Menu

Review Weekendlunch van Janneke Philippi

Het weekend staat voor mij vaak in het teken van eten. Eigenlijk is dat de hele week zo, maar in het weekend doe ik er graag nog een schepje boven op. Uitgebreid ontbijten, uit eten gaan of buiten de deur lunchen. Daar denkt Janneke Philippi, de schrijver van Weekenlunch net zo over, alleen eet zij haar lunch het liefst thuis. “Mijn weeekend, lekker eten de hele dag”, aldus Janneke. Zij bekent ook doordeweeks een snelle boterham uit het vuistje te eten, maar als het zaterdag is maakt zij er graag een feestje van. Soms ingewikkeld, soms snel, maar altijd lekker.

Weekendlunch

Weekendlunch is verdeeld in 7 hoofdstukken waaronder Marktlunch, Uit de pan, Restjeslunch en het boek eindigt met een zoet hoofdstuk. De recepten variëren van warm gebraden haantjes, verse pasta’s, eenvoudige maar lekkere salades tot stoere boterhammen en croque monsieurs.

Eigenlijk zijn wij in Nederland niet zo gewend om uitgebreid te lunchen, terwijl een gemiddelde Fransman of Italiaan er rustig 2 uur voor uit trekt. Ik kan me daar wel in vinden, al moet ik wel bekennen dat ik rond het middaguur nog niet altijd trek heb in een warme maaltijd. Het hoofdstuk brood spreekt mij dan ook het meeste aan, ik ben echt dol op brood. Het Turkse brood met gegrilde groente doet mij watertanden, net als de gerookte kipclub met appel.

Weekendlunch

Net zo blij word ik van het hoofdstuk uit de oven. Ik heb een grote liefde voor dit apparaat en vooral wat het allemaal kan. De lasagne ziet er heerlijk uit en dit geldt ook voor de witte pizza. Alle recepten zijn voorzien van prachtige foto’s en de styling, door Janneke zelf gedaan, is heel mooi gedaan.

Het boek is lekker geschreven, geen ingewikkeld gedoe en duidelijke recepturen. Bij elk recept staat nog een leuke tip vermeld en er staan leuke weetjes in het boek.

Ik ben echt enthousiast over het boek en hoewel ik sommige gerechten te uitgebreid vind voor de lunch, ik blijf toch een nuchtere Hollander, is mijn to cook lijstje weer aangevuld met tal van ideetjes.

Titel: Weekendlunch
Auteur: Janneke Philippi
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Prijs: € 24,95

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

 • Pauline
  18 maart 2013 om 21:53

  Ja ik ben ook echt super enthousiast over het boek. De fotografie is echt super en de recepten zijn erg leuk!

 • Foodloveandhappiness
  18 maart 2013 om 21:52

  Wauw wat een foto! Prachtig! Krijg je toch gelijk trek van:) Lijkt me een erg leuk kookboek!

 • Simone
  18 maart 2013 om 21:43

  Ooo dat ziet er leuk uit! Ik ben gek op lunchen en inderdaad in het weekend vind ik het toch vaak de belangrijkste maaltijd (gewoon het ontbijt overslaan) Leuk boek! Die ga ik ook bestellen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.