
Pizza quattro formaggi
Een pizza quattro formaggi per favore! Alleen al bij het uitspreken van de naam van dit recept krijg ik heimwee naar Italië. Maar niet getreurd, je kunt dit recept voor een pizza quattro formaggi ook gewoon thuis maken. We hebben al vaker pizzarecepten gedeeld op de site, maar de pizza quattro formaggi ontbrak nog. En dat is gek, want als er iemand gek is op kaas dan zijn Pauline en ik het wel.
Quattro formaggi
Pizza quattro formaggi, oftewel vier kazen. Wij gebruiken mozzarella, gorgonzola, emmentaler en Parmezaan. Maar je kunt natuurlijk ook andere kazen kiezen, net wat jij lekker vindt. De pizzabodem maken we zelf. Dit is makkelijker dan het lijkt. Hou er wel rekening mee dat het deeg een uurtje moet rijzen. Dus begin op tijd! En heb je geen zin in gedoe? Dan koop je gewoon kant-en-klaar pizzadeeg. Lekker makkelijk!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 2 pizza's
voor het deeg
- 350 gr (spelt)bloem
- 250 ml lauwwarm water
- 5 gr gist
- 7 gr zout
- Scheut olijfolie
Voor de toppings
- 6 el tomatenpassata
- 40 gr blauwe kaas (bijv. gorgonzola)
- 1 bol mozzarella
- 20 gr Parmezaan
- 40 gr Emmentaler
- Verse basilicum
- 1 tl oregano
- Peper en zout
Zo maak je het
Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. Voeg het gist en het zout toe maar zorg dat het elkaar niet raakt. Zout neemt de werking van gist af. Dit gebeurt later bij het mengen wel, maar dat is verder geen probleem.
Voeg een scheutje olijfolie en het water toe.
Kneed het deeg in ongeveer 8 minuten tot een soepel deeg. Dit kan ook met de hand. Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal.
Laat het deeg op een warme plek in een ingevette kom rijzen, gedurende een uur onder een natte theedoek.
Verdeel je deeg over 2 ronde bollen en rol ze vervolgens uit tot 2 grote pizza’s. Breng de passata op smaak met peper, zout en oregano. Verdeel dit over het pizzadeeg. Beleg de pizza’s met de 4 kazen.
Bak de pizza’s in 5 – 7 min een voorverwarmde oven af op 250 graden. Garneer de pizza quattro formaggi met verse basilicum.



Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan