Weekendlunch

Review Weekendlunch van Janneke Philippi

Het weekend staat voor mij vaak in het teken van eten. Eigenlijk is dat de hele week zo, maar in het weekend doe ik er graag nog een schepje boven op. Uitgebreid ontbijten, uit eten gaan of buiten de deur lunchen. Daar denkt Janneke Philippi, de schrijver van Weekenlunch net zo over, alleen eet zij haar lunch het liefst thuis. “Mijn weeekend, lekker eten de hele dag”, aldus Janneke. Zij bekent ook doordeweeks een snelle boterham uit het vuistje te eten, maar als het zaterdag is maakt zij er graag een feestje van. Soms ingewikkeld, soms snel, maar altijd lekker.

Weekendlunch

Weekendlunch is verdeeld in 7 hoofdstukken waaronder Marktlunch, Uit de pan, Restjeslunch en het boek eindigt met een zoet hoofdstuk. De recepten variëren van warm gebraden haantjes, verse pasta’s, eenvoudige maar lekkere salades tot stoere boterhammen en croque monsieurs.

Eigenlijk zijn wij in Nederland niet zo gewend om uitgebreid te lunchen, terwijl een gemiddelde Fransman of Italiaan er rustig 2 uur voor uit trekt. Ik kan me daar wel in vinden, al moet ik wel bekennen dat ik rond het middaguur nog niet altijd trek heb in een warme maaltijd. Het hoofdstuk brood spreekt mij dan ook het meeste aan, ik ben echt dol op brood. Het Turkse brood met gegrilde groente doet mij watertanden, net als de gerookte kipclub met appel.

Weekendlunch

Net zo blij word ik van het hoofdstuk uit de oven. Ik heb een grote liefde voor dit apparaat en vooral wat het allemaal kan. De lasagne ziet er heerlijk uit en dit geldt ook voor de witte pizza. Alle recepten zijn voorzien van prachtige foto’s en de styling, door Janneke zelf gedaan, is heel mooi gedaan.

Het boek is lekker geschreven, geen ingewikkeld gedoe en duidelijke recepturen. Bij elk recept staat nog een leuke tip vermeld en er staan leuke weetjes in het boek.

Ik ben echt enthousiast over het boek en hoewel ik sommige gerechten te uitgebreid vind voor de lunch, ik blijf toch een nuchtere Hollander, is mijn to cook lijstje weer aangevuld met tal van ideetjes.

Titel: Weekendlunch
Auteur: Janneke Philippi
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Prijs: € 24,95

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in