Granola met quinoa
Deze granola met quinoa heb ik niet zelf bedacht. Het recept is van quinoa queen Maaike van Micook. Maaike heeft heel veel quinoa recepten op haar blog staan, dus mijn keuze werd al snel duidelijk. Het moest iets met quinoa worden en iets wat ik nog nooit eerder gemaakt heb. Die regel heb ik zelf bedacht om de uitdaging nog wat groter te maken.
Ik koos de granola met quinoa, dit leek mij wel lekker crunchy en ook niet al te moeilijk. Ik hou nog steeds van simpele recepten, als het teveel moeite kost, haak ik vaak af. Deze granola hoefde je alleen maar in de oven te roosteren, dat leek mij wel goed te doen. Ik had wel wat problemen met de temperatuur, het was na 10 minuten al helemaal geroosterd en ik was er net op tijd bij. Maar de ene oven, is de andere niet en daarom zou ik voortaan de oven op 180 graden zetten i.p.v. 200.
Ingrediënten voor 1 grote pot
150 gr Quinoa
100 gr Havervlokken
30 gr Lijnzaad
20 gr Pompoenpitten
20 gr Zonnebloempitten
100 gr Gemengde noten
100 ml Honing
120 gr Gedroogd fruit
Snuf Kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Hak de noten grof en snij het gedroogde fruit eventueel in stukjes. Ik heb het gedroogde fruit achterwege gelaten want ik hou er van om vers fruit toe te voegen.
Meng alle droge ingrediënten (behalve de honing en en het gedroogde fruit) in een kom en roer het geheel goed door. Voeg kaneel toe naar smaak.
Voeg nu de honing toe en roer het geheel door elkaar tot het een beetje begint te klonteren.
Verdeel de massa over de met bakpapier beklede bakplaat (verdeel het over één laag, gebruik anders meerdere bakplaten) en bak het geheel ongeveer 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep het geheel ongeveer twee keer om tijdens het bakken. En kijk tussendoor even of het niet te hard gaat.
Haal de bakplaat uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en roer het gedroogde fruit er door heen. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
Serveer de granola met yoghurt of kwark.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in