wentelteefjes ovenschotel

Wentelteefjes ovenschotel

Restje oud brood over? Gooi het vooral niet weg, maar maak deze heerlijke wentelteefjes ovenschotel. Het is heel makkelijk om te maken en een echte gezinsfavoriet. Tussen de laagjes gebakken wentelteefjes smeren we bosbessenjam met fruit en dat maakt het extra lekker. Varieer ook eens met een andere smaak jam zoals frambozenjam of van die lekkere zurige lemon curd. Deze zoete ovenschotel is het lekkerste als hij warm uit de oven komt. Ideetje voor Pasen? Lekker als ontbijt, brunch of voor bij de koffie of thee. Kijk hier voor nog meer lekkere paasrecepten.

wentelteefjes ovenschotel
wentelteefjes ovenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 6 - 8 personen

  • 18 sneetjes casino wit
  • 300 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 20 gr roomboter
  • 2 eieren
  • 175 gr suiker
  • 250 gr bosbessenjam
  • 250 gr diepvriesfruit (bramen en blauwe bessen )
  • 50 gr verse bramen
  • 2 el kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht). Snijd de korstjes van het brood. Meng 75 gram suiker met 1 eetlepel kaneel en strooi uit over een bord.  Zet even apart.

  2. Verwarm de jam samen met het diepvriesfruit in een steelpannetje op laag vuur en kook 8-10 minuten tot het fruit zacht is.

  3. Klop in een mengkom melk, slagroom, eieren, 1 eetlepel kaneel en 100 gram suiker door elkaar. Schenk het melkmengsel in een lage schaal, leg het brood per 3 of 4 sneden tegelijkertijd (in een enkele laag) er in en laat een paar tellen staan.

  4. Verhit boter in een ruime koekenpan en bak elke keer 3 sneetjes brood in een enkele laag rondom bruin. Neem ze uit de pan en wentel ze door de kaneelsuiker. Herhaal de stappen tot alle sneetjes gebakken zijn.

  5. Vet een ovenschaal in met boter. Leg 6 wentelteefjes op de bodem. Verdeel de helft van het jam/fruit er over. Leg een nieuw laagje wentelteefjes op de jam. Verdeel de rest van het jam/fruit over het brood en dek af met een laatste laagje wentelteefjes. Bestrooi met de overgebleven kaneelsuiker.

  6. Bak de wentelteefjes ovenschotel in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Serveer met verse bramen. De wentelteefjes zijn het is het lekkerste wanneer ze nog warm zijn.

wentelteefjes ovenschotel
wentelteefjes ovenschotel

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Brood en deeg Hollandse recepten Notenvrije recepten Moederdag Pasen Vaderdag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in