Goulash met rundvlees
Wij houden van deze goulash met rundvlees. Zelf goulash maken is, zoals dat voor veel stoofschotels geldt, veel makkelijker dan je denkt. Je doet wat voorbereidend werk, zet de pan op het vuur en dan hoef je drie uur lang niks te doen. Af en toe even kijken of het goed gaat, terwijl je keuken zich vult met heerlijke geuren. Ideaal!
Rundergoulash
Als je de tijd niet hebt, kun je ook dit recept voor snelle goulash met kip maken, maar onze voorkeur heeft toch echt deze rundergoulash. Hoe beter de kwaliteit van je runderlappen, des te lekkerder de schotel wordt. Het geheim zit hem in de kruiden die we gebruiken. Wij eten goulash altijd met rijst, maar je zou er ook aardappelpuree bij kunnen serveren of quinoa. Perfect comfort food!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr runderlappen
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 500 ml runderbouillon
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 el bloem
- 1 handje verse platte peterselie
- 2 blaadjes laurier
- 1 tl karwijzaad
- 2 tl paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bestrooi het rundvlees met peper en zout en snijd ze in stukken en bestuif ze met de bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is.
Verhit wat olijfolie in de stoofpan en braad het vlees op hoog vuur aan. Haal het vlees vervolgens uit de pan.
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in de stoofpan. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze bij de uien.
Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de groenten en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen versterkt.
Voeg nu het vlees, de bouillon en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan.
Laat de goulash minimaal twee uur stoven, het liefst drie op een zacht vuur. Kijk tussentijds even of het niet aankoekt en roer het desnoods nog even door elkaar.
Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water toe. Is de saus nog te dun? Haal dan het laatste half uur de deksel van de pan, zodat de goulash met rundvlees goed kan inkoken.
Breng de rundergoulash nog wat op smaak met wat peper en zout en garneer met wat platte peterselie. Serveer met rijst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in