griekse nacho's

Griekse nacho’s

Een van mijn favoriete weekendsnacks is nacho’s. Normaal gesproken maak ik de Mexicaanse versie, maar dit keer ging ik voor Griekse nacho’s. Ik kan de Mexicaanse versie ook nog steeds waarderen. Lekkere tomatensalsa en gesmolten kaas, yum! Maar ik hou er van om te variëren. En zo kwam ik op het idee om een Griekse variant te maken, lekker met tzatziki en feta. Ik maakte het af met wat olijven, tomaat en rode ui. Smaken die wat mij betreft echt bij Griekenland passen.

Ik had het (on)geluk dat ik deze hele bak nacho’s in mijn eentje moest opeten. Ik heb ze dus uitgebreid getest en ze zijn superlekker. Ben je nog van plan om uit te gaan? Dan zou ik deze Griekse nacho’s skippen, want er gaat behoorlijk wat knoflook door de tzatziki. Toch denk ik dat dit recept het goed zal doen op een feestje. Het is zo lekker, dan neem je de knoflookgeur gewoon voor lief, toch? Hou je niet zo van olijven? Dan kun je deze ook achterwege laten. Je kunt eventueel ook wat lamsgehakt toevoegen, dan vult het nog iets meer. Dan kun je het ook als avondeten opdienen, met een salade on the side.

griekse nacho's

Ingrediënten voor 1 kom Griekse nacho’s
1 zak naturel nacho’s (of zelf maken)
200 gr. Griekse yoghurt
2 knoflooktenen
0,5 komkommer
3 takjes dille
40 gr feta
30 gr olijven
0,5 rode ui
Peper en zout naar smaak
1 el olijfolie

Zo maak je het: 
Maak eerst de tzatziki klaar. Verdeel de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn en laat dit uitlekken in een vergiet.

Hak de knoflook en de dille fijn en voeg dit toe aan de Griekse yoghurt.

Voeg de komkommer toe en breng het geheel op smaak met wat olijfolie, peper en zout.

Doe de nacho’s in een schaal. Snijd de rode ui in ringen en de olijven in plakjes.

Schep wat van de tzatziki op de nacho’s. Verdeel hier de  de ui en de olijven over. Verkruimel wat feta over de tzatziki en garneer met wat dille.

griekse nacho's

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.