Goulash met rundvlees

Goulash met rundvlees

Wij houden van deze goulash met rundvlees. Zelf goulash maken is super makkelijk, dit geldt eigenlijk voor alle stoofschotels. Je doet wat voorbereidend werk, zet de pan op het vuur en dan hoef je drie uur lang niks te doen. Af en toe even kijken of het goed gaat, terwijl je keuken zich vult met heerlijke geuren. Ideaal!

Rundergoulash

Als je de tijd niet hebt, kun je ook dit recept voor snelle goulash met kip maken, maar onze voorkeur heeft toch echt deze rundergoulash. Hoe beter de kwaliteit van je runderlappen, des te lekkerder de schotel wordt. Het geheim zit hem in de kruiden die we gebruiken. Wij eten goulash altijd met rijst, maar je zou er ook aardappelpuree bij kunnen serveren of quinoa. Perfect comfort food!

Goulash met rundvlees
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr runderlappen
  • 2 rode paprika's
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 el bloem
  • Handjevol platte peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Bestrooi het rundvlees met peper en zout en snijd ze in stukken en bestuif ze met de bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is.

  2. Verhit wat olijfolie in de stoofpan en braad het vlees op hoog vuur aan. Haal het vlees vervolgens uit de pan.

  3. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in de stoofpan. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

  4. Snijd de rode paprika in blokjes en de wortels in kleine stukjes en voeg deze bij de uien.

  5. Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de groenten en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen versterkt.

  6. Voeg nu het vlees, de bouillon en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan.

  7. Laat de goulash minimaal twee uur stoven, het liefst drie op een zacht vuur. Kijk tussentijds even of het niet aankoekt en roer het desnoods nog even door elkaar.

  8. Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water toe. Is de saus nog te dun? Haal dan het laatste half uur de deksel van de pan, zodat de goulash met rundvlees goed kan inkoken.

  9. Breng de rundergoulash nog wat op smaak met wat peper en zout en garneer met wat platte peterselie. Serveer met rijst.

Goulash met rundvlees

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (149 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Rundvlees Wortel Gezonde recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in