hartige wentelteefjes

Hartige wentelteefjes met spek en kaas

Gek op wentelteefjes? Dan zijn deze hartige wentelteefjes een lekkere variatie op de traditionele zoete versie met suiker en kaneel. Een heerlijk weekendrecept, wanneer je wat meer tijd hebt voor het maken van je ontbijt.

Hoe maak je deze hartige wentelteefjes?

En hoe maak je dan een hartige wentelteefjes? Gewoon zoals je ook een suiker en kaneel wentelteefje zou maken. Maar dan met hartige ingrediënten. Het beslag maak je nog steeds met een ei en melk, maar je voegt er geraspte kaas en tijm aan toe. Vervolgens wikkel je een plakje spek om het sneetje brood en hup in de pan. Beetje maple syrup om te garneren en smullen maar.

Het fijne aan wentelteefjes is dat je meestal alle ingrediënten gewoon in huis hebt. En mocht je geen oud brood hebben liggen? Geen probleem! Afbakbrood werkt ook goed, je hoeft het niet eens af te bakken. Gewoon in plakken snijden, in het beslag dopen en bakken in de pan. Zo simpel kan het zijn.

hartige wentelteefjes
hartige wentelteefjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 sneetjes oud brood (bijv. zuurdesembrood)
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 60 gr geraspte jonge kaas
  • 8 plakjes spek
  • 1 takje verse tijm
  • 4 el maple syrup
  • Zout en peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de melk, het ei, de verse tijmblaadjes en de geraspte kaas in een mengkom en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Giet over in een bord met hoge rand en leg de sneetjes brood in het mengsel. Laat 3 minuten weken en keer het brood om.

  2. Wikkel de spekplakjes om het brood. Om elk sneetje 1 plakje.

  3. Smelt boter in een koekenpan en leg de sneetjes in de pan. Waarschijnlijk moet je ze in 2 delen bakken. Bak tot dat het spek mooi bruin wordt, keer de wentelteefjes om en bak opnieuw bruin.

  4. Verdeel de hartige wentelteefjes over de borden. Garneer met nog wat verse tijm en een lekkere drizzle maple syrup.

Dit vind je misschien ook lekker:

Kun je geen genoeg krijgen van wentelteefjes? Geen zorgen, wij hebben voldoende inspiratie voor je klaarstaan. Sla ze allemaal op, zodat je altijd de lekkerste wentelteefjes recepten bij de hand hebt.

hartige wentelteefjes
hartige wentelteefjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten