Menu

Gevulde dadels met geitenkaas en Parmaham

Wil je eens wat anders serveren bij de borrel dan een blokje kaas, worst of een toastje met salade? Probeer deze super simpele gevulde dadels met geitenkaas eens. Het is bijna net zo makkelijk als het snijden van blokjes kaas en het ziet er uit alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

De combinatie van de zoete dadel is erg lekker met het zoute van de Parmaham en de geitenkaas. Het lekkerste is om grote verse dadels te nemen en niet van die hele droge dadels. De verse dadels koop je bij de Turkse supermarkt, maar ook Albert Heijn heeft ze tegenwoordig in het assortiment. Als je niet van geitenkaas houdt, kan je dit ook vervangen voor roomkaas.

Ingrediënten voor 20 st
20 lekkere stevige dadels
150 gr zachte geitenkaas
Parmaham

Zo maak je het
Snij de dadels voor 3/4 in en verwijder de pit.

Vul de holte op met de zachte geitenkaas

Snij de Parmaham in repen en wikkel de dadel in de ham.

Je kan er eventueel voor kiezen om de hapjes nog even kort in de oven te verwarmen, maar koud zijn ze net zo lekker.

Lekker hapje voor bij de borrel.

Gevulde dadels met geitenkaas

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Maureen
    10 oktober 2018 om 20:40

    Heerlijk! Ik heb ze afgelopen weekend gemaakt en iedereen was er dol op!

  • Pauline
    10 december 2017 om 14:04

    Roomkaas is ook lekker :)

  • Nele Meykever
    5 december 2017 om 09:28

    Met wat zou ik de geitenkaas kunnen vervangen?

  • Elly Alewijn
    23 november 2016 om 20:42

    Ja lekker, ga ik maken met andere ham uit italie!

  • Pauline
    21 november 2016 om 13:46

    Dat kan wel, als je ze goed verpakt. Anders kan de ham uitdrogen en dat is zonde.

  • Boudien Noorlander
    18 november 2016 om 10:49

    Ik ga ze ook maken! Even een vraagje ; kun je gevulde dadels een dag van te voren maken?

  • Rita Boven
    19 juli 2016 om 13:16

    Het lijkt me erg lekker, ik ga het maken.

  • Annika
    17 december 2015 om 20:42

    Lekker en heel makkelijk! Heb wel echte lekkere zachte geitenkaas bij de kaasboer gekocht!

  • Susan
    1 januari 2015 om 22:08

    We hebben ervan genoten...

  • Sylvia BV
    2 januari 2014 om 17:25

    Om je vingers bij af te likken!!! Ik heb ze even warm gemaakt, mja

  • Nicole
    25 oktober 2013 om 18:36

    Ik doe ze altijd in de oven dan smelt de geitenkaas lekker :)

  • Ilona
    2 juli 2013 om 09:59

    Grappig ik maak dit hapje met gedroogde vijg ipv dadel; ook lekker naar recept van Nigella Lawson.

  • Toetjeaddicted
    3 maart 2013 om 17:35

    Heerlijk! Ook lekker gevuld met een klein stukje walnoot.

  • Pauline
    2 maart 2013 om 22:42

    Ja vind ik ook ;)

  • Nanda
    2 maart 2013 om 15:46

    Oh heerlijk! Dadels zijn zo lekker.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.