Goulash met kip

Goulash met kip

Ik houd echt van stoofschotels. Vaak weinig moeite (en afwas) en een groots resultaat. Goulash is één van mijn favo’s. Vandaag deel ik een snelle versie van goulash met kip. Deze is wat lichter (dus lekker lenteproof) en ook nog veel sneller klaar. Dat laatste is ideaal voor drukke gezinnen. Want eerlijk is eerlijk, na een lange dag werken heeft niemand tijd om nog uren in de keuken te staan. Of beter gezegd uren te wachten op je eten, want de bereiding is net zo makkelijk en snel als de rundvlees versie. Het voordeel van stoofschotels is, dat je meteen extra veel kunt maken. De rest kan je dan invriezen, zodat je als je een keer geen tijd of zin hebt, altijd nog wat lekkers in de vriezer hebt. Handig!

Ik eet mijn goulash het liefst met rijst. Maar je zou het ook met aardappelpuree kunnen serveren. Deze goulash met kip, maak je op dezelfde manier klaar, als de goulash met rundvlees. Met lekker veel paprika en karwijzaad. Dat laatste geeft de typische smaak aan goulash. De paprikasaus wordt lekker gebonden door het gebruik van bloem. Alleen hoeft deze kipschotel niet zo lang te stoven als de rundergoulash. Dit kan natuurlijk wel, daar wordt de kip lekker zacht van (mits je het vuur niet te hoog zet). Maar als je wilt, kan je binnen 30 minuten aan tafel. En ik moet eerlijk bekennen dat ik dat tegenwoordig wel heel fijn vind.

goulash met kippaprika recept goulash met kip

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr kipfilet
2 uien
3 paprika’s (rode en of gele)
1 klein blikje tomatenpuree
500 ml kippenouillon
2 el bloem
2 tl paprikapoeder
2 tl karwijzaad
2 blaadjes laurier
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de kipfilets in stukjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bak ze rondom aan in wat olijfolie.

Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Bak deze met de kipfilet mee net zolang totdat ze zacht zijn.

Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de kip en verhit dit kort.

Voeg de bloem toe en gaar deze mee. Je mag het best even een paar minuten laten garen.

Voeg de kippenbouillon toe en roer de saus even om.

Snijd de paprika’s in stukjes en voeg deze bij de goulash.

Voeg de laurier toe en laat de goulash met kip ongeveer 15 tot 20 minuten stoven.

Breng de goulash op smaak met wat peper en zout en serveer met rijst.

Serveer de goulash met rijst.

goulash met kip goulash met kip

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (28 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in