fbpx
Menu

DIY Tortilla chips maken

Eigenlijk hebben wij bijna altijd wel tortilla chips in huis. Ik ben dol op deze nachos en eet ze vaak met salsa, guacamole of zure room en cheddar kaas. Het is echt mijn guilty pleasure. Tot die ene keer, ik had mijn dip al gemaakt, toen ik tot de ontdekking kwam dat de tortilla chips op waren.

Ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan en ook de Mr. kreeg ik niet zo ver. Totdat ik op het briljante idee kwam om zelf nacho chips te maken. Zelf tortilla chips maken blijkt ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Kijk maar mee.

Ingrediënten
Maïs tortilla’s
Olijfolie
Zout
Paprikapoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 gr.

tortilla chips

Snij de tortilla’s in punten met een mes.

tortilla chips

Verdeel de partjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel het geheel met olijfolie.

Strooi er wat zout en paprikapoeder over.

Bak de chips in ongeveer 10 – 12 minuten goudbruin.

Serveer met guacamole.

tortilla chips

Ps het schijnt dat je ze tortilla chips ook kunt frituren en dat de smaak dan nog dichter in de buurt komt van de echte nacho chips. Maar uit de oven is natuurlijk wel gezonder 🙂

En ga jij nu ook zelf tortilla chips maken?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Gemma
    31 augustus 2018 om 13:03

    Ik smeer er wat uitgeknepen knoflook en strooi wat grof zeezout overheen. Ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • Emma van der Elst
    12 mei 2017 om 19:51

    Is dit ook daadwerkelijk gezonder dan normale chips?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 mei 2017 om 11:20

    Gewone chips wordt gefrituurd en deze niet :)

    Beantwoorden
  • Marieke
    27 januari 2015 om 13:51

    Super handige restjes tip.

    Beantwoorden
  • Renate
    21 november 2014 om 22:52

    Vandaag gemaakt en: heeeerlijk! Echt wat een uitvinding!

    Beantwoorden
  • Silvia
    14 juli 2014 om 05:56

    Altijd heerlijk, ook met gesmolten kaas en jalapenopeper erop. Frituren maakt ze inderdaad wel net zo crispy als we uit de zakken kennen. Dat vet ongezond is, is een groot misverstand wat door het voedingsbureau in stand wordt gehouden, net als het cholesterolverhaal, dat evenmin klopt. Suikers zijn de oorzaak van gewichtsproblemen en niet vetten. Het zogenaamde 'slank' koken met allerlei vetgereduceerde ingrediënten werkt dan ook niet. Zelfs dierlijk vet is niet ongezond om in te frituren en zelfs veel beter (en lekkerder) dan al die plantaardige oliën, die vrijwel zonder uitzondering gifstoffen vormen bij hoge verhitting. Kokosolie is de uitzondering, dat is echt geweldig voor je gezondheid,

    Beantwoorden
  • Marlon Sebel
    12 maart 2014 om 23:07

    Wat een goed idee. Ik maak vaak tosti's van tortilla's maar dit kan natuurlijk ook. Lekker hoor.

    Beantwoorden
  • Anita
    19 januari 2014 om 08:09

    Zo heerlijk als je m in z'n geheel frituurt en dan met een salade en ziet er erg leuk uit en lekkerrrrr

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 januari 2014 om 12:17

    Oh dat is ook een goed idee ;)

    Beantwoorden
  • Helen
    13 juni 2013 om 16:45

    De mijne zitten in de oven! Heb wel de volkoren tortilla's van AH gebruikt (we hadden er nog 2 over), hopelijk zijn die even lekker!

    Beantwoorden
  • Sylvia Kuijsten
    8 juni 2013 om 16:42

    Oeww, heerlijk! Ik ben lichtelijk verslaafd aan nachos met guacamole, dus dit recept komt als geroepen ;)

    Beantwoorden
  • Joyce
    8 juni 2013 om 11:59

    ga ik zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  • Pien
    7 juni 2013 om 22:16

    Leuk! Ik maak ze ook regelmatig zo! Heerlijk en makkelijk!

    Beantwoorden
  • hilma
    7 juni 2013 om 09:09

    O heerlijk !! Ik ga t van het weekeind meteen uitproberen.:)

    Beantwoorden
  • Marlies
    7 juni 2013 om 08:25

    Wat een goed idee! Maar dan moet je wel weer mais tortilla's in huis hebben... Zou dit ook 'gezonder' zijn?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen