fbpx
Menu

Wentelteefjes van Brioche

Van het overgebleven Brioche brood heb ik wentelteefjes gebakken. Wentelteefjes is de oplossing voor als je brood niet zo vers meer is. Je kan ze in principe van ieder brood maken. Het voordeel van brioche is, dat het een lekker zoet brood is. Samen met de kaneel zet je dan heel snel een heerlijk weekend ontbijtje op tafel.

Zou je gewoon wit of bruin brood gebruiken, dan zou ik nog wat extra suiker toevoegen. Wat ook een lekker idee is om wentelteefjes van suikerbrood of krentenbrood te maken. Eet ze wel direct op, want warm zijn ze het aller lekkerste.

Ingrediënten voor 4 plakjes
4 plakjes brioche brood
200 ml melk
1 ei
1 tl kaneel

Zo maak je het
Klop de ei, samen met de melk en de kaneel door elkaar. Je kan dus eventueel wat suiker of vanillesuiker toevoegen.

Laat een koekenpan heet worden.

Haal de plakjes brioche brood door het ei mengsel en bak ze in ongeveer 3 minuten per kant goed bruin worden.

Lekker met roomboter of jam.

Wentelteefjes van brioche brood

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Pauline
    31 maart 2013 om 03:38

    Deze bedoel ik http://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/brioche-brood.html

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    30 maart 2013 om 18:15

    Ik heb altijd van dat briochebrood met glazuur en pudding das denk ik niet helemaal degene die jij bedoelt toch?,,

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 maart 2013 om 15:04

    Jaa :) suikerbrood is ook heel lekker

    Beantwoorden
  • Marlyssa
    30 maart 2013 om 14:21

    Blijft altijd super lekker! Met brioche brood is dan ook wel gelijk de lekkerste variant:) Yummie

    Beantwoorden
  • Elke
    30 maart 2013 om 11:34

    Oh jammie! Ik krijg spontaan zien om wentelteefjes te gaan maken. :)

    Beantwoorden
  • Marja
    30 maart 2013 om 10:13

    Jammie jammie!! Bij ons blijft alleen nooit Brioche over ;-)
    Misschien toch maar eens maken, verstoppen en er dan wentelteefjes van maken...

    Beantwoorden

Reactie plaatsen