fbpx

Goulash met rundvlees

goulash van rundvlees

Goulash met rundvlees

Ik hou van goulash, wij aten dit vroeger best wel vaak, uit een pakje. Mijn moeder maakte meteen een hele grote pan vol, heerlijk vond ik het. Ik maak het eigenlijk veel te weinig. Goulash maken is super makkelijk, dit geldt voor alle stoofschotels. Je doet wat voorbereidend werk, zet de pan op het vuur en dan hoef je 3 uur lang niks te doen. Af en toe even kijken of het goed gaat, terwijl je keuken zich vult met heerlijke geuren. I-de-aal!

Als je de tijd niet hebt, kun je ook dit recept voor snelle goulash maken met kip maken, maar mijn voorkeur heeft toch echt the real deal, met rundvlees. Hoe beter de kwaliteit van je runderlappen, des te lekkerder de schotel wordt. Het geheim zit hem in de kruiden die ik gebruik.  Ik eet goulash altijd met rijst, dat vind ik het lekkerste en zo heb ik het van huis uit mee gekregen. Maar je zou er ook aardappelpuree bij kunnen serveren of quinoa. Perfect comfort food!

goulash van rundvlees

Ingrediënten voor 4 personen
700 gr runderlappen
2 uien
2 rode paprika’s
1 blikje tomatenpuree
1,5 el bloem
500 ml runderbouillon
2 tl paprikapoeder
1 tl karwijzaad
2 blaadjes laurier
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Bestrooi het rundvlees met peper en zout en snijd ze in blokjes en bestuif ze met de bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een grote stoofpan met wat olijfolie.

Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze bij de uien.

Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de uien en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen versterkt.

Verdeel de paprika en uien naar de zijkant van je pan. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan, totdat het iets bruin kleurt. Voeg eventueel nog een scheutje extra olie toe.

Voeg nu de bouillon en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan.

Laat de goulash minimaal 2 uur stoven, het liefst 3 op een zacht vuur. Kijk tussentijds even of het niet aankoekt en roer het desnoods nog even door elkaar.

Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water toe.

Breng de goulash op smaak met wat peper en zout en serveer met rijst.

goulash van rundvlees

goulash van rundvlees


Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Streekproducten thuis bezorgd
Rode kool salade met sinaasappel
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

43 Comments
 • Detlev

  22 november 2018 at 11:23 Beantwoorden

  Super recept. Als ik dit maak, is het daarna alleen maar:slapen.

 • Lia

  9 november 2018 at 12:41 Beantwoorden

  Ik ga het vandaag maken om morgen een makkelijke maaltijd te hebben.

 • Stefan

  9 augustus 2018 at 16:34 Beantwoorden

  Beste Pauline,

  Allereerste keer gemaakt een aantal maanden geleden, Het was perfect gelukt met jouw recept. Ik had er wel aardappelblokjes aan toegevoegd, omdat ik het zo ook op deze manier at in Oostenrijk. Vind kleine aardappelblokjes eraan toevoegen net dat beetje extra geven. Het is erg lekker zacht, de aardappel. De soep is dan nog meer een maaltijd geworden. Op deze manier kan je de rijst achterwege late. Ik vind rijst persoonlijk niet zo lekker!

  Mijn vraag is:
  Ik heb dit recept nu voor een tweede keer gemaakt en niet met veel succes. Ik heb het 2 uur alten pruttelen in dezelfde pan, niet echt veel anders gedaan als vorige keer. Alles eigenlijk hetzelfde uitgevoerd, maar het probleem is dat het vlees heel hard en taai geworden is.

  Ik ga proberen nog 1 uurtje extra te laten pruttelen op het allerlaagste vuur. Jij geeft zelf ook al aan, dat 3 uur beter is, volgens mij deed ik dat de vorige keer ook.

  Ik ben ook bang, dat het te snel is gegaan allemaal, helaas. Daardoor beetje taai en hard geworden, het vlees.

  Ook vorige keer riblappen (vomar) gebruikt i.p.v. runderlappen (liddle). Maakt dit nog uit? Dus dit keer die van de Liddle…was ook 30% afgeprijst. Het vlees zelf zag er goed uit..zat wel veel vet omheen, maar dat is juist lekker, die witte gedeelte, geven ook smaak af toch?

  Wat nu? Zou zo zonde zijn om het weg te gooien, dit o zo lekkere recept.

  • Stefan

   9 augustus 2018 at 16:37 Beantwoorden

   Om maar alvast zelf een passend antwoord te formuleren en dus een speculatie te geven.

   Misschien toch echt die vomar riblappen kopen in mindere hoeveelheid en alle andere hoeveelheden daaraan aanpassen, want ik merk dat ik nu ook veel meer heb gemaakt dan vorige keer.

   Ook heb ik 1 extra blikje tomatenpuree gebruikt? Maakt dit nog uit? dus 2 ipv. 1 blikje? :O

  • Pauline

   13 augustus 2018 at 14:45 Beantwoorden

   Eerlijk gezegd denk ik dat dit door de kwaliteit van het vlees komt. Vet is inderdaad juist goed. Probeer het eens met lekkere riblappen van de slager, dan krijg je vast een heel mooi resultaat.

   • Stefan

    13 augustus 2018 at 18:38 Beantwoorden

    Dankjewel voor het passende antwoord.
    Oké duidelijk. Ons professioneel inzicht heeft dus een passend antwoord opgeleverd. Het is het kwaliteit van het vlees. Toch ook mijn eerste ingeving. De eerste ingeving is dus blijkbaar bijna altijd goed en kan men op rekenen.

    Nou, vetten zijn inderdaad goed. Die zaten er dit keer echt in grote hoeveelheden aan. Dus goed.

    Maar ik ga het proberen. En/of weer een keer die van de vomar proberen.

    Maar volgende keer ga ik voor limburgs zoervleisj. Ook lekker.

    Overigens waren sommige stukken wel gewoon zacht, af en toe wel een stukje wat wel heel zacht was, de dag erna. Dus tsja. Het vlees.

    dankje.

  • Eline

   2 november 2018 at 20:51 Beantwoorden

   Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voor je het in de pan doet, en niet te hard aanbakken.

 • mertens karel

  27 maart 2018 at 12:30 Beantwoorden

  bedankt ga ik vandaag klaarmaken

 • Petros Mylonopoulos

  24 januari 2018 at 22:54 Beantwoorden

  Eindelijk na al die jaren heb ik eens een recept van je geprobeerd. En het is erg lekker. 🙂

 • Patrick

  13 januari 2018 at 12:53 Beantwoorden

  Erg lekker recept zonder pakjes en zakjes. Een dag van te voren maken wordt het nog lekkerder van. Ik doe er ook nog wat champignons in. Voor een wat romigere variant kan je de helft van de rundvleesbuillion ( wel wat geconcentreerder qua smaak) en een bekertje slagroom gebruiken

 • Daniël Imaging

  14 juli 2017 at 14:02 Beantwoorden

  Wat een heerlijk gerecht zo. Klaargemaakt in de slowcooker, duurt iets langer, maar is perfect.

  • Cindy

   15 juni 2018 at 08:32 Beantwoorden

   Ik wil het ook maken in de slowcooker. Heb je het recept ergens aangepast?

 • Elies

  11 maart 2017 at 23:54 Beantwoorden

  Super recept. We hebben er met z’n drietjes van gesmuld!

 • Robbert

  17 januari 2017 at 11:48 Beantwoorden

  Lekker eenvoudig goulash recept! Je kunt het ook in de snelkookpan maken. Ik bak het vlees dan apart aan in een braadpan terwijl ik de uien en de paprika vast aanfruit in de snelkookpan. Aangebraden vlees en vocht erbij en op druk brengen. Na ongeveer een half uur is het vlees botermals. Ik voeg dan nog wat extra ui en paprika toe en laat de saus nog een kwartier indikken op laag vuur.

 • Rachel

  4 november 2016 at 13:42 Beantwoorden

  Het staat lekker te pruttelen! Ik ben erg benieuwd, het ruikt heeeerlijk! \r\nIk had alles in huis behalve de karwijzaad dus heb ik het vervangen door komijnzaad. Hoop dat het ook goed is.

 • Jonne

  31 oktober 2016 at 18:20 Beantwoorden

  Zoveel indruk gemaakt bij m’n moeder. Zegt wel wat!

 • Mista

  1 oktober 2016 at 16:21 Beantwoorden

  Heerlijk en simpel recept!

 • Fransien

  31 januari 2016 at 12:33 Beantwoorden

  Ik wil gerookte paprikapoeder gebruiken maar twijfel of ik hot of sweet zal nemen. Tips?

  • leida

   4 november 2016 at 15:07 Beantwoorden

   wees hier voorzichtig mee want dit is scherp

  • Mirella

   26 september 2017 at 14:57 Beantwoorden

   Inderdaad erg lekker weet ik uit ervaring. Ik gebruik dan een halve tl hot en anderhalve tl sweet. Ik kan best wat hebben maar vind hem daarmee pittig genoeg.

   Hoop dat je er nog wat aan hebt!

 • Rianne Struijs

  29 januari 2016 at 18:14 Beantwoorden

  Vandaag deze goulash gemaakt! De smaak was heerlijk, bedankt voor het recept. Wij eten van huisuit altijd goulash met spaghettini. Mmm, we hebben genoten!

  • Mariette

   22 februari 2016 at 23:04 Beantwoorden

   Ook de goulash dit weekend gemaakt! Wow, wat smaakte-ie lekker… Inderdaad veel lekkerder dan als je ‘m met een pakje maakt. Enorm bedankt Pauline. Ik ga vaker recepten van je uitproberen (heb de maak te pakken gekregen).

 • Femke Schilders

  11 januari 2016 at 15:26 Beantwoorden

  Ik heb t opstaan nu. Het ruikt lekker.

 • Carola

  11 januari 2016 at 14:29 Beantwoorden

  Ik ga het recept proberen in de slowcooker \r\nLijkt mij heerlijk! Bedankt voor het recept

 • M. Hammink

  28 december 2015 at 18:41 Beantwoorden

  Wat een leuk recept, mag ik vragen waarom de bloem gebruikt word.hier in huis mag er 1 geen bloem, dus ik vroeg me af hoezeer die bloem nodig is…dan ga ik het zeker proberen!\r\nBij voorbaat dank!

  • Pauline

   29 december 2015 at 15:58 Beantwoorden

   Is ter verdikking van de saus. Maar je kunt het ook weglaten hoor. Is geen probleem.

 • grietje

  29 augustus 2015 at 10:10 Beantwoorden

  zo wat is dit een makkelijk recept om te maken zeg ben benieuwd naar de smaak het staat te pruttelen, \r\n\r\nbedankt voor het recept heb wel wat kruiden op het vlees gedaan ben beniuwd.

 • André

  5 juni 2015 at 08:41 Beantwoorden

  Idd heerlijk ouderwets lekker eten . ik doe zelf naast hetgeen jij doet de rijst los in het kookvocht en zet de complete pan in de oven . zodat alle smaken en vocht tevens in de rijst trekken . op 120 tot 140 graden en af en toe omroeren . de hele familie vraagt als ik het maak om een bakje te bewaren ..en aangezien mijn partner in shirts werkt neemt ze zo een bakje mee en maakt der collega’s jaloers van de heerlijke lucht die er vanaf komt

 • Marieke

  28 mei 2015 at 17:22 Beantwoorden

  Ik ben het nu aan het maken, ruikt al heerlijk. Vraag me wel af of je zo’n heel klein blikje tomatenpuree bedoelt of een wat hogere.. Ik had de hoge van 140 gr in huis en heb daarvan nu maar even 3 kwart gebruikt.

 • Paul

  18 juni 2014 at 16:29 Beantwoorden

  18 juni, 2014\r\nGa dat komende zondag maken voor ons kerk-koor als lunch, lijkt me heerlijk. Woon in de Filippijnen. .

 • Lies

  1 mei 2014 at 13:49 Beantwoorden

  Vanmorgen opgezet, ruikt heerlijk in huis! Stiekem stukje vlees gesnoept : heerlijk!!!!!\r\nHoop nog wel dat de jus iets indikt, misschien deksel van de pan?\r\nHopelijk komt mn man vroeg thuis vanavond, kunnen we aanvallen

  • Pauline

   2 mei 2014 at 13:14 Beantwoorden

   Voorproeven is heel belangrijk 🙂 Je kan idd de deksel van de pan doen, dan kookt het meer in.

 • Frans Kuylenburg

  4 februari 2014 at 18:29 Beantwoorden

  Meestal wordt kalkoen droog en taai als de bereiding, zoals een stoofpotje, wat langer duurt. \r\n\r\nMaar AH heeft tegenwoordig scharrel kalkoen. Daar kun je heerlijk mee stoven! En het is zeker geen kostbaar stukje vlees! Succes!

 • Floortje

  9 januari 2014 at 07:42 Beantwoorden

  Ik heb dit gegeten met gebakken blokjes knolselderij. Aan tafel vonden ze het een goede combinatie.

 • Angela

  4 januari 2014 at 12:56 Beantwoorden

  Bedankt, ik weet nu wat we morgen gaan eten!!

 • Bibian

  3 januari 2014 at 21:11 Beantwoorden

  Ohh dat ziet er lekker uit, krijg er honger van..

 • Caro

  3 januari 2014 at 09:00 Beantwoorden

  Lekker receptje. Je kunt de goulash ook laten garen in de Hooimadam. De pan goed heet laten worden en daarna in de Hooimadam. Scheelt energie en je kunt gewoon weggaan.

 • Nicole

  3 januari 2014 at 08:47 Beantwoorden

  Hij lijkt me heerlijk. Ik maak hem ook wel eens met kalkoen, maar ga deze zeker ook eens maken.

  • Pauline

   3 januari 2014 at 17:51 Beantwoorden

   Ja ik wel eens met kip, maar ik vind deze toch echt het lekkerste 😉

 • MySimplySpecial

  3 januari 2014 at 08:33 Beantwoorden

  Mijn moeder maakte dit vroeger ook, maar zelf heb ik het nog nooit geprobeerd.

Plaats een reactie