Salade met roquefort

Salade met roquefort

Deze salade met roquefort is voor de echte blauwe kaasliefhebbers! Roquefort wordt namelijk de koning onder de blauwaderkazen genoemd en is dus lekker pittig. You hate it or you love it! Samen met de spinazie, zongedroogde tomaten en pecannoten is het een heerlijke roquefort salade geworden. Als zoete tegenhanger hebben we bij de salade een sinaasappelvinaigrette gemaakt. Zo zijn het zoute en het zoete perfect in balans! Liever geen salade met blauwe kaas? Inspiratie voor al onze salades vind je hier.

Salade met roquefort
spinazie recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr babyspinazie
  • 150 gr roquefort
  • 125 gr zongedroogde tomaten
  • 2 sinaasappelen
  • 2 rode uien
  • 50 gr pecannoten
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de sinaasappel in partjes. Dit doe je door eerst de schil rondom te verwijderen. Snijd met een mes van boven naar beneden. De partjes snijd je dan vervolgens tussen de vliezen uit.

  2. Bewaar het sap in een kommetje. Knijp hier ook de vliezen goed boven uit. Voeg vervolgens de mosterd, honing en witte wijnazijn toe. Meng het geheel en voeg dan drupsgewijs de olijfolie toe. Breng de sinaasappelvinaigrette op smaak met peper en zout.

  3. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan.

  4. Meng de vinaigrette vervolgens door de spinazie.

  5. Verdeel de spinazie op een bord of saladekom en leg hier de partjes sinaasappel op.

  6. Snijd de uien in halve ringen en verdeel deze en de zongedroogde tomaten over de salade.

  7. Verkruimel de roquefort over de salade.

  8. Hak de pecannoten fijn. Garneer de salade met roquefort met de geroosterde pecannoten.

Salade met roquefort

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in