pure markt amsterdam

De Pure Markt Amsterdam

Ik was al een tijdje niet meer naar de Pure Markt geweest. De Pure Markt wordt een paar keer per maand gehouden in Amsterdam en is dé plek voor nieuwe food finds.

Een paar jaar geleden ging ik regelmatig naar deze markt en dan keek ik mijn ogen uit. Leuke productenten met lekkere dingen, culi spullen zoals de ovenplanken van Koken op Hout, enorme buiten BBQ’s en grote Paëlla pannen. Propvol van al het lekkers en met nog een tas vol lekkernijen kwam ik dan weer thuis.

Op een zondag in September ging ik naar het Amstelpark om de markt weer eens te bezoeken en ik werd een beetje teleurgesteld. Er stond heel veel non food, ook leuk, maar voor mij minder interessant en ik miste de vele eetplekken. Komt het omdat deze markt voor mij niet meer nieuw is? Of is het aabod van food gewoon kleiner geworden op deze markt? Ik ben er nog niet uit.

Er waren uiteraard leuke kramen bij, begrijp me niet verkeerd. Zo proefde ik lekkere chocola bij Waldo, zag ik een kraam met heel veel aardappelrassen, stond de oude vertrouwde Pieman er en proefde ik lekkere worst met wild er in.

Kijk je mee naar mijn impressie van de Pure Markt

crepes mobiel

Oh yes, de crêpes mobiel. Zoals je weet ben ik dol op pannenkoeken.

pure markt amsterdam

Wilde worsten.

pieman

De pieman heeft ook zoete pies.

pure markt amsterdam

Ik ben een coffeelover.

pure markt amsterdam

Lekkere ambachtelijke broden van Het Vlaamsch Broodhuis.

pure markt amsterdamDit had ik nog niet eerder gezien op een markt. Heel veel verschillende aardappelrassen. Erg leuk!

pure markt amsterdam

Gerookte knoflook ruikt zo lekker. En in tegenstelling van wat je zou verwachten, is het juist heel mild van smaak.

pure markt amsterdam

Waldo’s chocolate uit Haarlem met allemaal yummy dingen.

pure markt amsterdam

Chips uit de zee, gemaakt van zeewier. Heel erg lekker en super luchtig!

pure markt amsterdam

Stonewall kitchen maakt de lekkerste ketchup die er bestaat. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat.

pure markt amsterdam

Portugees aardewerk, blijft mooi om te zien.

pure markt amsterdam

Echt herfst….

pure markt amsterdamDit soort kramen en foodtrucks waren er veel te weinig.

Ga jij wel eens naar de Pure Markt in Amsterdam?

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in