Menu
Pizza-van-de-bbq-5-5.jpg

Video: Recept Pizzadeeg maken

Ik eet heel graag pizza en dan het liefst zelfgemaakt of van een goede pizzeria. Mijn favo pizza is met Parmaham, mozzarella en rucola sla, die bestel ik bijna altijd. Ik heb zelf een pizzasteen in de oven, hierdoor krijgen de bodems een hele lekkere en luchtige korst. Je merkt echt het verschil ten op zichte van een bakplaat.

Zelf Pizzadeeg maken is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe je het doet en wanneer het deeg goed is. In deze how to video zie je hoe ik het deeg maak. Ik heb het nu met de hand gekneed, maar je kunt je pizzadeeg ook in een keukenmachine kneden. Hieronder staat het recept nog uitgeschreven en hier vind je het recept voor mijn favo pizza.

Bekijk de video hier. 

Ingrediënten voor 3 pizza’s
350 gr (spelt)bloem
5 gr gist
7 gr zout
250 ml lauwwarm water
Scheut olijfolie

Zo maak je het
Doe de bloem in een kom.

Voeg het gist en het zout toe maar zorg dat het elkaar niet raakt. Zout neemt de werking van gist af. Dit gebeurd later bij het mengen wel, maar dat is verder geen probleem.

Voeg een scheutje olijfolie toe en een deel van het water. Ik voeg niet  meteen al het water toe omdat je dan eerst kan kijken hoe het deeg uitpakt. Is het al vrij nat, dan voeg je niet al het resterende water toe.

Meng het met een vork tot een bal.

Vet je werkblad in met wat zonnebloem olie.

Kneed nu het deeg in ongeveer 6 – 8 minuten tot een soepel deeg.

Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal.

Laat het deeg op een warme plek in een ingevette kom rijzen, gedurende een uur onder een natte theedoek.

Rol je deeg uit en beleg het met alles wat je lekker vindt.

pizzadeeg

Bak de pizza’s in een voorverwarmde oven af op 250 graden.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan