staan, en ook in andere... Ik maak deze 'pizza' al langer (recept ooit uit Amerika) en was de eerste keer vergeten om de bloemkool voor te garen. Met de verhouding 1:1 van gemalen bloemkool en geraspte kaas, kruiden en 1 ei krijg ik evengoed een prachtige en heerlijke bodem. Helemaal niet zompig of zo. Deze bodem beleg ik dan weer en dan gaat hij nog even de oven in. Niet zo stevig dat je hem met de handen kan eten zoals een normale pizza, maar dat lijkt me bij de voorgegaarde versie ook niet het geval. Het scheelt zeker tijd!

 • Pauline
  9 november 2014 om 12:33

  Als je het heel kort mixt wel. Anders wordt het puree.

 • Daphne
  8 november 2014 om 13:13

  Hi Pauline,

  Helaas heb ik geen keukenmachine, handrasp lijkt mij ook niet ideaal... Zou het ook gaan met een staafmixer..?

 • nathalie
  3 november 2014 om 19:45

  Moet dat bakken van de bloemkool in het begin echt? of kan ik dat ook overslaan?

 • Pauline
  26 oktober 2014 om 19:57

  Ik zou het even kort bakken in een pan.

 • Julia
  26 oktober 2014 om 18:56

  Hey, ik ga zaterdag deze pizza maken, maar ik heb geen magnetron! Kan de bloemkool ook in de oven garen en zo ja, hoe lang en op welke temperatuur?
  Ik ben benieuwd hoe hij smaakt! :)

 • Anne
  21 oktober 2014 om 16:58

  Ik droog de gemalen bloemkool voor in de oven op een plaat op eerst een 5 min. hoogste stand en daarna op 50/75 met ovendeur open een klein uurtje.
  Voordeel je kunt het dan in een wat grotere hoeveelheid maken en bewaren en gebruiken als je wat haastig bent;) en het is veel minder "sompig"

 • Pauline
  19 oktober 2014 om 22:46

  Dat is ook om te binden en voor de smaak. Ik denk dat het zonder kaas minder lekker is en uit elkaar zal vallen.

 • Sanne
  19 oktober 2014 om 06:56

  Gisteravond gemaakt en fantastisch gelukt!! Wat een geniaal recept! Ik lust geen bloemkool namelijk maar op deze manier eet ik 't voor 't eerst in mijn leven met smaak op!!!

 • Miriam
  18 oktober 2014 om 19:41

  De kaas in de bodem is dat puur voor de smaak? of heeft het ook een andere functie? Ik zou mijn moeder graag verrassen om deze pizza voor haar te maken, maar ze kan niet tegen kaas....

  Heeft iemand een idee? Bedankt.
  Groetjes, Miriam

 • Elise
  14 oktober 2014 om 19:27

  Vandaag geprobeerd, 'grappig' dat je de bloemkool niet zo proeft!
  Alleen viel de bodem erg uit elkaar toen ik de pizza uit de oven haalde. Was geen compacte bodem, beetje zompig. Misschien teveel ei? Of langer in de oven/ hogere ovenstand? Ik ben wel benieuwd naar ervaringen...
  Jouw recepten nodigen zo uit om alles te proberen, geweldig!

 • Marielle Kersbergen
  11 oktober 2014 om 18:36

  Net gegeten, alleen andere topping (geitenstrooikaas, parmaham en rucola), wie dit ooit heeft bedacht is echt een held, echt superlekker!! En ik hou zo niet van bloemkool....Bedankt voor jouw versie van deze overheerlijke pizzabodem en je (wederom) zeer duidelijke uitleg en recept!!

 • Rinske
  7 oktober 2014 om 15:23

  de pizza was heerlijk en super gemakkelijk om te maken.
  complimenten voor je site! Ik maak er graag gebruik van :-D

 • Sara
  7 oktober 2014 om 07:11

  Bedankt!

 • Pauline
  3 oktober 2014 om 20:16

  Het hoogste.

 • Sara
  3 oktober 2014 om 19:33

  Op hoe veel watt moet de bloemkool in de magnetron?
  Groeten Sara

 • Pauline
  21 september 2014 om 14:35

  Ik heb een splinternieuwe oven van AEG. Hij is idd vrij krachtig.

 • Jill
  21 september 2014 om 01:23

  Ohhhhhhhh mijn god, ik als extreme bloemkool liefhebber moet dit een keer uitproberen. Wauw!

 • Berdien
  20 september 2014 om 18:13

  Geweldig! We genieten van al jouw recepten.
  Ik heb de bodem in een springvorm gedaan, handig!
  Welk type oven heb jij Pauline? Volgens mij moet ik hogere temperaturen aanhouden....

 • Maaike
  18 september 2014 om 12:07

  Hoi Pauline, ik ga deze pizza straks maken en ben heel benieuwd! Ik kies voor een topping van geitenkaas en rucola... Mjammie ;) Maar ik had nog even een vraagje: hoe lang duurt het ongeveer in totaal om te maken? Dan weet ik wanneer ik moet beginnen :) x

 • Pauline
  15 september 2014 om 11:48

  Ja dit is voor 1 pizza. Ik deelde hem met Maurits en at er een salade bij.

 • Nellies
  15 september 2014 om 09:19

  Gisteren met heel veel plezier deze pizza gemaakt. Ik heb nog nooit eerder iets anders gedaan met bloemkool dan koken of roerbakken. En al helemaal nog nooit door een keukenmachine gejast, haha.
  De pizza was boven verwachting lekker, zeker voor herhaling vatbaar!

 • Iris
  14 september 2014 om 23:36

  Is de pizza voor 1 persoon?

 • Roos
  8 september 2014 om 19:12

  Hallo Marijke, ik heb het gekookt in een pannetje en daarna extra goed proberen het water eruit te krijgen, met behulp van twee theedoeken en een vijzel ( ik heb de roosjes gekookt en toen geplet). Het lukte aardig! Succes!

 • Jeanet
  3 september 2014 om 15:50

  Vandaag bloemkoolpizza gemaakt. Is voor herhaling vatbaar. Was heerlijk en is supergezond.

 • Marijke
  2 september 2014 om 19:11

  Hoe gaar je de bloemkool het beste als je geen magnetron hebt?

 • Pauline
  2 september 2014 om 18:58

  Nee invriezen gaat niet denk ik. Volgens mij wordt het dan heel zompig.

 • Jose
  1 september 2014 om 21:04

  Pauline, vandaag de bloemkool pizza gemaakt. Het was heerlijk. Je proeft niet dat de bodem van bloemkool is gemaakt. Het was in het midden wel een beetje slap.
  Zou je de bodem ook in kunnen vriezen?

 • Jose
  1 september 2014 om 21:00

  Dag Pauline, vandaag de bloemkoolpizza gemaakt. Het was heerlijk.
  Zou je de pizza-bodem ook in kunnen vriezen?

 • Pauline
  1 september 2014 om 20:08

  Yes!

 • Prisca
  1 september 2014 om 16:24

  Kan het garen van de bloemkool gewoon zonder water?

 • Tineke
  29 augustus 2014 om 00:09

  Heerlijk recept, en ook de kinderen vonden het erg lekker, top!

 • afracooking
  27 augustus 2014 om 19:20

  Wat een top idee om de bloemkool in een doek uit te wringen!! Heerlijke pizza!

 • Pauline
  24 augustus 2014 om 22:12

  Wat leuk om te horen! Ik zou een belegen kaas nemen, heeft net iets meer smaak.

 • Marloesje
  24 augustus 2014 om 13:35

  Ik ben zo blij met jouw website met heerlijke recepten. Op instagram kom ik veel bloggers tegen met alleen maar recepten in het engels, met maten als cups etc. Hier snap ik niets van en de recepten zien er ingewikkeld uit.

  Ik wou al een tijdje deze gezonde vorm van pizza maken dus ga je recept zeer snel eens proberen.
  Vorige week had ik zo'n pakketje uit de supermarkt gekocht waarbij het deeg al klaar was met een potje tomatensaus.
  Topping van ham, salami, ui, champignon en kaas.. ontzettend zout was het, heb het meteen weggegooid.

  Wat voor kaas raad jij aan om te gebruiken? Jonge kaas?

  xox

 • Annie Laumen
  23 augustus 2014 om 15:52

  Het heeft ook een tijdje geduurd voordat ik bloemkool-nasie maakte
  en dat is ook heerlijk!!!!!!
  Ik ga dit zeker maken

 • Linda
  23 augustus 2014 om 09:32

  Dat ziet er lekker uit! Ik ben gek op pizza, en dit lijkt me ook een top manier om mijn dochtertje weer eens op een andere manier groente te geven. Zou het nog een idee zijn om er een klein handje speltbloem doorheen te doen? Voor de stevigheid?

 • Lieve
  22 augustus 2014 om 15:46

  Deze ga ik zeker proberen!

 • Your Outfit Today
  21 augustus 2014 om 11:08

  Love this recipe! Today we will repost this recipe from you, so keep an eye on our website www.youroutfittoday.com ! :-)

  We will mention your website several times, so people can see all your lovely recipes!

  Have a good day!

 • Marjan
  21 augustus 2014 om 10:31

  Gisteren gemaakt, gegeten en van gedroomd!
  Heerlijk

 • Suzanne
  21 augustus 2014 om 08:07

  Wij hebben dit recept gisteren gemaakt met een hele bloemkool. Gewoon een plaatpizza geworden dus. Was super lekker! Wel volgende keer nog iets beter vocht uitwringen. Hij viel nu niet echt uit elkaar, maar werd niet zo mooi bruin als de jouwe.

 • Pauline
  20 augustus 2014 om 21:43

  Jaaa doe dat :)

 • Pauline
  20 augustus 2014 om 21:42

  Ja wringen tot je een ons weegt ;)

 • Anja
  20 augustus 2014 om 21:32

  Boven verwachting lekker! Wel even een klusje. Ik heb er nog stukjes chorizo op gedaan.

 • Gringie
  20 augustus 2014 om 18:26

  Heerlijk.
  Wel heb ik de bloemkoolrasp eerst 20min op 180 in de oven gedaan ipv magnetron en daarna de uitwring-workout:-) heerlijke pizza zo

 • Marnolda | marnolda.com
  20 augustus 2014 om 17:33

  Ziet er erg lekker uit, deze wil ik zeker een keer gaan uitproberen!

 • Corine
  20 augustus 2014 om 08:51

  Ik heb het ok een keer geprobeerd, maar het was op zijn zachts gezegd geen succes.... Nieuwe poging dan maar want dit ziet er goed uit! Ik had te veel vocht in de bloemkool denk ik...

 • Peggy
  20 augustus 2014 om 00:04

  Gaan we morgen eens proberen, k 'ben benieuwd.

 • Sarah
  19 augustus 2014 om 23:02

  Heb ze idd vaak voorbij zien komen, misschien toch maar proberen al heb ik mijn twijfels erover haha

 • Natasja
  19 augustus 2014 om 21:17

  Wil dit ook gaan proberen! Helemaal nu ik minder koolhydraten eet.
  Ik heb alleen geen magnetron. Hoe lang zou ik de bloemkool dan moeten koken? Gewoon gaar of eerder beetgaar?

 • KIrsty
  19 augustus 2014 om 20:48

  Dit staat al zolang op mijn food bucket list! Ik moet dit echt eens gaan maken, ben gek op bloemkool en op pizza haha!

 • Sharon
  19 augustus 2014 om 20:00

  Waaaaaatttt ik MOET dit een keer proberen!

 • Eilish
  19 augustus 2014 om 18:27

  Nee, dit durf ik toch echt niet aan... een klein beetje bloemkool en ik ga al over mn nek bah bah!

 • Elsbet | La Vie Pure
  19 augustus 2014 om 17:04

  Ziet er goddelijk uit!

 • Fleuri-anne
  19 augustus 2014 om 15:30

  Ziet er goed uit!
  Ik heb het een keer geprobeerd, erg lekker inderdaad maar het was een hele slappe bodem. Jouw manier ziet er beter uit, ik ga nog maar een poging doen ;)

 • Ilse
  19 augustus 2014 om 13:51

  Leuk, ik kan ook iedere week wel pizza eten :) Ik had het al vaak gezien, maar had ook nooit zo veel vertrouwen in een goede afloop... Hoewel de tabouleh erg lekker was.. Toch de pizza ook maar eens proberen!

 • Pauline
  19 augustus 2014 om 12:46

  Een beetje er tussen in eigenlijk. Niet zo knapperig als een echte pizza bodem maar het is ook geen slappe hap.

 • Pauline
  19 augustus 2014 om 12:42

  Ik heb hem altijd op 1000 watt staan. Het gaat er zo in, zonder extra water erbij.

 • Anouk
  19 augustus 2014 om 12:20

  Hallo Pauline,

  Ziet er weer heerlijk uit! Even een vraagje moet de bloemkool naast de magnetron ook nog koken? En op hoeveel watt?

 • Anouk
  19 augustus 2014 om 11:15

  Hoi Pauline,

  Ziet er weer heerlijk uit! Gaar je de bloemkool alleen in de magnetron en dan niet meer koken? En op hoeveel watt?

 • Nicole
  19 augustus 2014 om 09:46

  Ik heb nog een bloemkool liggen. Misschien dus toch maar eens maken want hij ziet er heerlijk uit!

 • Eline
  19 augustus 2014 om 09:40

  Lekker he! Ik maak dit ook regelmatig!

 • Susanne
  19 augustus 2014 om 09:14

  Dit staat echt al zo lang op mijn lijstje om te maken! Misschien toch eens gewoon doen in plaats van uitstellen ;) Alleen is de bodem ook wel knapperig? Of juist erg zacht?

 • Miranda
  19 augustus 2014 om 08:33

  Ik heb hem afgelopen zaterdag gemaakt, erg lekker!!

 • MySimplySpecial
  19 augustus 2014 om 08:16

  Misschien moet ik dit toch eens proberen. Ik ben er ook al verschillende keren recepten van tegengekomen, maar de bloemkool trekt me niet zo. Maar dit ziet er toch wel erg goed uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.