fbpx
Menu

Citroen meringue taart

Een citroen meringue taart ziet er prachtig uit, een strakke gele vulling met een wolk van gebrand eiwit schuim. Ik heb mij in Frankrijk al regelmatig staan verlekkeren bij in de etalages van Franse patissiers. Toch had ik nog nooit zo’n taart geproefd, laat staan zelf gemaakt.

Deze Tarte au Citron, stond dus al een tijdje op mijn lijstje om gemaakt te worden. Na de uitzending van Heel Holland Bakt was ik niet meer te houden en dook ik de keuken in. Ik gebruikte als basis het recept van Sabina Kookt, niet al te ingewikkeld en daar hou ik van.

De citroen meringue taart is ontzettend leuk om te maken en het resultaat is spectaculair. Voor mij is hij net iets te zoet, maar ik hou dan ook van zuur.

citroen meringuetaart

Ingrediënten voor 10 pers (23 cm)
Bodem
225 gr bloem
160 gr koude roomboter in blokjes
80 gr witte basterdsuiker
1/2 losgeklopt ei
Snuf zout

Lemon curd
50 gr maïzena
130 gr kristalsuiker
Rasp van 2 citroenen
Sap van 2 citroenen
250 ml water
3 eidooiers
60 gr roomboter

Meringue schuim
3 eiwitten
100 gr suiker

Zo maak je het
Begin met het deeg voor de bodem. Kneed alle van alle ingrediënten een soepel deeg. Je kan dit met de hand doen of met een keukenmachine.

Vet een bakvorm van 23 cm in met een bakspray of wat boter.

Verdeel wat bloem over je blad en rol de deeglap uit.

citroen meringue taart

Bekleed de vorm met het deeg. En prik gaatjes in de bodem.

Zet de vorm in de vriezer. Deze tip heb ik van Yvette van Boven geleerd, zo loopt je deeg niet uit.

citroen meringuetaart

Nu maak je de lemoncurd. Was de citroenen en rasp het gele gedeelte van de schil. Het witte is bitter, dus rasp niet teveel.

Doe dit samen met het citroensap, het water, de suiker en de maïzena in een steelpannetje.

Zet dit op een laag vuur en roer het continue door.

Zorg dat je alle klontjes er uit roert. Na een tijdje wordt het dikker en ontstaat er een doorzichtige massa. Dit lijkt een beetje op behang lijm.

Haal de pan van het vuur en klop de koude boter er door.

Klop dan de 3 eidooiers erdoor. Blijf voortdurend roeren anders stollen je eieren.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

citroen meringuetaart  2

Haal de vorm uit de vriezer en giet de lemoncurd op de bodem.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten af.

citroen meringuetaart

Laat de taart in de vorm afkoelen.

Als de taart volledig afgekoeld is, klop je de eiwitten stevig.

Voeg beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende stevige pieken omtstaan.

citroen meringuetaart
Verdeel het eiwit over de taart.

citroen meringuetaart

Ik heb een brander gebruikt om de eiwitten te kleuren, maar je kan hem ook nog even 5 à 10 minuten in de oven zetten op 180 graden.

Nu is de citroen meringue taart klaar om gegeten te worden.

citroen meringuetaart

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

261 reacties

  • Anouck Vandewalle
    22 september 2019 om 00:02

    Dag Pauline, ik vrees dat de taart lopend blijft bij mij, is dit normaal? Wat kan ik fout gedaan hebben of hoe kan ik dit in de toekomst verhelpen? Alvast bedankt!

  • Elmar
    13 augustus 2019 om 11:13

    Hi Pauline, ik wil eigenlijk jouw recept gebruiken voor kleine taartjes. Wat raad je aan qua baktijden? Neem niet aan dat ik dezelfde verhoudingen kan handhaven?

  • Pauline
    1 augustus 2019 om 08:44

    Yes met gepasteuriseerd eiwit. Dit koop je in flesjes in de supermarkt.

  • Pauline
    1 augustus 2019 om 08:42

    Het kan zijn dat hij dan droog wordt. Je kan de afgebakken bodem wel 2 dagen bewaren.

  • Pauline
    1 augustus 2019 om 08:37

    Valt wel mee! Maar 100% garantie durf ik niet te geven ;)

  • Els
    31 juli 2019 om 06:57

    Zakt het eiwit dan niet in, wil hem een dag van te voren maken.

  • Julie
    29 juli 2019 om 21:18

    Kan je de bodem ook langer in de vriezer laten staan, 2 dagen bijvoorbeeld? Ik heb de dag dat ik hem nodig heb niet zoveel tijd, dus als dat alvast gedaan is, scheelt dat weer! Maar niet als het ten koste gaat van de smaak...

  • Nicandra
    29 juli 2019 om 14:56

    Even een kleine vraag: kan ik de merengue ook zwangerproof maken?

  • Annika
    23 juli 2019 om 12:14

    Je kunt 33 gr eiwit per ei rekenen.

  • Kimara
    20 juli 2019 om 12:15

    Ik maak de taart met gepasteuriseerde eiwitten, hoeveel gram moet ik dan gebruiken als ik aan 3 eiwitten wil komen?

  • Annika
    9 juli 2019 om 11:51

    Wat bedoel je precies met veilig?

  • Kim
    7 juli 2019 om 20:17

    Is de merengue veilig na 5 a 10 minuten in de oven voor het kleurtje?

  • Pauline
    23 juni 2019 om 13:55

    Nee dat valt wel mee.

  • Annemijn
    21 juni 2019 om 15:09

    Zakt de meringue na een tijdje in als je de taart langer laat staan?

  • Pauline
    12 juni 2019 om 12:52

    In de koelkast en dan een dag of 3 :)

  • Milou
    11 juni 2019 om 07:30

    Hoelang blijft de taart goed? En waar kan je hem het beste bewaren? Ik ga hem van het weekend maken!😍

  • Chantal Top
    27 mei 2019 om 10:56

    Afgelopen weekend deze taart gemaakt. Wat een lekkere taart en ook fijn dat hij goed voor te bereiden is. Hij viel bij iedereen zeer in de smaak!

  • Annika
    13 maart 2019 om 16:41

    Maizena wordt hier gebruikt als bindmiddel. Ik weet niet of custardpoeder dezelfde eigenschappen heeft.

  • Janne Vermeulen
    12 maart 2019 om 20:58

    Hi Pauline Kan ik in plaats van maizena ook custardpoeder gebruiken?

  • Myrthe Mes
    6 maart 2019 om 20:39

    Hoi Pauline, Ik heb alleen een hoge bakvorm, zou dat ook kunnen?

  • Dimara
    5 maart 2019 om 14:27

    kan de curd ook zonder citroen rasp?

  • Pauline
    9 augustus 2018 om 10:46

    Yes dat kan wel, als is het effect wel anders. Lemoncurd is wat meer als jam zeg maar. Ik zou de bodem dan blind bakken en daarna pas de card toevoegen en verder laten opstijven in de koelkast.

  • Lotte
    9 augustus 2018 om 09:44

    Hi, zou je deze taart ook met lemon curd uit een potje kunnen maken?

  • Pauline
    21 december 2017 om 23:14

    Ik zou het eiwit wel zo laat mogelijk toevoegen. Het kan soms inzakken nl. De rest kan je prima 2 dagen vantevoren maken en bewaren in de koelkast.

  • Inge
    18 december 2017 om 11:46

    Hallo, Hoelang is de citroen meringue taart ongeveer houdbaar? Is het bijvoorbeeld mogelijk om deze taart al twee dagen voor kerst te maken? En hoe kan ik deze het beste bewaren? Bij voorbaat dank! Groet, Inge

  • Pauline
    13 december 2017 om 19:25

    Die zijn dan met 15 - 20 minuten wel klaar.

  • Leonie
    13 december 2017 om 09:51

    Ik wil deze met de kerst maken maar dan in kleine 1-persoons vormpjes. Nog tips over hoe lang dan in de oven te doen? Dank!

  • Maartje
    26 oktober 2017 om 12:07

    helaas was dit bij mij het geval nadat ik de taart in de oven gehad had voor het kleuren van eiwit... jammer, de taart was echt super mooi voordat die de oven inging... had ik beter met brander kunnen doen.

  • Eveline
    10 oktober 2017 om 17:55

    Hi Pauline. Prettig recept. Tip: 'verwarm de oven voor' zou ik persoonlijk aan het begin van het recept vermelden. Mbt meringue en de oven: 5min 180graden icm +- 1 min gratineren werkt super. Ik heb ipv citroenen sinaasappelen gebruikt dwz sinaasappelmeringue taart. Een leuk alternatief! (Alleen mis je dan natuurlijk dat lekkere zuurtje).

  • Annika
    8 september 2017 om 12:30

    Je zou het deeg tussentijds even kunnen laten afkoelen in de koelkast. Hierdoor wordt het wat steviger.

  • Hind
    6 september 2017 om 19:27

    Hoi Pauline, Ik heb dit recept al vele malen gevolgd en de citroen meringue taart lukt elke keer weer gelukkig. Het enige wat ik altijd lastig vind is dat het deeg altijd veel te zacht is waardoor het lastig is om dit te bewerken en in de vorm te krijgen. Ook al voeg ik er meer bloem bij met het idee dat het deeg wellicht steviger word dan nog wordt het het deeg aan elkaar plakken in de vorm. Weet jij wat ik fout doe of heb je tips hoe dit te voorkomen? Groet Hind

  • Pauline
    4 september 2017 om 16:06

    Echt nog langer kloppen. Hij moet echt flink stijf zijn. Of een beetje extra suiker toevoegen.

  • Marjoleine de Hoog
    30 augustus 2017 om 21:48

    Ik heb vandaag de citroen meringue taart gemaakt, maar mijn meringue blijft heel zacht en eiïg smaken... wat doe ik fout?

  • Pauline
    28 augustus 2017 om 15:06

    Hij zou juist stevig moeten worden in de oven. Maar dat komt in de koelkast vast helemaal goed :)

  • Sarina Boontjes
    27 augustus 2017 om 20:10

    Jammer dat ik geen foto kan laten zien. Mijn eerste poging is goed gelukt! Ook de merengue is ook mooi bruin geworden in de oven. De curd druipt wel een beetje dus ik heb hem snel in de koelkast gezet. Kan dit komen door de 2e keer in de oven?

  • Pauline
    17 juli 2017 om 10:22

    Heb je de eiwitten wel lang genoeg klopt? Want als het er afdruipt, dan is het niet stevig genoeg.

  • Roos Brand
    15 juli 2017 om 18:08

    de room blijft niet op de taart zitten het zijn nu gewoon twee delen los op elkaar gezet ik kan niet vinden wat ik verkeerd heb gedaan

  • Pauline
    2 februari 2017 om 12:43

    Ik zou hem max 3 dagen in de koelkast bewaren.

  • Karlijn
    1 februari 2017 om 18:09

    Hoe lang blijft de taart goed?

  • Nicky
    15 januari 2017 om 15:28

    Zo wat een heerlijke taart! En perfect gelukt! Wel met Italiaans schuim na het lezen van alle comments en dus de volgende dag nog net zo strak en vers.

  • Thea
    17 oktober 2016 om 16:23

    Kan je deze invriezen?

  • Femke.K
    15 oktober 2016 om 08:56

    Ik heb deze taart nu al voor de 6e keer gemaakt. Hij is echt zoo lekker!

  • Ger
    16 september 2016 om 12:40

    Ik heb ze in het klein gemaakt in een cupcake vorm. Per vormpje ongeveer 30 gram deeg en ik heb ze een ruime 20 minuten in de oven gehad. Ik heb alleen nog niet geproefd... ;-)

  • Pauline
    12 augustus 2016 om 14:35

    Tuurlijk, dat mag altijd.

  • gykiere miranda
    10 augustus 2016 om 08:34

    Zou ik ook mijn merinque eerst mogen bakken in den oven en dan op mijn taart brengen in een ronde taart vorm

  • Pascale
    7 juli 2016 om 22:09

    Ik denk dat water in de lemon curd geen goed idee is , in andere recepten voor lemon curd komt ook geen water voor.
    Mijn taart staat in de oven en de lemon curd is veel te waterig , ik laat hem nu wat langer in de oven maar toen ik met googlen zag dat er in geen 1 lemon curd recept 250ml water wordt gedaan ben ik bang dat het inet goed komt!Zonde van het werk ;-(

  • Annika
    24 mei 2016 om 15:59

    De merengue is met een brander bruin gekleurd en dat werkt prima!

  • Annika
    24 mei 2016 om 15:56

    Daar heb ik helaas geen ervaring mee, dat moet je even uittesten.

  • Charlotte Linnebank
    24 mei 2016 om 07:33

    Hoi Pauline, voor een citroen merengue taart moet je volgens mij echt Italiaanse merengue gebruiken. Ten eerste eet je anders volledig rauwe eiwitten op je taart. Ten tweede wordt merengue lelijk bruin als je hem op 180 graden in de oven zet en krijgt geen mooie gebrande laag. Dat lukt echt alleen met een brander of misschien super hete grill. Wat is jouw idee daarover?

  • Renske van Trigt
    23 mei 2016 om 13:30

    Ik heb hem laatst gemaakt met italiaans meringue. Bleef echt een paar dagen prima! Misschien nog wel langer, maar toen was ie op.

  • Renske van Trigt
    23 mei 2016 om 13:29

    Ik wil van deze taart minirtaartjes maken in een cupcakebakvorm. Hoe lang zou ik ze dan moeten bakken?

  • Esther Peeters
    23 mei 2016 om 08:14

    Een Italiaanse merenque lijkt me beter voor deze taart

  • Pauline
    2 mei 2016 om 18:57

    De eiwitten moeten echt heel stevig zijn. Lekker lang kloppen dus.

  • FRANS WELTEN
    29 april 2016 om 16:10

    DE MARINGUE TOPPING ZAKT IN. HOE KAN IK DAT VERHELPEN

  • Lena
    15 april 2016 om 17:14

    Kan deze taart als je zwanger bent?

  • Gerline Heijkoop
    26 maart 2016 om 22:04

    Ik heb hem vandaag gemaakt! Morgen proeven. Het zier ernaar uit dat hij goed gelukt is. Bedankt voor de duidelijke beschrijving van het recept! :)

  • Ron Buijs
    8 februari 2016 om 21:44

    Hoe lang moet die in de vriezer

  • Pauline
    21 december 2015 om 23:15

    Tegenwoordig ook in de supermarkt van two chicks. In ieder geval bij AH.

  • Sanne
    21 december 2015 om 11:46

    *te koop

  • Sanne
    21 december 2015 om 11:45

    Dat is slim! Ik zat hier ook al over na te denken, maar er is nergens gepasteuriseerd eiwit te goed, behalve de groothandel dan. Bedankt voor de tip!

  • Noor
    21 december 2015 om 11:08

    Oeeh yummie!
    Ik vroeg me af of dit recept ook mogelijk is om te maken in kleine taartvormpjes? Dan moeten de tijden wat minder lang zijn waarschijnlijk?

  • Arlien
    1 november 2015 om 23:24

    Heerlijk taartje en ook nog eens erg mooi om te zien. Erg veel complimenten voor gekregen.

  • Lotte
    17 september 2015 om 13:23

    "heb" natuurlijk ;)

  • Lotte
    16 september 2015 om 21:37

    Hallo Pauline,
    Deze taart lijk me heerlijk! Ik ben een vraagje. Hoelang kun je deze taart (incl meringue topping) bewaren? Ik bedoel: hoelang blijft de meringue mooi?
    Ik heb dit weekend visite voor mijn verjaardag en wil de taart een paar uur van te voren afbakken met de meringue.

    Alvast bedankt!

  • Lars
    12 augustus 2015 om 13:53

    Toen ik de taart na de tweede keer in de oven (voor het eiwit) liet afkoelen, werd mijn eiwit vanaf onderaan weer vloeibaar. Hoe is dat te voorkomen?

    Groet, Lars

  • Pauline
    9 augustus 2015 om 15:05

    Ja dat kan ook. En gewoon op dezelfde manier bakken en 10 minuten voor het einde de vulling verwijderen.

  • Nicole
    7 augustus 2015 om 10:56

    Hai Pauline,

    Zou ik de bodem ook blind kunnen bakken? Moet ik dan dezelfde temperatuur en tijd aanhouden zoals in dit recept of wordt dit korter/langer?

    Groetjes Nicole

  • wilma stip
    3 augustus 2015 om 09:45

    Beste Pauline, ik heb hier nog lemon curd staan kant in klaar in een pot gekregen van een horeca gelegenheid, kan ik dit ook gebruiken, gewoon langzaam opwarmen ofzo?

    mvg Wilma

  • Janneke
    19 juni 2015 om 11:05

    Mijn taart is perfect uit de oven gekomen. Het water loopt me nu al in de mond. Het duurde even voordat de lemoncurd 'behanglijm' werd, maar verder ging alles goed. Nu zo nog het schuim maken. Mmmm

  • Femke
    16 mei 2015 om 20:06

    Super recept. Ik maak m nu voor de 2e x en het blijft heerlijk. Al die mensen die zeuren snap ik echt niet paulien super recept ben blij dat ik t heb gevonden :)

  • Marika
    13 mei 2015 om 15:35

    Hi Pauline,

    Je gebruikt rauw eiwitschuim. Het schuim gaart weliswaar een beetje aan de buitenkant door de brander, maar van binnen en aan de onderlaag blijft het schuim rauw. Zo kun je er erg ziek van worden en ook voor zwangere vrouwen een echte afrader! Misschien kun je je recept beter iets aanpassen en Italiaans schuim gebruiken? Doordat bij Italiaans schuim kokende suikersiroop wordt gegoten, garen de eiwitten en is de taart voor iederen veilig te eten. Bijkomend voordeel is dat dit schuim veel langer goed en stevig blijft.

    Groet Marika

  • Deborah
    4 mei 2015 om 11:17

    Prutrecept of toch niet zo'n beste kok.....mmm, moeilijke afweging maar inderdaad: direct afkraken die handel. Je voelt je vast beter nu. Chapeau

  • LoesS
    27 april 2015 om 15:57

    Hoi Pauline,
    weet jij hoe lang je Italiaanse meringue kunt bewaren?

  • Richard
    14 april 2015 om 09:02

    Ik had ook het probleem dat die curd niet stijf werd... na wat googlen ontdekte ik dat maizena juis *niet* geschikt is voor zure stoffen (veel zuurder dan citroensap zul je niet vinden), en dat het bovendien gaat ontbinden als het kookt... Dus op zich niet raar dat het niet stijf wordt... :-|

  • Daniel
    11 april 2015 om 19:19

    Wat een prutrecept zeg. De 'lemoncurd' kan je na het bakken van de taart af gieten, en het Italiaanse schuim (uit het recept voor de limoen-variant) kon je drinken. Zeer zware tegenvaller!

  • Esmee
    6 april 2015 om 10:31

    Taart al 2x gebakken en inderdaad blubber uit de oven. Geen probleem, even in de koelkast en het is stijf :).

  • wendy
    30 maart 2015 om 22:31

    Goddellijk... volgens iedereen hier

  • wendy
    30 maart 2015 om 20:56

    Nou hij staat NU in de oven, de kookschuim staat al klaar .. ben benieuwd

  • Judith
    22 maart 2015 om 15:38

    Mijn lemon curd wordt maar niet bruin zoals op het plaatje.. Zit inmiddels op 40 minuten, nog langer doen..?

  • Pauline
    19 maart 2015 om 19:33

    Hij hoort wel vast te zijn. Maar in de koelkast stijft hij nog wel verder op.

  • delphine jodts
    19 maart 2015 om 10:57

    beste,

    als de taart uit de oven komt, moet die dan 'vast' gebakken zijn, of komt dit goed eenmaal ze afgekoeld is, want bij mij blijft die blubber als ze uit de oven komt

  • Pauline
    22 februari 2015 om 16:23

    Ik denk dat hij heel dik geworden is, je kunt altijd nog een scheutje toevoegen :)

  • Pauline
    22 februari 2015 om 16:22

    Ik denk dat dat aan het eiwit ligt. Deze methode van eiwit is eigenlijk net even beter http://uitpaulineskeuken.nl/2014/06/limoen-meringue-taart.html

  • judith
    22 februari 2015 om 13:01

    Hoi pauline..
    De taart Is al twee keer super gelukt alleen er komt heel snel vocht uit lopen als hij klaar Is.. Die ik iets fout of kan ik daar iets tegen doen?

    Groetjes judith

  • jose
    22 februari 2015 om 13:00

    Hallo,
    We zijn bezig met dit recept. We zijn alleen het water vergeten bij de lemon curd, is dit erg?
    Groetjes

  • mariska
    16 februari 2015 om 19:26

    Hallo,

    Kan ik ook gewoon lemon card uit een pot gebruiken? Ik heb er nog 1 staan en die is bijna over de datum.

    Gr. Mariska

  • judith
    15 februari 2015 om 19:28

    Net deze taart gemaakt. Super gelukt en heerlijk geworden...

  • Pauline
    8 februari 2015 om 12:24

    Langer laten indikken wil wel helpen. En anders de volgende keer een extra lepel maizena gebruiken.

  • marieke
    7 februari 2015 om 15:06

    Hi!
    Mijn vriend en ik zijn zojuist bezig geweest met deze taart en hebben de lemoncurd met de aangegeven hoeveelheid water geprobeerd te maken. Alleen het werd niet dikker, terwijl dit wel in het recept staat. Doen wij iets verkeerd, of kan het wellicht zonder water?
    Groetjes Marieke

  • Monique
    29 januari 2015 om 11:04

    Hi Pauline,
    Mijn dochter heeft jouw blog ook ontdekt, tot mijn genoegen :)
    Kwam gisternacht uit mijn werk en vond deze heerlijke taart vergezeld door een lief briefje op het aanrecht. Ik zit er nu lekker van te smullen.
    Thanx!

  • Arie de Jongh
    18 januari 2015 om 22:36

    Vandaag gemaakt, een groot succes!
    Ik heb wel italiaans schuim gebruikt.
    Bedankt voor dit heerlijke recept!

  • Ilse
    4 januari 2015 om 17:43

    Never mind, net door alle andere reacties gegaan en gekozen voor italiaans schuim, omdat dat iets langer stevig blijft! De twee taarten zijn prachtig gelukt, super goed recept!

  • Ilse
    4 januari 2015 om 11:58

    Wanneer je de meringue alleen kleurt met een brander, zijn de eiwitten dan niet nog rauw?

  • Pauline
    3 januari 2015 om 20:35

    Ja hoor dat kan wel. En gewoon in de koelkast bewaren is het beste.

  • Willemijn
    3 januari 2015 om 15:14

    Hi Pauline,

    Heerlijk recept! Vraagje: kan ik de bodem (inclusief custard) een dag van tevoren maken en zo ja, bewaar ik deze dan het beste een nachtje in de koelkast of juist in de vriezer?

    Dankjewel vast!

    Willemijn

  • Jeroen
    29 december 2014 om 17:31

    Ik heb deze taart gemaakt met kerst en het was een succes. Makkelijk om te maken en met bakpapier hoef je je ook geen zorgen te maken over het vast plakken van de bodem.

  • Pauline
    25 december 2014 om 14:20

    Dat hoeft niet perse, maar een half uurtje is wel fijn.

  • Roger
    24 december 2014 om 15:34

    Hoe lang moet de bodem ongeveer in de vriezer

  • sophie
    10 december 2014 om 18:53

    op hoeveel graden moet die de oven in

  • Pauline
    6 december 2014 om 19:52

    Ik zou het vlak voor het serveren doen. Tenzij je het schuim van de limoen merengue taart neemt. Deze kan je wel een dag van tevoren maken.

  • Melle
    6 december 2014 om 19:28

    Hoi hoi,

    Het ziet er heerlijk uit!
    Kun je de schuim beter maken voor het serveren.. of houdt het een nacht (in de koelkast) zonder klef te worden?

    Groetjes

  • Pauline
    5 december 2014 om 12:51

    Oh dat is wel een uitdaging idd. Ik zou hem dan in de vorm laten. Of in een grote vierkante doos doen. Succes alvast.

  • Marijn
    5 december 2014 om 11:37

    Het ziet er al heerlijk uit. Is dit een taart die makkelijk te vervoeren is? aangezien ik het vanavond ga bakken voor de familiedag bij mijn korfbalvereniging en ik moet het op de fiets mee nemen. Ik hoop dat het dan niet verpest wordt want het ziet er super lekker uit!! Hoop dat de families dat ook vinden!

    liefs Marijn

  • britt
    10 november 2014 om 11:38

    heeft u ook een voorbeeld van iets met chocolade?

  • Pauline
    9 november 2014 om 12:29

    Chocola en Citroen is een goede combi ;)

  • britt
    8 november 2014 om 20:35

    hee Pauline,
    ik wil deze taart graag maken op mijn stage bedrijf maar wil er wat bij serveren. heeft u nog ideeën wat er bij zou kunnen? ik dacht zelf aan iets van karamel of chocolade? het mag namelijk niet te zwaar worden en de smaken moeten combineren.

    alvast bedankt.
    Britt

  • Lars
    2 november 2014 om 17:27

    Of je gebruikt italiaansschuim, die is al gaar!

    http://www.laurasbakery.nl/italiaans-schuim/

  • Olga
    24 oktober 2014 om 17:11

    Misschien helpt gelatine. Ik maak zelf regelmatig een citroen-ricotta taart en daar smelt ik een paar blaadjes gelatine door de lemoncurd. Deze taart loopt nooit uit in de koelkast, maar toen ik de gelatine per ongeluk een keer vergeten was, had ik dat inderdaad ook. Misschien gewoon eens proberen.

  • Pauline
    8 oktober 2014 om 11:20

    Wat gek. Ik weet echt niet wat dat kan zijn. Probeer de volgende keer eens Italiaans schuim te maken zoals bij de Limoen meringue taart. Dat is steviger.

  • Yvonne
    8 oktober 2014 om 08:40

    Overheerlijke taart en super goed gelukt. Alleen ik heb hetzelfde probleem wat ik lees bij een van de eerdere reacties. Taart in de koelkast gehad en de volgende dag allemaal vocht uit de taart waardoor de bodem plakkerig wordt. Is overigens niet van het eiwitschuim, want dat was prima stevig.
    Het is echt plakkerig citroenvocht wat eruit loopt. Heb je hier nog tips voor? Lemoncurd was overigens prima stevig.

  • Pauline
    28 september 2014 om 13:16

    Dat heeft met het eiwitschuim te maken. Heb je dit genoeg gebrand?

  • Mir
    28 september 2014 om 09:43

    Taart in eerste instantie perfect gelukt maar na een tijdje in de koelkast te hebben gestaan loop er allemaal plakkerig vocht uit waardoor de bodem niet meer knapperig is. Waar ligt dit aan en wat kan ik hier aan doen?

  • Pauline
    23 september 2014 om 10:31

    Ik geef toe, het is niet het makkelijkste recept dat op mijn blog staat.

  • Laurens
    22 september 2014 om 22:56

    Ongelooflijk. Precies het recept nagemaakt zoals het er staat en de taart is volledig mislukt. Althans het ging goed totdat de merengue er op ging en de taart opnieuw in de oven ging... De custard is nu geen pap maar druipt er als water uit.....Volgende keer maar een ander recept proberen ;)

  • meike
    20 september 2014 om 07:54

    heee!

    kan het ook zonder meringue??

    x

  • Liza smit
    19 september 2014 om 19:26

    Eiwit stijf slaan ( en houden) gaat veel beter met oude eieren. Geldt voor alle gerechten met geklopt eiwit. Succes

  • K
    15 september 2014 om 15:09

    Ik heb deze taart gemaakt en hij is heerlijk! Ik heb hem eerst helemaal af laten koelen want dat is echt het lekkerst. Ik heb de meringueschuim apart gebakken en er later opgelegd. Hoef je je ook geen zorgen te maken om het ongare schuim. was lekker!!

  • Jona
    14 september 2014 om 14:24

    deze taart laatst gemaakt voor een vriend, in sneltreinvaart want het was een surpriseparty en we waren veel te laat begonnen, toch heel erg goed gelukt !

  • Pauline
    13 september 2014 om 21:27

    Ja dat hoort! Het is chewy :)

  • Hannie
    13 september 2014 om 20:03

    Moet schuim wordt bij mijn taart niet hard. Is dat normaal?

  • Sanne
    13 september 2014 om 18:37

    Hi Pauline,
    Ik heb nu al tot 2 keer toe dat de lemon curd na een half uur nog veel te vloeibaar is! Zelfs na 45 minuten! Heb je een idee hoe dit kan en hoe ik het kan voorkomen?

  • Hannie
    13 september 2014 om 12:46

    Het eiwit blijft zacht. Is dat de bedoeling?

  • Sabina
    11 september 2014 om 12:31

    Wat leuk dat je mijn recept hebt genoemd! Ik kwam op je site terecht via de statistieken van mijn blog, grappig he?

    Dit is echt mijn allerfavorietste taart, denk ik. Nu ik 'm zo zie, bedenk ik me dat ik hem maar gauw weer eens ga maken. Maar eerst even verder surfen op jouw site, ik kom zoveel lekkers tegen!

  • Pauline
    5 september 2014 om 23:06

    Yes you can!

  • R
    5 september 2014 om 17:52

    als je geen gasbrander hebt kun je de taart er met de curd in de oven zetten ?

  • Pauline
    31 augustus 2014 om 19:32

    Ja dat kan ook. Dan zou ik de bodem eerst bakken en dan de lemoncurd erin doen. Wel een klein laagje want lemoncurd is veel vloeibaarder.

  • Arike
    31 augustus 2014 om 17:46

    Net terug uit frankrijk, dus ik ga je recept binnenkort proberen!

    Kan ik ook kant en klare lemon curd gebruiken?

    En kan de taart ook in een vlaaivorm?

    Groetjes,

    Arike

  • lot
    29 augustus 2014 om 19:07

    Hoi Pauline,

    Wat een heerlijke taart! Heb 'm gister avond gemaakt. Vanmorgen merkte ik wel meteen dat er veel vocht uit mijn curd was gekomen. Enig idee hoe ik dit het beste op kan lossen?

  • Martien
    27 augustus 2014 om 09:23

    Op vakantie in Frankrijk deze taart gegeten en thuis meteen het recept gegoogeld. Ik kwam op jouw site en heb hem meteen gemaakt. Hij smaakt net als in Frankrijk en makkelijk te maken, echt heerlijk!! Ik heb hem nu voor de tweede keer gemaakt. Mijn nieuwe favoriete taart!!

  • Judith
    25 augustus 2014 om 13:49

    Afgelopen weekend deze taart gemaakt voor vrienden (nog nooit eerder zo'n soort taart gemaakt) en hij was PERFECT gelukt! Hij zag er minstens zo mooi uit als op de foto en de smaak was zoals in Frankrijk. Ik vind dit een superrecept!
    Om het eiwit te laten garen heb ik hem dik 10 min bij 180 graden hetelucht in de oven gezet en dat is heel goed gelukt. Geen gasbrander nodig.
    En voor de lemoncurd heb ik 20ml water vervangen door 20 ml Limoncello, mmmmm

  • Coby
    24 augustus 2014 om 22:50

    Dank je wel. Ga ik zeker proberen.

  • Pauline
    23 augustus 2014 om 19:51

    Misschien kun je de volgende keer een warm schuim maken dat is steviger. Je vindt het recept bij de limoen meringue taart.

  • Coby
    23 augustus 2014 om 09:42

    Heerlijke taart.

    Alleen.... Mijn eiwit worst weer vloeibaar na een paar uur.
    Heel de taart nat. De bodem zacht.

    Heb echt problemen met eiwit stevig houden.
    Gebruik altijd verse eieren, eigenlijk zo onder de kip vandaan.

    Hoe los ik dit op???

    M.vr.gr. Coby

  • Pauline
    17 augustus 2014 om 11:40

    Zou ik niet doen. Ik denk niet dat de lemoncurd lekker is als deze ingevroren is. Enkel de bodem invriezen kan wel.

  • Lotte
    16 augustus 2014 om 17:25

    Elke keer weer een succes!
    Ik ben de taart nu op basis van pruimen aan het maken uit mijn tuin :)
    Hopen dat tie lukt!

  • Truus
    16 augustus 2014 om 14:51

    Kan ik ook de bodem maken en later de eiwitten er op verdelen.en vries ik dan de bodem in?

  • Chemène
    24 juli 2014 om 13:58

    Ik heb 'em gemaakt vanochtend! Echt heerlijk! De vulling was wel een beetje aan de zure kant, maar verder heel lekker. Laat wel de taart goed afkoelen, want ik vind warme citroen zo meeeh.

  • Pauline
    24 juli 2014 om 10:00

    Ah lief, thanks!

  • Marije
    23 juli 2014 om 10:21

    Het allerlekkerste recept ooit.
    Wat ben ik blij dat ik hier met toeval tegen aan surfde.
    Goede beschrijving en echt; een taart die je blijf maken!

  • A
    21 juli 2014 om 13:48

    Wij hebben geprobeerd deze taart te maken en wij zijn best goed in bakken. Alleen het enige wat gelukt is, is de bodem. Misschien moet u wat preciezer uitleggen. :(

  • B
    20 juli 2014 om 16:32

    Ja, je maakt je voor niets zorgen :-)

  • Elles
    14 juli 2014 om 18:09

    De taart lijkt me verrukkelijk want ik ben dol op citroen, maar die merengue.... eerlijk gezegd vind ik dat ook een beetje een vies idee, die rauwe eiwitten, want even met de brander erover heen lijkt me niet voldoende om ze te garen. Is dat niet gevaarlijk i.v.m. salmonella? Of maak ik me nu voor niets zorgen?

  • Jennifer
    12 juli 2014 om 00:14

    Hoi,

    Ik heb de taart nu 2 keer gemaakt een keer met de citroen en vandaag met aardbeien curd. Allebei super lekker! Maar als ik ze aan snij dan zie ik vocht op de bodem waardoor de bodem niet hard is maar zompig.. enig idee waar dat door komt en wat ik er tegen kan doen toevallig?

  • Tea Hekking
    6 juli 2014 om 20:42

    Zojuist mijn allereerste keer deze taart gemaakt die op mijn baklijst stond. Morgen jarig, dus leuk om weer eens met wat anders te komen. Het eiwitschuim morgen erop en smullen maar.

  • sabine
    28 juni 2014 om 20:29

    Ik heb de taart net gemaakt, hij staat nu af te koelen. Het ging allemaal perfect, het deeg is een mooie dikte (heb een 28cm blik gebruikt) en de citroen curd is mooi stevig geworden. Hij staat nu af te koelen en ga hem straks afmaken met de meringue, hij ruikt al zo lekker dat ik mezelf echt moet beheersen. Bedankt voor het recept, ik zag net dat je een site hebt, ga even verder neuzen naar lekkere dingen.

  • Pauline
    9 juni 2014 om 19:39

    Als hij volledig afgekoeld en opgesteven is.

  • Henriëtte
    7 juni 2014 om 17:01

    Hoihoi,

    ik vroeg me even af, wanneer en hoe haal je de taart uit de vorm?

    Groetjes Henriëtte

  • Pauline
    7 juni 2014 om 14:00

    Heel eerlijk, omdat ik lui ben. Ik doe het liever zo en tot nu toe gaat het altijd goed :)

  • Patricia
    6 juni 2014 om 10:40

    Hi!
    Het ziet er echt heerlijk uit!
    Vraagje, als ik zoek op internet naar recepten van de citroen meringue taart zie je ook vaak dat de bodem eerst blind wordt gebakken. Waarom heb jij dat niet gedaan en wat is het voordeel hiervan (behalve tijdtechnisch)? ;)
    Groetjes!

  • Pauline
    25 mei 2014 om 10:59

    Oh limoen dat moet ik ook maken ;)

  • Nienke
    24 mei 2014 om 13:01

    Ik heb laatst een minivariant gemaakt met limoen in plaats van citroen. Erg lekker! Nu staat de grote versie (nu wel met citroen) in de oven om op de familie uit te proberen. Ik heb er nu al zin in!

  • Pauline
    17 mei 2014 om 09:25

    You are right :)

  • Petra
    16 mei 2014 om 16:56

    Dat had ik ook ;) En de curd stolt inderdaad weer gewoon. De oventijd is puur om de bodem te bakken volgens mij, de lemoncurd hoeft namelijk niet gebakken te worden. Maar je kunt beter bodem+lemoncurd bakken aangezien je bodem dan beter in z'n vorm blijft zitten.

    Pauline: correct me if I'm wrong ;)

  • Janneke
    16 mei 2014 om 13:13

    Mijn taart staat nu in de oven. Maar na 40 min in de oven, stond er een grote bel op en is de lemon curd niet stijf. Is dat normaal? Stolt het mengsel als het afkoeld?

  • Pauline
    10 mei 2014 om 23:14

    Wat lief! Spread the word.

  • Pauline
    10 mei 2014 om 23:12

    Kan niet misgaan :)

  • Annie Broekhuizen
    10 mei 2014 om 15:57

    Ik heb de taart voor de 2e keer gebakken. Super lekker, de 1e keer was geweldig gelukt. Overigens het eiwitschuim loopt wat terug na 1 uur. Ga vanavond vlak voor het opdienen het eiwitschuim erop doen en dan krijgt het met een brandertje een mooi kleurtje. Succes verzekerd toch?

  • Willy
    10 mei 2014 om 14:32

    Hoi Pauline, ik geniet ontzettend van je site en ik heb ook al een paar vriendinnen fan gemaakt van jou site haha.
    Citroen meringue taart staat nu in de oven.
    Ben erg benieuwd.
    THANKS !!

  • lola
    30 april 2014 om 14:36

    Wauw, leuk! ik ga hem vanavond maken loveyou

  • Pauline
    27 april 2014 om 14:17

    Dat kan heel goed, is bijna hetzelfde deeg namelijk.

  • Anita
    26 april 2014 om 20:53

    Kan je die tip van het deeg in de vriezer (wat goed is gelukt), ook gebruiken met appeltaartdeeg?

  • Pauline
    23 april 2014 om 14:34

    Oeh met rijstebloem, dat weet ik niet, heb ik nog nooit geprobeerd. Grapefruit kan vast en zeker :)

  • Mirjam
    23 april 2014 om 09:26

    De taart het weekend gemaakt en wat is deze taart lekker, jammer dat hij zo snel op was! Deze ga ik zeker vaker maken

  • Gemma
    22 april 2014 om 15:48

    Lekker recept! Ik heb 'm al eens gemaakt, gewoon met citroen, maar ik wil nu graag een variatie maken die ook geen gluten bevat. Kan je de bloem gewoon vervangen door rijstenbloem en de citroen door grapefruit? Ik hoor graag van je:)

  • Pauline
    21 april 2014 om 17:50

    Ik zou het in de afgebakken bodem gieten en dan niet opnieuw verwarmen. Ik zou een dun laagje nemen, anders vloeit het er uit.

  • Ans
    21 april 2014 om 17:14

    Heb een potje lemon curd staan, zelf gemaakt. Kan ik dit ook als vulling gebruiken en dan de taart afbakken? Er zit geen maizena door de curd, alleen boter, eierdooiers, suiker en citroen.

  • Marloes
    20 april 2014 om 13:28

    het is een super recept! Gisteren gemaakt en iedereen was er weg van!
    Heel erg bedankt

  • Pauline
    19 april 2014 om 20:21

    Ja hoor dat kan wel!

  • Pauline
    19 april 2014 om 20:19

    Dat kan wel.

  • suheyda
    18 april 2014 om 16:23

    kan je in de lemon curd in plaats van maïzena bloem gebruiken?

  • Mirjam
    18 april 2014 om 14:43

    Wat ziet deze taart er lekker uit! Ik heb de boodschappen al op mijn lijstje staan, zodat ik hem het weekend kan maken jammie!

  • suzanne
    18 april 2014 om 14:39

    Hee Pauline,

    Woow wat ziet dat er weer lekker uit! Ik ga m morgen gelijk maken voor de pasen. Alleen is mijn zoontje allergisch voor melk en lactose, ik kan de roomboter dan toch gewoon voor wajang vervangen? Of heb je een andere tip?

    Gr. Suzanne

  • Nicole
    13 april 2014 om 13:33

    Jeetje ik heb hem vandaag voor het eerst gemaakt.. engeltje die in je mond piest..
    Om lekker in weg te zakken.. misschien ga ik de volgende keer wat hele fijne citroen rasp ook in het deeg verwerken.. Dat doe ik ook bij mijn hazelnoot caramel taart!
    Bedankt voor het onwijs lekkere recept!!

  • Pauline
    30 maart 2014 om 19:46

    Dat komt inderdaad uit het eiwit. Je kunt het eiwitschuim met taart eventueel nog even 10 minuten afbakken en dan is het niet rauw meer.

  • Petra
    30 maart 2014 om 17:34

    Oh en nog een klein vraagje...ik heb vanochtend de meringue gemaakt en erop gedaan. Een paar uur later gingen we hem eten. Ik heb hem in de tussentijd niet in de koelkast gezet (is dit wel handig?). Toen we hem aten lag er op de lemoncurd een beetje vocht..wellicht wat van de meringue af kwam? De lemoncurd zelf was wel stevig genoeg en liep niet uit. Weet je waardoor dat vocht op de lemon curd komt en wat ik er tegen kan doen?

  • Pauline
    30 maart 2014 om 13:43

    Nee dat doe ik niet en dat hoeft ook niet. Je kunt hem even afdekken met wat aluminium folie om verkleuring te voorkomen.

  • Petra
    29 maart 2014 om 22:45

    Bodem met lemon curd komt net uit de oven. Dat was even spannend: de lemon curd leek snel donker te worden dus eerst de oven teruggezet naar 170 graden en even later nog naar 160 graden. Echter: het mengsel ging helemaal 'opbollen', alsof er lucht tussen zat...nu hij uit de oven komt is die bel weer gezakt maar is de bovenkant toch nog erg donker. Misschien dat ik dat dunne laagje er af kan halen als hij is afgekoeld. Morgen deel 2: meringue erop. To be continued ;)
    Oh en ik las, achteraf, in andere recepten dat je de lemon curd eerst helemaal moet laten afkoelen. Doe jij dat ook? Staat niet in je recept dus ik heb dat ook niet gedaan. Zou het 'opbollen' hierdoor kunnen komen?

  • Monique
    29 maart 2014 om 08:46

    Gisteren gemaakt voor verjaardag! Super leuke taart om te maken en mega lekker!! Heerlijk!

  • Petra
    27 maart 2014 om 16:50

    Hoi!

    Wow! Hij ziet er echt fantástisch lekker uit! Ik wil voor zondag een citroen-meringue-taart maken en ben een beetje aan het googelen op verschillende recepten. Bij een café waar ik heb gewerkt maakten ze hem met een bodem van koekjes met boter en de vulling maakten ze van o.a. gecondenseerde melk. Hij was erg lekker maar die van jou is qua ingrediënten wel anders. Nog even uitvogelen welk recept ik ga maken, hoewel de reacties op die van jou wel lóvend zijn :)
    En wat een ontzettend fijne en duidelijke uitleg zeg!

    Groetjes Petra!

  • Pauline
    15 maart 2014 om 21:05

    Als je verse eieren gebruikt en gewoon gezond bent, is er niks aan de hand.

  • Isolde
    15 maart 2014 om 13:56

    Het eiwitschuim wordt niet afgebakken, is het risico op een salmonella besmetting dan niet erg groot?

  • Anoek
    13 maart 2014 om 16:31

    Hem gemaakt volgens dit recept maar met bastogne bodem en dan de curd net iets zuurder. heerlijke tegenhang van smaken krijg je dan :)

  • Desiree
    12 maart 2014 om 17:42

    Super! Ga het morgen proberen!

  • Pauline
    12 maart 2014 om 12:46

    Dat kan wel, alleen is de baktijd dan wel wat korter. Trek er maar 10 minuten van af :)

  • Desiree
    12 maart 2014 om 10:54

    Hoi Pauline,

    Kan ik het ook in 8 kleine bakvormpjes maken? Is de baktijd dan hetzelfde?

  • Nouchka
    9 maart 2014 om 13:07

    Ook ik dacht even: Help! Toen de Lemon curd dun bleef. Maar het opstijven in de koelkast is 'de' oplossing! Gelukkig :). Geweldig recept!

  • Pauline
    8 maart 2014 om 14:34

    Ja dat kan ook. Ik zou de bodem dan blind bakken (met een laag bonen er in) en daarna de lemoncurd er op gieten. En dan afmaken met het eiwitschuim.

  • Pauline
    8 maart 2014 om 14:33

    Bij mijn favo winkel Dille & Kamille, maar ook bij kookwinkels hebben ze zulke vormen.

  • Saskia
    7 maart 2014 om 17:17

    Heey, ik wil het super graag een keer maken, alleen weet ik niet waar ik zo'n vorm kan kopen...heb jij misschien nog een tip? Liefs

  • c
    6 maart 2014 om 20:53

    kan je kant en klare lemoncurd ook gebruiken?

  • Marjolijn de Vries
    1 maart 2014 om 01:20

    Heerlijk recept al aantal keren gemaakt. Vulling lukt altijd dus gewoon langer op vuur laten indikken denk ik voor anderen bij wie t dun blijft.
    Hou inderdaad veel deeg over dus zal morgen een grotere vorm proberen. Zelf maak ik Italiaanse merengue; altijd perfect. Bij langer bewaren strooi ik wat cake-kruimels tussen crème en de merengue. Toch werd bodem iets vochtig maar nog steeds heerlijk. Ga morgen bodem ietsje voorbakken om dit te voorkomen.
    Ga zo door met je mooie site!

  • Angelique
    12 februari 2014 om 15:02

    Ik maak geen lemoncurd van te voren, ik klop 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker, een el maïzena, heel schuimig, daarna gaat er de sap van 4 limoenen en de rasp van 4 limoenen bij. Dit giet ik op de bodem die ik al 15 minuten heb voorgebakken. Dit bak ik dan 30 minuten in de oven op 180 graden, vulling is altijd perfect en lekker zuur.

  • Frank
    8 februari 2014 om 18:12

    Waarom recept niet even aanpassen. Aantal mensen lopen tegen het probleem aan dat de vulling te slap is. Misschien handig om je recept een aanvulling te geven over de vulling????

  • Jenny
    19 januari 2014 om 14:08

    Bedankt voor je reactie!

  • Pauline
    19 januari 2014 om 12:21

    Het is vrij zacht. Je zou het eventueel kunnen meebakken in de oven, dan wordt het taaier van structuur.

  • Jenny
    18 januari 2014 om 20:02

    Recept lijkt me heerlijk, ga dit zeker maken! Het eiwitschuim blijft dat zacht zoals slagroom, of wordt het knapperig en een beetje "taai" van binnen?

  • Alidya
    17 januari 2014 om 13:52

    Ziet er heerlijk uit, vandaar dat ik hem meteen wilde gaan maken. Heb alleen een ander recept van lemon curd gebruikt. Straks lekker proeven, ben benieuwd!
    Bedankt voor het recept!!
    Groetjes Alidya

  • Pauline
    10 januari 2014 om 11:22

    Ok nadat hij helemaal is afgekoeld? Het hoort niet. Eigenlijk maak je de lemoncurd in het pannetje al zo dik mogelijk. En na het afbakken zet je hem in de koelkast om verder op te stijven. Het moet zo stijf worden, dat het er niet uit loopt.

  • Madeleine
    9 januari 2014 om 19:00

    Hoi Paulien,

    ik heb vanmiddag je taart gemaakt!! lemoncurd was fantastisch.. Nu heb ik hem in de oven gedaan , maar de lemoncurd blijft redelijk vloeibaar. Er komt alleen een velletje overheen ( hij ziet er zo uit zoals op de foto maar daaronder is hij nog nat) klopt dat?
    heb hem al 2 keer zo lang in de oven gehad maar zelfde resultaat.

    ik hoor graag van je..

    liefs Madeleine

  • Pauline
    28 december 2013 om 22:11

    Ik denk langer in laten dikken op het vuur. Of een beetje extra maïzena toevoegen.

  • Mylene
    28 december 2013 om 14:58

    Hoi, wat een heerlijke vulling ben benieuwd hoe het geheel smaakt. Echter bij mij blijft de vulling ook dun. Werkt het om hem langer op t vuur te zetten? Of heb je andere tips?
    Wat een geweldige mooi site is dit. Ga vast meerdere recepten uit proberen. Groetjes

  • Birgitta
    23 december 2013 om 18:27

    Lijkt me leuk om te maken!!....nog beter om op te eten mmmmmm!

  • Pauline
    22 december 2013 om 20:22

    Ik zou hem in de koelkast bewaren

  • Paula
    22 december 2013 om 12:44

    Ik heb de taart net ook gemaakt. Hoe moet je hem bewaren? Binnen of buiten de koelkast? I.v.m. de merengue.

  • Pauline
    15 december 2013 om 14:59

    Maïzena is mais zetmeel en dit zorgt voor binding in sauzen. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen.

  • Jalil Ghalmi
    14 december 2013 om 19:14

    Leuk recept, het ziet er heel lekker uit ! Ik wil hem zelf maken maar ik weet niet waar ik maïzena kan kopen en ik weet ook niet wat het is. Kan ik de vulling ook zonder maïzena maken ?

  • Pauline
    4 december 2013 om 22:29

    Leuk om te horen ;) Nee deze eiwitten zijn rauw en in principe kan dat geen kwaad, tenzij je zwanger bent of een verminderde gezondheid hebt. Anders kan je de methode gebruiken die hieronder beschreven wordt, dan is het schuim wel verhit en veilig.

  • Pauline
    4 december 2013 om 22:27

    Ja dat kan allebei, goed voor de armspieren :)

  • Pauline
    4 december 2013 om 22:25

    Ja dat is idd handiger en zo zou ik het de volgende keer ook doen, dank je wel :)

  • Manon
    4 december 2013 om 20:01

    Ziet er heerlijk uit! Ben zwaar fan van lemon meringue pies, ga deze versie zeker proberen!\n\nVwbt de eiwitten, ik haal bij de makro gesteriliseerde eiwitten in een literpak, weet je zeker dat je geen salmonella krijgt :-) \nEn als je geen makropas hebt, zou ik even googlen op italiaanse meringue, dan klop je met mixer kokendhete, gesmolten suikersiroop (aangegeven hoeveelheid suiker met scheutje water langzaam aan kook brengen en wachten tot t borrelt) door de geslagen eiwitten, waardoor de -mogelijke- salmonella uitgeschakeld wordt. Is ivm hitte vd stroop geeeeen aanrader als je met kinderen kookt!

  • Ragnhild
    4 december 2013 om 15:59

    Hoi!

    Mag je rietsuiker ipv kristalsuiker voor de lemoncurd?
    En kun je de eiwitten met de hand kloppen, of moet dat echt met een
    elektrische mixer?

    groet!

  • hanna
    4 december 2013 om 15:52

    Hoi Pauline,

    Mooi recept! Het klinkt heel lekker en ziet er ook lekker uit. Er is alleen een ding wat ik me afvraag: Hoe zit het met het de eieren van het schuim? Worden die wel 'gaar'? Ik heb van huis uit altijd meegekregen dat eieren goed verwarmd moeten worden, omdat je er anders misschien salmonella van krijgt. Of gebruik je speciale salmonella vrije eieren? En maakt het qua rauwheid nog uit of je de meringue een kleurtje geeft met een brander of door de oven?

    Ik ben benieuwd naar je reactie!

    Groetjes,

    Hanna

    P.s. Ik heb het recept van de cranberry koekjes met witte chocolade al drie keer gemaakt: ze zijn echt super lekker!

  • Pauline
    19 november 2013 om 17:34

    Ik zou het eiwitschuim dan op het laatst doen. De rest van de taart kun je prima van te voren maken. Het eiwitschuim wil wel eens inzakken na een nachtje in de koelkast.

  • Dilber
    18 november 2013 om 20:49

    Hoi Pauline,

    Ziet er super lekker uit en ik word helemaal enthousiast van alle positieve reacties. Vroeg me alleen af of je de taart ook een dag van te voren kan maken? Of moet het gelijk geserveerd worden?

  • Pauline
    18 november 2013 om 12:17

    Oh dat is een goede tip idd. Ik bewaar hem in de koelkast ;) Maar zo lang haalt hij het vaak niet haha

  • Gea
    17 november 2013 om 22:34

    Taart heerlijk en mooi gelukt! Hoe bewaar je hem het best? Komt veel vocht vanaf na een dag. Las op een site dat je tussen de lemon curd en het schuim een laagje biscuitkruimels of cake-kruimels moet doen dan blijft hij droger. Volgende keer maar eens proberen. Bak graag je recepten, heerlijk.
    Gr.
    Gea

  • Miriam
    7 november 2013 om 19:26

    Nou, ik heb hem vandaag geproefd, m'n zusje heeft hem gemaakt. Zeker een aanrader, ga hem zelf ook proberen!

  • lotte
    6 november 2013 om 21:44

    hij was echt super lekker!!, bedankt voor het recept ik heb er flink van genoten.

  • Pauline
    4 november 2013 om 11:21

    Leuk om te horen.

  • Astrid
    3 november 2013 om 17:03

    Gisteren de taart gebakken en meegenomen naar mijn vriendin die een Indische rijsttafel had gemaakt. De taart gegeten als toetje, was heerlijk. Ga de taart zeker nog een keer maken.

  • Pauline
    26 oktober 2013 om 23:26

    Nee hoor dat is echt geen probleem, hij wordt er enkel wat knapperiger van ;)

  • Cato van Willige
    26 oktober 2013 om 18:09

    Oeps.. heb per ongeluk kristalsuiker ipv basterd gebruikt voor de bodem. Maakt dit iets uit?

  • Pauline
    26 oktober 2013 om 12:12

    Ja waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Op deze manier gaat het prima :)

  • Els
    26 oktober 2013 om 08:24

    Hey Pauline,\nIk wil heel graag een citroenmerenguetaart maken en heb al een paar recepten gelezen. Nou staat er bij sommige dat je de bodem eerst moet bakken. Nou is het in 1 keer bakken wel zo handig, maar wordt het dan wel lekker krokant deeg?\n\nGroetjes els

  • Pauline
    7 oktober 2013 om 16:27

    Ah wat een leuke reactie. Dank je wel ;)

  • Melissa
    7 oktober 2013 om 13:13

    Geweldig! Vrijdag gemaakt, super makkelijk en ontzettend lekker! Zelfs vandaag was hij nog heerlijk :) Ik ben sinds vrijdag (toen vond ik de site via welke.nl) ontzettend fan geworden van je site. Toen ik zag dat je een app hebt was ik helemaal verkocht! Geweldig!

  • Meike
    25 september 2013 om 20:09

    Dankjewel!

  • Pauline
    21 september 2013 om 12:33

    Hoi Meike, wat leuk dat je nu al zo dol op bakken bent. Dat kan heel goed hoor. Je kan de taart en de bodem best een dagje bewaren. Het schuim kan je inderdaad het beste op het laatste moment doen. Veel succes :)

  • Pauline
    21 september 2013 om 12:32

    Ja dat kan prima, ik denk dat ik dit de volgende keer ook ga doen :)

  • Meike
    21 september 2013 om 11:56

    Kan ik trouwens ook wat meer citroensap toevoegen? Lijkt me wat frisser.

  • Meike
    21 september 2013 om 11:55

    Hooi Pauline!

    Ik ben 12 jaar en ik hou heel erg van bakken. Ik ga deze taart maken voor mijn moeders verjaardag! Bedankt voor het recept. Ik wil de de bodem en de lemoncurd eerst maken en de volgende dag nog snel het schuim, als ze jarig is. Kan dat?

    Groetjes Meike

  • Charlotte
    18 september 2013 om 17:42

    Mmmmmmm zojuist deze taart gemaakt en kan niet wachten om een stukje te proeven!!!! Super!!!

  • Pauline
    15 september 2013 om 18:31

    Ik zou het schuim dan op het laatste moment toevoegen, kan zijn dat het iets inzakt namelijk.

  • Marijke
    14 september 2013 om 09:30

    Ik wil de taart vandaag gaan maken voor morgen. Kan dat? Qua schuim? Een goede dikte van het eiwitschuim is ongeveer negerzoenvulling toch?

  • Pauline
    11 september 2013 om 13:15

    Ik heb zelf een 23 cm gebruikt maar dan moet ik wel toegeven dat ik tussentijds van het deeg snoep :) Misschien kan je volgende keer een grotere vorm gebruiken.

  • Freek
    10 september 2013 om 11:59

    Fijn recept, goed gelukt, dus dat wordt een blijvertje.
    Bedankt

    Kleine vraag: Met een 23 cm vorm hield ik wel best wat deeg en vulling over, dus het hoort waarschijnlijk iets van 27 of 30cm te zijn.
    Graag advies

  • Urs
    3 september 2013 om 13:49

    Als hij net zo lekker Is als hij er uit ziet!!! Mmm ik ga hem zeker een keer proberen. Thnx alvast!!

  • Trudy
    5 augustus 2013 om 10:43

    Ontzettend lekker, bedankt voor het heerlijke recept!

  • Pauline
    3 augustus 2013 om 11:07

    Ik denk dat je hem iets langer moet verwarmen op het vuur de volgende keer, dan gaat het vast goed ;)

  • Pauline
    3 augustus 2013 om 11:01

    Leuk om te horen ;)

  • Cueva Don Pablo
    2 augustus 2013 om 10:10

    nog maar eens wow, de taart was verrukkelijk en die heb ik dan ook maar gemaakt voor mijn verjaardag afgelopen weekend. De citroenen zijn hier op hun best voor het ogenblik en ik heb er dan ook wat extra van gebruikt (60 ml). Bedankt om dit met ons te delen.

  • Cora
    31 juli 2013 om 12:50

    Hoi Pauline,
    Afgelopen weekend heb ik deze taart ook gemaakt en de smaak was werkelijk heerlijk, veel complimenten over gehad. Ik had echter 1 probleem, de vulling van de taart bleef bij mij iets te dun, ik heb hem al bijna 15 minuten langer in de oven gelaten, maar het leek wel of het daardoor alleen maar erger werd. Enig idee hoe dat zou kunnen komen en wat ik er tegen kan doen.
    Want dat deze vaker op tafel gaat komen is zeker. Bedankt voor het recept!
    Groetjes van Cora

  • Pauline
    29 juli 2013 om 13:10

    Ahh wat leuk dat je dit gemaakt hebt. En helemaal fijn dat het gelukt is ;) heb je een leuke bday gehad?

  • Hanna
    29 juli 2013 om 10:19

    Mjammie, wat een geweldig recept. Afgelopen weekend mocht ik mijn verjaardag vieren. Alles wat ik in de keuken doe, is een grote uitdaging. Ik ben absoluut geen keukenprinses! Dit recept was gemakkelijk, het resultaat zag er prachtig uit en smaakte heerlijk! Kortom, een echte aanrader! :)

  • Bianca
    28 juli 2013 om 17:21

    een stukje hemel op aarde!

  • Pauline
    28 juli 2013 om 13:36

    Ja ik hou ook zo van zuur, volgende keer gebruik ik een citroen extra

  • ellen
    27 juli 2013 om 21:34

    mmmh wat ziet dat er lekker uit! deze is super leuk om te maken voor een verjaardag.

  • Simone
    27 juli 2013 om 08:32

    Ja ik ken dat recept van Sabina...:) Heb hem zelf mogen testen en erg lekker. Voor mij kan het niet zuur genoeg zijn. Ben gek op citroen merengue taart... Mijn favoriet denk ik zo...

  • Iris
    26 juli 2013 om 23:05

    Heb hem vanavond gemaakt.... VERRUKKELIJK. Iedereen was compleet verrast met hoe lekker hij is! Een enorme aanrader!

  • Maaike
    26 juli 2013 om 19:18

    Oh my! Die ziet er weer verschrikkelijk lekker uit, Pauline! :)

  • Stella
    26 juli 2013 om 19:09

    Ohhh heerlijk, ik vind citroen zo lekker in taarten..!

  • sterrie
    26 juli 2013 om 16:49

    Ohhhh wat ziet dit er heerlijk uit zeg!! Het water loopt me in de mond.. Die ga ik binnenkort echt ook 's proberen te maken... mjam!

  • Pauline
    26 juli 2013 om 15:28

    Ik stop er de volgende keer ook een extra citroen in, goede tip ;)

  • Marieke Kersten
    26 juli 2013 om 15:22

    Ziet er heerlijk uit en mooie combinatie van zoet en zuur. Heb het recept opgeslagen.

  • Daniëlle
    26 juli 2013 om 13:41

    Wauw ziet er heerlijk uit! Citroen is sowieso erg lekker in een taart :)

  • Joyce
    26 juli 2013 om 11:37

    Lijkt me erg lekker!

  • Cuisine Céline
    26 juli 2013 om 11:02

    Hm, dit ziet er geweldig uit!

  • Sabien
    26 juli 2013 om 10:33

    Lijkt me heerlijk! Ga ik snel zelf ook proberen, dank voor het recept! xoxo

  • MySimplySpecial
    26 juli 2013 om 10:02

    Dat ziet er echt heerlijk uit!

  • Elodie_O
    26 juli 2013 om 09:25

    Vorig jaar heb ik voor het eerst citroen meringue taart geproefd en sindsdien is het zo'n beetje mijn lievelingstaart! Ik ga dit recept dus zeker eens proberen!

  • Silke
    26 juli 2013 om 08:17

    Ikzelf maak hem net met wat meer citroenen. 60 ml op precies te zijn dat zijn meestal twee hele dikke citroenen of drie normale citroenen. En dan is het echt heerlijk fris en niet te zoet. Ben zelf ook niet zo een zoetebek.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.