fbpx
Menu

Tabouleh van bloemkool

Ik hou van de Midden-Oosterse keuken. Tabouleh is een typisch Libanees gerecht van bulghur met veel peterselie en munt. Een lekker en fris bijgerecht voor bij Arabische mezze, dit zijn kleine hapjes en dips die vaak met flatbread gegeten worden. Ik maakte een healthy versie van tabouleh van bloemkool en dat smaakte echt prima.

Het is een rauwe salade, dus hij is ook nog eens in een handomdraai klaar. Bloemkool kan je heel goed rauw eten en als je het fijn hakt, heeft het dezelfde structuur als couscous en bulghur. De smaak van bloemkool is ongekookt ook vrij neutraal en dat maakt het een prima vervanger voor de granen. Ik at het als bijgerecht met een stukje kip en gegrilde groentes en hummus. Een heerlijk healthy maaltje.

Bloemkool tabouleh

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
1 bloemkool
200 gr cherrytomaten
1,5 citroen
4 lente uitjes
0,5 rode peper
Flinke bos peterselie
Paar takjes munt
Zout

Zo maak je het
Snij de bloemkool in grove stukken en was deze.

Hak de stukken bloemkool in een keukenmachine tot grove korrels. In mijn Magimix was dit zo gepiept. Hak het niet te lang, want dan krijg je een bloemkoolcrème. Het moet echt een korrel behouden.

Bloemkool tabouleh

Doe de bloemkool in een kom. Was de citroenen en voeg de rasp van 1 citroen toe.

Pers vervolgens 1,5 citroen uit en meng dit door de bloemkool.

Hak de rode peper fijn en snij de lente uitjes in ringen, voeg dit bij de bloemkool.

Snij de peterselie en de munt fijn en meng dit door de tabouleh.

Halveer de cherrytomaatjes en meng ze door de tabouleh.

Breng de tabouleh op smaak met wat zout en serveer het met wat flatbread.

Bloemkool tabouleh

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • Janneke Tinga
    11 juli 2017 om 14:38

    Hoe heb je dat gedaan Annie Laumen? Bloemkool-nasie?

  • Annika
    26 mei 2017 om 09:16

    Ja die kun je ook gebruiken. Uiteindelijk maal je alles fijn.

  • Liesbeth
    25 mei 2017 om 14:10

    hallo Pauline, gebruik je alleen de roosjes of kun je de hardere stukken ook gebruiken?

  • Liesbeth
    25 mei 2017 om 14:10

    hallo Pauline, gebruik je alleen de roosjes of kun je de hardere stukken ook gebruiken?

  • Mieke
    20 juni 2016 om 19:05

    Geraspte/stukjes komkommer er doorheen is ook erg lekker!

  • Nancy Batens
    6 mei 2016 om 11:24

    Gemaakt en heerlijk! Ga ik zeker nog doen!

  • Judith Ebben
    15 april 2016 om 16:55

    Is echt heerliji en gezond!
    Zelf doe ik er olijolie met uitgeperste knoflook door, 1 stuk verbrokkelde fêta en eten we dit met flatbread en houmous! ?

  • Pauline
    24 augustus 2014 om 22:11

    Je kunt wel wat olijfolie toevoegen voor de smaak

  • Gezond en lekker
    24 augustus 2014 om 15:03

    Ik ga het zeker maken, vind de bloemkool rauw ook heel lekker. Maar ik heb een vraag, nml klopt het dat er totaal geen olie in zit? En zo ja smaakt het dan niet een beetje ......... raar?

  • Pauline
    5 juni 2014 om 20:55

    Goed idee!

  • Must be Yummie - Alexia
    5 juni 2014 om 20:06

    Lekker recept Pauline, probeer dit ook eens met volgende combinatie: broccoli, bloemkool en radijsjes als tabouleh. Ook heel lekker!

  • Pauline
    4 juni 2014 om 12:56

    Als je het heel kort pulseert moet het goed komen. En gewoon beetje bij beetje, niet alles in één keer :)

  • tika
    3 juni 2014 om 14:58

    Ik als studentje heb helaas geen keukenmachine :( maar wel een blender, kan de bloemkool ook daarin?

  • Pauline
    3 juni 2014 om 12:51

    Nee dat valt reuze mee :)

  • Pauline
    3 juni 2014 om 12:50

    Dat gaat heel goed, heb ik laatst gemaakt, komt nog online :)

  • Annie Laumen
    3 juni 2014 om 10:01

    Lijkt me heerlijk!!!!!
    Ik maak vandaag bloemkool-nasie
    en is ook heerlijk

  • Sara Mispoulier
    3 juni 2014 om 09:52

    Leuk! ga ik zeker eens proberen! Blijkbaar gaat bloemkool ook als pizzabodem!

  • Sarah
    3 juni 2014 om 09:06

    Leuk bedacht ! Je zou denken dat de bloemkoolsmaak wel sterk aanwezig is.

  • MySimplySpecial
    3 juni 2014 om 07:40

    Wat leuk dat je bloemkool voor dit soort dingen kan gebruiken!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.