pizzadilla's

Pizzadilla’s

Yes weekend! En daarom heb ik het perfecte weekendrecept voor jullie, namelijk pizzadilla’s. Dat is een kruising tussen een quesadilla, I like, en een pizza, I like even more. The best of both worlds zeg maar. Super lekker en super makkelijk om te maken. Ideaal voor een vrijdagavond. Op vrijdag kook ik eigenlijk nooit. Tenzij we vrienden over de vloer krijgen, dan doe ik uiteraard mijn best. Maar meestal is vrijdag een chillavond, met pizza op de bank, of we gaan uit eten of ergens een drankje doen.

Je kunt de pizzadilla’s met alles vullen wat je lekker vindt. Ik heb ze nu gevuld met salami, ham, mozzarella, wat geraspte kaas en tomatensaus. Niets meer dan dat. Hoe eenvoudig lekker kan het zijn. Maar voel je vrij om te experimenteren. Deze pizzadilla’s doen het ook goed op borrels, ik spreek uit ervaring. Snijd ze dan in achten en je hebt een heel fijn hapje naast een lekker glaasje wit.

pizzadilla's

Onderstaand recept is een hoofdgerecht voor 2 personen 

Ingrediënten voor 8 st.
4 meergranen wraps
60 ml tomatenpassata (uit een kartonnetje)
3 plakjes ham
3 plakes salami
1 bol mozzarella
Handje geraspte kaas
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Doe de tomatenpassata in een kommetje en breng deze op smaak met peper, zout en de oregano.

Verdeel de tomatenpassata met een lepel over 2 van de wraps.

Snij de ham en de salami in reepjes en verdeel deze over de wraps.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de wraps. Maak het af met een handje geraspte kaas.

Verhit een koekenpan zonder vetstof op middelhoog vuur.

pizzadilla's

Leg een belegde wrap in de koekenpan. Leg er een onbelegde wrap bovenop.

Bak de pizzadilla’s in ongeveer 3 minuten goudbruin.

Keer hem voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin.

Snij de pizzadilla’s in vieren voor het avondeten of in achten voor bij de borrel.

pizzadilla's pizzadilla's

Video: Culy Food Festival
Hotspots Parijs
Bewaar
31 Comments
  • metal timmy

    5 november 2016 at 10:59 Beantwoorden

    Enkel de helft beleggen met beleg naar keuze en dan dichtvouwen! Veel makkelijker om om te draaien.

  • Allana

    17 januari 2016 at 17:39 Beantwoorden

    Heel lekker! Ik heb ze gevarieërd met tonijn, dat is ook echt super lekker.

  • Natascha

    3 december 2015 at 18:22 Beantwoorden

    Even een vraagje: kun je ze ook een dag van te voren maken en dan opwarmen?\r\nHeb ze pas gemaakt en vond ze heerlijk. Maar heb zaterdag een feestje maar moet de hele dag nog werken,en omdat ik vrijdag wel vrij heb dacht ik dan maak ik ze dan al\r\n.

    • Pauline

      3 december 2015 at 20:11 Beantwoorden

      Het kan denk ik wel, maar het wordt denk ik wel wat droger. Je kunt ze dan beter klaarmaken tot het moment verwarmen. Inpakken in folie en in de koelkast bewaren tot je gasten er zijn en dan last minute verwarmen. Veel plezier alvast!

  • SabrinaM

    27 november 2015 at 21:37 Beantwoorden

    Omdraaien doe ik altijd door een iets kleiner bord (dan de pan) op de kop op de wraps te leggen, dan de pan omdraaien terwijl je het bord tegen je hand aangedrukt houdt en dan van het bord weer in de pan laten glijden.. Dat werkt bij mij altijd super. Wel voorzichtig met de handen langs die hete pan alleen 😉

  • Vera bouwhuis

    27 november 2015 at 18:31 Beantwoorden

    Super leuk idee! Ga het morgen meteen proberen! Ik keer zoiets altijd om met een bord zo kan er niks tussenuit vallen!

  • annemarie

    5 oktober 2015 at 10:45 Beantwoorden

    ik heb deze keertje gemaakt maar kreeg de randen niet lekker dichtgeplakt waardoor alles eruit valt bij het omdraaien. iemand tips of ideeën?

  • Fberg21

    24 juni 2015 at 00:46 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, maar hoe draai je de pizzadilla makkelijk om zonder dan alles er tussenuit valt.

  • Fberg21

    24 juni 2015 at 00:27 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, maar hoe kun je de pizzadilla makkelijk omdraaien?

  • Mylène

    18 april 2015 at 07:04 Beantwoorden

    Kan je deze koud eten.?

  • Natalie

    17 april 2015 at 20:06 Beantwoorden

    Super lekker gerecht!! Ik heb het zelf gecombineerd met champignons, mozzarella, paprika, ui, gorgonzola, en geraspte kaas. Ga dit recept zeker onthouden!

  • Saskia

    11 april 2015 at 22:29 Beantwoorden

    Je kan ook zo heerlijk andere combi’s maken:- rode ui + koriander + geraspte kaas (en de tomaat)- plakjes courgette + geitenkaas (en de tomaat)Ook lekker op de BBQ als voorafje!

  • sophie

    10 april 2015 at 19:35 Beantwoorden

    Zo dat was lekker! Vanavond gegeten met de heerlijke koolsalade, ook van Pauline!

  • Tessa

    10 april 2015 at 18:39 Beantwoorden

    Dit heeft héél lekker gesmaakt vanavond! Lekker met een groene salade erbij. Heerlijk comfort food!

  • Kim

    10 april 2015 at 18:35 Beantwoorden

    Wat een leiuk idee! ik ben ook echt fan van quesadillas (met rauwe ham, love it), dus dit is wel een leuke toevoeging. Ik ga het een keer proberen!

  • Manouk

    10 april 2015 at 17:13 Beantwoorden

    Soooo goooood!!!

  • Annemieke

    10 april 2015 at 15:03 Beantwoorden

    Ik eet deze vaak bij een kom soep, heerlijk! En mijn kinderen zijn er ook gek op. Binnenkort maar weer eens maken.

  • Saffia

    10 april 2015 at 13:49 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Joke Kieft

    10 april 2015 at 11:53 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit Pauline en zo gemakkelijk recept.\r\nDie ga ik zeker een keer binnenkort maken!\r\nMoet ook nog de flammkuche een keer maken, zag er ook zo lekker uit.\r\n\r\nLiefs, Joke

  • kelly van voorden

    10 april 2015 at 11:33 Beantwoorden

    jaaah.dit is lekker! Vooral nog met champignons ertussen. Al heb ik de mijne wel laatst in lekker wat boter gebakken. 🙂

  • Margot

    10 april 2015 at 10:52 Beantwoorden

    Yumm! Een perfecte lunch!

  • Stefanie

    10 april 2015 at 09:42 Beantwoorden

    Ik ben fan van quesadillas dus dan kan het niet anders dan dat dit een succesnummer is. Lust er nu eigenlijk al wel eentje 😉

  • Ellen

    10 april 2015 at 09:13 Beantwoorden

    Jam! ZO lekker, die staan bij ons ook geregeld op het menu!

  • Het Sushimeisje

    10 april 2015 at 08:20 Beantwoorden

    Lekker en nog origineel ook! Ik had zelf nooit bedacht om mijn wraps zo te eten.

  • Carmen

    10 april 2015 at 07:48 Beantwoorden

    Lijkt me super lekker!

  • Emily van Kampen

    10 april 2015 at 07:22 Beantwoorden

    Super handig! Zo maak je eigenlijk een hele snelle, maar toch verse pizza. Deze ga ik onthouden!

  • gerhilde maakt

    10 april 2015 at 07:03 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit en best gemakkelijk, joepie!

  • Renske

    10 april 2015 at 06:58 Beantwoorden

    Wat een heerlijk en makkelijk recept!

  • A.J.

    10 april 2015 at 06:57 Beantwoorden

    Wat leuk.\r\nIk zocht al een lekker recept voor de “easy friday”.\r\nAJ

Plaats een reactie