Kidsproof: Tropische calippo's

Kidsproof: Tropische calippo’s

Zijn er eigenlijk veel moeders hier? Het leek mij wel leuk om af en toe iets leuks, geks of juist gezonds voor de kleintjes te bedenken. Deze recepten en ideeën vind je terug in de nieuwe rubriek Kidsproof die ik bij deze lanceer. Deze gezonde ijsjes zijn perfect voor de kleine lekkerbekken onder ons, ze zien er leuk uit en ze zijn nog gezond ook.

Vroeger at ik heel vaak Calippo’s, je weet wel van die drukijsjes die altijd lekten aan de onderkant. Mijn favoriet was altijd de citroensmaak, toen hield ik al van frisse smaken. Van Maris  kreeg ik voor mijn verjaardag 2 setjes met mallen om zelf Calippo’s te maken. Ze kocht deze mallen bij de Flying Tiger, maar ik zag ze later ook in de folder van Xenos staan.

De mallen zijn van flexibel rubber gemaakt en het idee is heel simpel. Je maakt een vulling voor je ijsje en dat giet je in de mal. Je druk de flexibele dop erop en na een nachtje in de vriezer zijn ze klaar om gegeten te worden. Op deze manier kun je ook hele verantwoorde ijsjes maken, zoals ik nu gedaan hebt. Je kunt deze tropische ijsjes natuurlijk ook in een andere vorm maken of met de Zoku ice pop maker, maar een Calippovorm is natuurlijk wel het leukste.

calippo's maken

Ingrediënten voor 8 calippo’s
Een halve verse ananas
250 ml kokoswater

Zo maak je het
Snij de ananas in stukken. In deze video laat ik je zien, hoe je dit het makkelijkste kunt doen.

Pureer de verse ananas samen met het kokoswater glad met een staafmixer. Je kunt het ook in de blender doen.

calippo's maken

Vul de calippovormen met het ananassap en leg ze in de vriezer.

Na een nachtje in de vriezer zijn de healthy ijsjes klaar.

calippo's maken

Dit recept is Voedselzandloper proof.

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (7 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in