Menu

De Pure Markt Amsterdam

Ik was al een tijdje niet meer naar de Pure Markt geweest. De Pure Markt wordt een paar keer per maand gehouden in Amsterdam en is dé plek voor nieuwe food finds.

Een paar jaar geleden ging ik regelmatig naar deze markt en dan keek ik mijn ogen uit. Leuke productenten met lekkere dingen, culi spullen zoals de ovenplanken van Koken op Hout, enorme buiten BBQ’s en grote Paëlla pannen. Propvol van al het lekkers en met nog een tas vol lekkernijen kwam ik dan weer thuis.

Op een zondag in September ging ik naar het Amstelpark om de markt weer eens te bezoeken en ik werd een beetje teleurgesteld. Er stond heel veel non food, ook leuk, maar voor mij minder interessant en ik miste de vele eetplekken. Komt het omdat deze markt voor mij niet meer nieuw is? Of is het aabod van food gewoon kleiner geworden op deze markt? Ik ben er nog niet uit.

Er waren uiteraard leuke kramen bij, begrijp me niet verkeerd. Zo proefde ik lekkere chocola bij Waldo, zag ik een kraam met heel veel aardappelrassen, stond de oude vertrouwde Pieman er en proefde ik lekkere worst met wild er in.

Kijk je mee naar mijn impressie van de Pure Markt

crepes mobiel

Oh yes, de crêpes mobiel. Zoals je weet ben ik dol op pannenkoeken.

pure markt amsterdam

Wilde worsten.

pieman

De pieman heeft ook zoete pies.

pure markt amsterdam

Ik ben een coffeelover.

pure markt amsterdam

Lekkere ambachtelijke broden van Het Vlaamsch Broodhuis.

pure markt amsterdamDit had ik nog niet eerder gezien op een markt. Heel veel verschillende aardappelrassen. Erg leuk!

pure markt amsterdam

Gerookte knoflook ruikt zo lekker. En in tegenstelling van wat je zou verwachten, is het juist heel mild van smaak.

pure markt amsterdam

Waldo’s chocolate uit Haarlem met allemaal yummy dingen.

pure markt amsterdam

Chips uit de zee, gemaakt van zeewier. Heel erg lekker en super luchtig!

pure markt amsterdam

Stonewall kitchen maakt de lekkerste ketchup die er bestaat. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat.

pure markt amsterdam

Portugees aardewerk, blijft mooi om te zien.

pure markt amsterdam

Echt herfst….

pure markt amsterdamDit soort kramen en foodtrucks waren er veel te weinig.

Ga jij wel eens naar de Pure Markt in Amsterdam?

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Anoeska
  16 november 2013 om 16:38

  Dat ziet er leuk uit!

 • Pauline
  15 november 2013 om 18:50

  Jaa misschien was het net deze editie dat er wat minder aanbod was. Ik ga zeker nog een keer kijken ;)

 • Monique
  15 november 2013 om 08:42

  De Pure markt is superleuk! Heerlijke en leuke dingen. Brood van Luscious loaf, the American Baking Company, heerlijk empanadas gegeten, hmmmm. Ik ben nog maar een keer geweest, in het voorjaar, dus ik kan niet vergelijken. Er waren toen volgens mij wel genoeg foodkraampjes, maar misschien is dat ondertussen minder. Ik zou graag vaker willen gaan, maar ik kom niet uit (de buurt van) Amsterdam. Hopelijk straks in december weer. Leuke foto's!

 • Martine
  14 november 2013 om 20:08

  Ik probeer al het hele jaar te gaan, maar of ik heb iets anders op zondag, of ze zijn niet in Amsterdam. Heb er ook al eens een blogpost aan gewijd. Wel jammer als het eetgedeelte minder wordt. Vond ik juist zo leuk.

 • Pauline
  14 november 2013 om 19:17

  Ja dat lijkt mij ook leuk, moet zeker een keer naar Rotterdam toe :)

 • Con leche
  14 november 2013 om 17:06

  Klinkt heel erg leuk. Als je dit leuk vindt: elke eerste zaterdag van de maand is er op het Noordplein in Rotterdam de Rotterdamse Oogstmarkt, dat zul je ook erg leuk vinden!

 • Pauline
  14 november 2013 om 16:42

  Ja moeten jullie zeker doen ;)

 • Nanda
  14 november 2013 om 10:49

  Oh dat ziet er echt heel leuk uit! Ben er nog nooit geweest.

 • MySimplySpecial
  14 november 2013 om 10:20

  Ik kende het nog niet, maar het ziet er leuk uit!

 • Brenda
  14 november 2013 om 09:37

  Leuk artikel Paul, hier moet ik dus ook echt nog een keer heen :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.