goulash met kip

Goulash met kip

Goulash met rundvlees is echt zo’n heerlijke klassieker. Maar wat nou als je weinig tijd hebt? Dan maak je deze snelle goulash met kip. Deze goulash met kip, maak je op dezelfde manier klaar, als de goulash met rundvlees. Met lekker veel paprika en karwijzaad. Dat laatste geeft de typische smaak aan goulash. De paprikasaus wordt lekker gebonden door het gebruik van bloem. Alleen hoeft deze kipschotel niet zo lang te stoven als de rundergoulash. Dit kan natuurlijk wel, daar wordt de kip lekker zacht van (mits je het vuur niet te hoog zet). Maar als je wilt, kan je binnen 30 minuten aan tafel.

Goulash met rijst

Meestal serveren we rijst bij de goulash, maar je kan ook aardappelpuree doen. Of geroosterde aardappeltjes uit de oven. Net wat jij lekker vindt.

goulash met kip
goulash met kip

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr kipfilet
  • 3 paprika's
  • 2 uien
  • 70 gr tomatenpuree (uit blik)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 el bloem
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilets in stukjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bak ze rondom aan in wat olijfolie.

  2. Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Bak deze met de kipfilet mee net zolang totdat ze zacht zijn.

  3. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de kip en verhit dit kort. Voeg de bloem toe en gaar deze mee. Je mag het best even een paar minuten laten garen.

  4. Voeg de kippenbouillon toe en roer de saus even om. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg deze bij de goulash.

  5. Voeg de laurier toe en laat de goulash met kip ongeveer 15 tot 20 minuten stoven.

  6. Breng de goulash op smaak met wat peper en zout.

    Serveer de goulash met rijst.

goulash met kip
goulash met kip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in