fbpx
Menu

Goulash met rundvlees

Ik hou van goulash, wij aten dit vroeger best wel vaak, uit een pakje. Mijn moeder maakte meteen een hele grote pan vol, heerlijk vond ik het. Ik maak het eigenlijk veel te weinig. Goulash maken is super makkelijk, dit geldt voor alle stoofschotels. Je doet wat voorbereidend werk, zet de pan op het vuur en dan hoef je 3 uur lang niks te doen. Af en toe even kijken of het goed gaat, terwijl je keuken zich vult met heerlijke geuren. I-de-aal!

Als je de tijd niet hebt, kun je ook dit recept voor snelle goulash maken met kip maken, maar mijn voorkeur heeft toch echt the real deal, met rundvlees. Hoe beter de kwaliteit van je runderlappen, des te lekkerder de schotel wordt. Het geheim zit hem in de kruiden die ik gebruik.  Ik eet goulash altijd met rijst, dat vind ik het lekkerste en zo heb ik het van huis uit mee gekregen. Maar je zou er ook aardappelpuree bij kunnen serveren of quinoa. Perfect comfort food!

goulash van rundvlees

Ingrediënten voor 4 personen
700 gr runderlappen
2 uien
2 rode paprika’s
1 blikje tomatenpuree
1,5 el bloem
500 ml runderbouillon
2 tl paprikapoeder
1 tl karwijzaad
2 blaadjes laurier
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Bestrooi het rundvlees met peper en zout en snijd ze in blokjes en bestuif ze met de bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een grote stoofpan met wat olijfolie.

Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze bij de uien.

Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de uien en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen versterkt.

Verdeel de paprika en uien naar de zijkant van je pan. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan, totdat het iets bruin kleurt. Voeg eventueel nog een scheutje extra olie toe.

Voeg nu de bouillon en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan.

Laat de goulash minimaal 2 uur stoven, het liefst 3 op een zacht vuur. Kijk tussentijds even of het niet aankoekt en roer het desnoods nog even door elkaar.

Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water toe.

Breng de goulash op smaak met wat peper en zout en serveer met rijst.

goulash van rundvlees

goulash van rundvlees


Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

56 reacties

  • Leon de Haas
    9 september 2019 om 17:56

    Als ik krachtbouillon gebruik moet ik die dan verdunnen zoals op het potje staat of kan hij er onverdund (350ml) aangevuld met 150ml water?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 september 2019 om 20:15

    Zoals op het potje staat en daarna de juiste hoeveelheid gebruiken :)

    Beantwoorden
  • Sylvia Stigter
    2 september 2019 om 11:25

    Wat moet ik met de bloem doen? Ik heb de goulash gemaakt, het ruikt heerlijk, maar er staat niet bij wat ik met de bloem moet.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 september 2019 om 12:06

    Staat er wel :) Je strooit het over het vlees. Dit zorgt ervoor dat de saus wat dikker wordt.

    Beantwoorden
  • Natasja
    9 augustus 2019 om 14:50

    Dit gerecht is heerlijk alleen heb ik de hoeveelheden aangepast voor grote eters😁

    Beantwoorden
  • Peter Taam
    18 juli 2019 om 22:08

    hoi Pauline Heb het gemaakt vlgs je recept we gaan het morgen mee maken dank je wel.

    Beantwoorden
  • gerda van kesteren
    4 juni 2019 om 10:14

    kan ik dit maken met al gebraden rundvlees

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 juni 2019 om 14:17

    Bedoel je draadjesvlees? Ja dat kan ook. Dan hoeft het alleen niet meer te stoven.

    Beantwoorden
  • Sanne
    10 februari 2019 om 11:56

    Heerlijk! Ga hem straks maken, kan het stoven ook in de oven? Welke temperatuur kan ik daarvoor aanhouden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2019 om 16:13

    yes dat kan ook, ik zou 160 graden aanhouden.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen