Menu
DSC_0021-710x380.jpg

Spinazie salade met roquefort

Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met blauwe kaas. Ik ben altijd bang om het in mijn mond te stoppen, sommige blauwe kazen vind ik heel lekker en sommige vind ik echt heel vies. Roquefort is een Franse blauwe kaas gemaakt van rauwe schapenmelk. En ik zal het eerlijk bekennen, deze kaas is mij te heftig.

Ik moet maar eens een lijstje gaan bijhouden van zachte blauwe kazen, want als ik in de supermarkt sta, weet ik het vaak niet meer. De combinatie van sinaasappel, spinazie en blauwe kaas is wel goed. Dus het idee was leuk bedacht, alleen de volgende keer neem ik een mildere kaas. Frans is het wel en het is een mooie afsluiter van mijn Franse week.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr spinazie
2 sinaasappelen
1 rode ui
50 gr Roquefort
30 gr walnoten
80 gr zongedroogde tomaten
1 el olie
Zwarte peper

Zo maak je het
Snij de sinaasappelen in partjes. Dit doe je door eerst de schil rondom te verwijderen. Snij met een mes van boven naar beneden.

De partjes snij je dan vervolgens tussen de vliezen uit.

Bewaar wat van het sap in een kommetje. Voeg hier de olijfolie bij en wat zwarte peper.

Meng de dressing door de spinazie.

Verdeel de spinazie op het bord en leg hier de partjes sinaasappel op.

Snij de ui in halve ringen en verdeel deze en de zongedroogde tomaten over de salade.

Verkruimel de Roquefort over de salade.

Garneer de spinazie salade met de walnoten.

salade met roquefort

 

Dit was de laatste week van mijn vakantie weken, ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan