Menu

Goulash met rundvlees

Ik hou van goulash, wij aten dit vroeger best wel vaak, uit een pakje. Mijn moeder maakte meteen een hele grote pan vol, heerlijk vond ik het. Ik maak het eigenlijk veel te weinig. Goulash maken is super makkelijk, dit geldt voor alle stoofschotels. Je doet wat voorbereidend werk, zet de pan op het vuur en dan hoef je 3 uur lang niks te doen. Af en toe even kijken of het goed gaat, terwijl je keuken zich vult met heerlijke geuren. I-de-aal!

Als je de tijd niet hebt, kun je ook dit recept voor snelle goulash maken met kip maken, maar mijn voorkeur heeft toch echt the real deal, met rundvlees. Hoe beter de kwaliteit van je runderlappen, des te lekkerder de schotel wordt. Het geheim zit hem in de kruiden die ik gebruik.  Ik eet goulash altijd met rijst, dat vind ik het lekkerste en zo heb ik het van huis uit mee gekregen. Maar je zou er ook aardappelpuree bij kunnen serveren of quinoa. Perfect comfort food!

goulash van rundvlees

Ingrediënten voor 4 personen
700 gr runderlappen
2 uien
2 rode paprika’s
1 blikje tomatenpuree
1,5 el bloem
500 ml runderbouillon
2 tl paprikapoeder
1 tl karwijzaad
2 blaadjes laurier
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Bestrooi het rundvlees met peper en zout en snijd ze in blokjes en bestuif ze met de bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een grote stoofpan met wat olijfolie.

Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze bij de uien.

Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de uien en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen versterkt.

Verdeel de paprika en uien naar de zijkant van je pan. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan, totdat het iets bruin kleurt. Voeg eventueel nog een scheutje extra olie toe.

Voeg nu de bouillon en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan.

Laat de goulash minimaal 2 uur stoven, het liefst 3 op een zacht vuur. Kijk tussentijds even of het niet aankoekt en roer het desnoods nog even door elkaar.

Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water toe.

Breng de goulash op smaak met wat peper en zout en serveer met rijst.

goulash van rundvlees

goulash van rundvlees


Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

56 reacties

 • Pauline
  11 september 2019 om 20:15

  Zoals op het potje staat en daarna de juiste hoeveelheid gebruiken :)

 • Leon de Haas
  9 september 2019 om 17:56

  Als ik krachtbouillon gebruik moet ik die dan verdunnen zoals op het potje staat of kan hij er onverdund (350ml) aangevuld met 150ml water?

 • Pauline
  2 september 2019 om 12:06

  Staat er wel :) Je strooit het over het vlees. Dit zorgt ervoor dat de saus wat dikker wordt.

 • Sylvia Stigter
  2 september 2019 om 11:25

  Wat moet ik met de bloem doen? Ik heb de goulash gemaakt, het ruikt heerlijk, maar er staat niet bij wat ik met de bloem moet.

 • Natasja
  9 augustus 2019 om 14:50

  Dit gerecht is heerlijk alleen heb ik de hoeveelheden aangepast voor grote eters?

 • Peter Taam
  18 juli 2019 om 22:08

  hoi Pauline Heb het gemaakt vlgs je recept we gaan het morgen mee maken dank je wel.

 • Pauline
  4 juni 2019 om 14:17

  Bedoel je draadjesvlees? Ja dat kan ook. Dan hoeft het alleen niet meer te stoven.

 • gerda van kesteren
  4 juni 2019 om 10:14

  kan ik dit maken met al gebraden rundvlees

 • Pauline
  11 februari 2019 om 16:13

  yes dat kan ook, ik zou 160 graden aanhouden.

 • Pauline
  11 februari 2019 om 16:09

  Eens, dankjewel voor het delen van je tip.

 • Marcel Ofrein
  10 februari 2019 om 16:51

  Hoi. Zit bij mij ook in de pan. Met stoofvlees is het cruciaal dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het in de pan doet. Minimaal half uur van tevoren uit koelkast halen. Ik reken over het algemeen op een uur. Vet in het vlees is inderdaad juist goed, voor smeuïgheid en smaak. Mark.

 • Sanne
  10 februari 2019 om 11:56

  Heerlijk! Ga hem straks maken, kan het stoven ook in de oven? Welke temperatuur kan ik daarvoor aanhouden?

 • Arie van Lanen
  30 januari 2019 om 18:16

  Ben nog bezig. Ruikt erg lekker.

 • Detlev
  22 november 2018 om 11:23

  Super recept. Als ik dit maak, is het daarna alleen maar:slapen.

 • Annika
  13 november 2018 om 08:12

  Top, eet smakelijk alvast!

 • Lia
  9 november 2018 om 12:41

  Ik ga het vandaag maken om morgen een makkelijke maaltijd te hebben.

 • Eline
  2 november 2018 om 20:51

  Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voor je het in de pan doet, en niet te hard aanbakken.

 • Stefan
  13 augustus 2018 om 18:38

  Dankjewel voor het passende antwoord. Oké duidelijk. Ons professioneel inzicht heeft dus een passend antwoord opgeleverd. Het is het kwaliteit van het vlees. Toch ook mijn eerste ingeving. De eerste ingeving is dus blijkbaar bijna altijd goed en kan men op rekenen. Nou, vetten zijn inderdaad goed. Die zaten er dit keer echt in grote hoeveelheden aan. Dus goed. Maar ik ga het proberen. En/of weer een keer die van de vomar proberen. Maar volgende keer ga ik voor limburgs zoervleisj. Ook lekker. Overigens waren sommige stukken wel gewoon zacht, af en toe wel een stukje wat wel heel zacht was, de dag erna. Dus tsja. Het vlees. dankje.

 • Pauline
  13 augustus 2018 om 14:45

  Eerlijk gezegd denk ik dat dit door de kwaliteit van het vlees komt. Vet is inderdaad juist goed. Probeer het eens met lekkere riblappen van de slager, dan krijg je vast een heel mooi resultaat.

 • Stefan
  9 augustus 2018 om 16:37

  Om maar alvast zelf een passend antwoord te formuleren en dus een speculatie te geven. Misschien toch echt die vomar riblappen kopen in mindere hoeveelheid en alle andere hoeveelheden daaraan aanpassen, want ik merk dat ik nu ook veel meer heb gemaakt dan vorige keer. Ook heb ik 1 extra blikje tomatenpuree gebruikt? Maakt dit nog uit? dus 2 ipv. 1 blikje? :O

 • Stefan
  9 augustus 2018 om 16:34

  Beste Pauline, Allereerste keer gemaakt een aantal maanden geleden, Het was perfect gelukt met jouw recept. Ik had er wel aardappelblokjes aan toegevoegd, omdat ik het zo ook op deze manier at in Oostenrijk. Vind kleine aardappelblokjes eraan toevoegen net dat beetje extra geven. Het is erg lekker zacht, de aardappel. De soep is dan nog meer een maaltijd geworden. Op deze manier kan je de rijst achterwege late. Ik vind rijst persoonlijk niet zo lekker! Mijn vraag is: Ik heb dit recept nu voor een tweede keer gemaakt en niet met veel succes. Ik heb het 2 uur alten pruttelen in dezelfde pan, niet echt veel anders gedaan als vorige keer. Alles eigenlijk hetzelfde uitgevoerd, maar het probleem is dat het vlees heel hard en taai geworden is. Ik ga proberen nog 1 uurtje extra te laten pruttelen op het allerlaagste vuur. Jij geeft zelf ook al aan, dat 3 uur beter is, volgens mij deed ik dat de vorige keer ook. Ik ben ook bang, dat het te snel is gegaan allemaal, helaas. Daardoor beetje taai en hard geworden, het vlees. Ook vorige keer riblappen (vomar) gebruikt i.p.v. runderlappen (liddle). Maakt dit nog uit? Dus dit keer die van de Liddle...was ook 30% afgeprijst. Het vlees zelf zag er goed uit..zat wel veel vet omheen, maar dat is juist lekker, die witte gedeelte, geven ook smaak af toch? Wat nu? Zou zo zonde zijn om het weg te gooien, dit o zo lekkere recept.

 • Cindy
  15 juni 2018 om 08:32

  Ik wil het ook maken in de slowcooker. Heb je het recept ergens aangepast?

 • mertens karel
  27 maart 2018 om 12:30

  bedankt ga ik vandaag klaarmaken

 • Petros Mylonopoulos
  24 januari 2018 om 22:54

  Eindelijk na al die jaren heb ik eens een recept van je geprobeerd. En het is erg lekker. :)

 • Patrick
  13 januari 2018 om 12:53

  Erg lekker recept zonder pakjes en zakjes. Een dag van te voren maken wordt het nog lekkerder van. Ik doe er ook nog wat champignons in. Voor een wat romigere variant kan je de helft van de rundvleesbuillion ( wel wat geconcentreerder qua smaak) en een bekertje slagroom gebruiken

 • Mirella
  26 september 2017 om 14:57

  Inderdaad erg lekker weet ik uit ervaring. Ik gebruik dan een halve tl hot en anderhalve tl sweet. Ik kan best wat hebben maar vind hem daarmee pittig genoeg. Hoop dat je er nog wat aan hebt!

 • Daniël Imaging
  14 juli 2017 om 14:02

  Wat een heerlijk gerecht zo. Klaargemaakt in de slowcooker, duurt iets langer, maar is perfect.

 • Elies
  11 maart 2017 om 23:54

  Super recept. We hebben er met z'n drietjes van gesmuld!

 • Annika
  18 januari 2017 om 15:33

  Thanks voor de tip!

 • Robbert
  17 januari 2017 om 11:48

  Lekker eenvoudig goulash recept! Je kunt het ook in de snelkookpan maken. Ik bak het vlees dan apart aan in een braadpan terwijl ik de uien en de paprika vast aanfruit in de snelkookpan. Aangebraden vlees en vocht erbij en op druk brengen. Na ongeveer een half uur is het vlees botermals. Ik voeg dan nog wat extra ui en paprika toe en laat de saus nog een kwartier indikken op laag vuur.

 • leida
  4 november 2016 om 15:07

  wees hier voorzichtig mee want dit is scherp

 • Rachel
  4 november 2016 om 13:42

  Het staat lekker te pruttelen! Ik ben erg benieuwd, het ruikt heeeerlijk!
  Ik had alles in huis behalve de karwijzaad dus heb ik het vervangen door komijnzaad. Hoop dat het ook goed is.

 • Jonne
  31 oktober 2016 om 18:20

  Zoveel indruk gemaakt bij m'n moeder. Zegt wel wat!

 • Mista
  1 oktober 2016 om 16:21

  Heerlijk en simpel recept!

 • Mariette
  22 februari 2016 om 23:04

  Ook de goulash dit weekend gemaakt! Wow, wat smaakte-ie lekker... Inderdaad veel lekkerder dan als je 'm met een pakje maakt. Enorm bedankt Pauline. Ik ga vaker recepten van je uitproberen (heb de maak te pakken gekregen).

 • Fransien
  31 januari 2016 om 12:33

  Ik wil gerookte paprikapoeder gebruiken maar twijfel of ik hot of sweet zal nemen. Tips?

 • Rianne Struijs
  29 januari 2016 om 18:14

  Vandaag deze goulash gemaakt! De smaak was heerlijk, bedankt voor het recept. Wij eten van huisuit altijd goulash met spaghettini. Mmm, we hebben genoten!

 • Femke Schilders
  11 januari 2016 om 15:26

  Ik heb t opstaan nu. Het ruikt lekker.

 • Carola
  11 januari 2016 om 14:29

  Ik ga het recept proberen in de slowcooker
  Lijkt mij heerlijk! Bedankt voor het recept

 • Pauline
  29 december 2015 om 15:58

  Is ter verdikking van de saus. Maar je kunt het ook weglaten hoor. Is geen probleem.

 • M. Hammink
  28 december 2015 om 18:41

  Wat een leuk recept, mag ik vragen waarom de bloem gebruikt word.hier in huis mag er 1 geen bloem, dus ik vroeg me af hoezeer die bloem nodig is...dan ga ik het zeker proberen!
  Bij voorbaat dank!

 • grietje
  29 augustus 2015 om 10:10

  zo wat is dit een makkelijk recept om te maken zeg ben benieuwd naar de smaak het staat te pruttelen,

  bedankt voor het recept heb wel wat kruiden op het vlees gedaan ben beniuwd.

 • André
  5 juni 2015 om 08:41

  Idd heerlijk ouderwets lekker eten . ik doe zelf naast hetgeen jij doet de rijst los in het kookvocht en zet de complete pan in de oven . zodat alle smaken en vocht tevens in de rijst trekken . op 120 tot 140 graden en af en toe omroeren . de hele familie vraagt als ik het maak om een bakje te bewaren ..en aangezien mijn partner in shirts werkt neemt ze zo een bakje mee en maakt der collega's jaloers van de heerlijke lucht die er vanaf komt

 • Pauline
  29 mei 2015 om 22:49

  Oh ik bedoel een kleintje idd

 • Marieke
  28 mei 2015 om 17:22

  Ik ben het nu aan het maken, ruikt al heerlijk. Vraag me wel af of je zo'n heel klein blikje tomatenpuree bedoelt of een wat hogere.. Ik had de hoge van 140 gr in huis en heb daarvan nu maar even 3 kwart gebruikt.

 • Paul
  18 juni 2014 om 16:29

  18 juni, 2014
  Ga dat komende zondag maken voor ons kerk-koor als lunch, lijkt me heerlijk. Woon in de Filippijnen. .

 • Pauline
  2 mei 2014 om 13:14

  Voorproeven is heel belangrijk :) Je kan idd de deksel van de pan doen, dan kookt het meer in.

 • Lies
  1 mei 2014 om 13:49

  Vanmorgen opgezet, ruikt heerlijk in huis! Stiekem stukje vlees gesnoept : heerlijk!!!!!
  Hoop nog wel dat de jus iets indikt, misschien deksel van de pan?
  Hopelijk komt mn man vroeg thuis vanavond, kunnen we aanvallen

 • Frans Kuylenburg
  4 februari 2014 om 18:29

  Meestal wordt kalkoen droog en taai als de bereiding, zoals een stoofpotje, wat langer duurt.

  Maar AH heeft tegenwoordig scharrel kalkoen. Daar kun je heerlijk mee stoven! En het is zeker geen kostbaar stukje vlees! Succes!

 • Floortje
  9 januari 2014 om 07:42

  Ik heb dit gegeten met gebakken blokjes knolselderij. Aan tafel vonden ze het een goede combinatie.

 • Angela
  4 januari 2014 om 12:56

  Bedankt, ik weet nu wat we morgen gaan eten!!

 • Bibian
  3 januari 2014 om 21:11

  Ohh dat ziet er lekker uit, krijg er honger van..

 • Pauline
  3 januari 2014 om 17:51

  Ja ik wel eens met kip, maar ik vind deze toch echt het lekkerste ;)

 • Caro
  3 januari 2014 om 09:00

  Lekker receptje. Je kunt de goulash ook laten garen in de Hooimadam. De pan goed heet laten worden en daarna in de Hooimadam. Scheelt energie en je kunt gewoon weggaan.

 • Nicole
  3 januari 2014 om 08:47

  Hij lijkt me heerlijk. Ik maak hem ook wel eens met kalkoen, maar ga deze zeker ook eens maken.

 • MySimplySpecial
  3 januari 2014 om 08:33

  Mijn moeder maakte dit vroeger ook, maar zelf heb ik het nog nooit geprobeerd.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.