nachos

DIY Tortilla chips maken

Eigenlijk hebben wij bijna altijd wel tortilla chips in huis. Ik ben dol op deze nachos en eet ze vaak met salsa, guacamole of zure room en cheddar kaas. Het is echt mijn guilty pleasure. Tot die ene keer, ik had mijn dip al gemaakt, toen ik tot de ontdekking kwam dat de tortilla chips op waren.

Ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan en ook de Mr. kreeg ik niet zo ver. Totdat ik op het briljante idee kwam om zelf nacho chips te maken. Zelf tortilla chips maken blijkt ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Kijk maar mee.

Ingrediënten
Maïs tortilla’s
Olijfolie
Zout
Paprikapoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 gr.

tortilla chips

Snij de tortilla’s in punten met een mes.

tortilla chips

Verdeel de partjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel het geheel met olijfolie.

Strooi er wat zout en paprikapoeder over.

Bak de chips in ongeveer 10 – 12 minuten goudbruin.

Serveer met guacamole.

tortilla chips

Ps het schijnt dat je ze tortilla chips ook kunt frituren en dat de smaak dan nog dichter in de buurt komt van de echte nacho chips. Maar uit de oven is natuurlijk wel gezonder 🙂

En ga jij nu ook zelf tortilla chips maken?

Dulce de leche ijs zonder ijsmachine
Foodie in Sicilië
Bewaar
14 Comments
  • Emma van der Elst

    12 mei 2017 at 19:51 Beantwoorden

    Is dit ook daadwerkelijk gezonder dan normale chips?

  • Marieke

    27 januari 2015 at 13:51 Beantwoorden

    Super handige restjes tip.

  • Renate

    21 november 2014 at 22:52 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt en: heeeerlijk! Echt wat een uitvinding!

  • Silvia

    14 juli 2014 at 05:56 Beantwoorden

    Altijd heerlijk, ook met gesmolten kaas en jalapenopeper erop. Frituren maakt ze inderdaad wel net zo crispy als we uit de zakken kennen. Dat vet ongezond is, is een groot misverstand wat door het voedingsbureau in stand wordt gehouden, net als het cholesterolverhaal, dat evenmin klopt. Suikers zijn de oorzaak van gewichtsproblemen en niet vetten. Het zogenaamde ‘slank’ koken met allerlei vetgereduceerde ingrediënten werkt dan ook niet. Zelfs dierlijk vet is niet ongezond om in te frituren en zelfs veel beter (en lekkerder) dan al die plantaardige oliën, die vrijwel zonder uitzondering gifstoffen vormen bij hoge verhitting. Kokosolie is de uitzondering, dat is echt geweldig voor je gezondheid,

  • Marlon Sebel

    12 maart 2014 at 23:07 Beantwoorden

    Wat een goed idee. Ik maak vaak tosti’s van tortilla’s maar dit kan natuurlijk ook. Lekker hoor.

  • Anita

    19 januari 2014 at 08:09 Beantwoorden

    Zo heerlijk als je m in z’n geheel frituurt en dan met een salade en ziet er erg leuk uit en lekkerrrrr

  • Helen

    13 juni 2013 at 16:45 Beantwoorden

    De mijne zitten in de oven! Heb wel de volkoren tortilla’s van AH gebruikt (we hadden er nog 2 over), hopelijk zijn die even lekker!

  • Sylvia Kuijsten

    8 juni 2013 at 16:42 Beantwoorden

    Oeww, heerlijk! Ik ben lichtelijk verslaafd aan nachos met guacamole, dus dit recept komt als geroepen 😉

  • Joyce

    8 juni 2013 at 11:59 Beantwoorden

    ga ik zeker eens proberen!

  • Pien

    7 juni 2013 at 22:16 Beantwoorden

    Leuk! Ik maak ze ook regelmatig zo! Heerlijk en makkelijk!

  • hilma

    7 juni 2013 at 09:09 Beantwoorden

    O heerlijk !! Ik ga t van het weekeind meteen uitproberen.:)

  • Marlies

    7 juni 2013 at 08:25 Beantwoorden

    Wat een goed idee! Maar dan moet je wel weer mais tortilla’s in huis hebben… Zou dit ook ‘gezonder’ zijn?

Plaats een reactie