
Gado Gado Salade
Deze gade gado salade is geïnspireerd op het Indonesische gerecht, je raad het al, Gado Gado. Dat zijn gestoomde groentes met pindasaus. Niet de gewone pindasaus van je patatje oorlog, maar een iets verfijndere en lichtere versie. Gewoon gemaakt van pindakaas en ingrediënten die je vast wel in huis hebt. Omdat we deze salade graag als maaltijdsalade eten, voegen we ketjap kip toe. Smaakt hier hartstikke lekker bij. Probeer het zelf maar eens.


Ingrediënten voor 4 personen
300 gr rode kool
100 gr worteljulienne
1 rode paprika
Halve komkommer
4 kipfilets
60 gr cashewnoten
2 el ketjap
1 teentje knoflook
Peper en zout
Olijfolie
Voor de pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout
Zo maak je het
Marineer de kipfilets minimaal een uur in een marinade van 2 el ketjap, 4 el olijfolie, 1 gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Dit kun je eventueel de avond van tevoren al klaar zetten.
Grill de kipfilets aan weerszijden goudbruin en snij ze vervolgens in plakken. Je kunt ze warm maar ook koud toevoegen aan de salade. Ik vind zelf warm het lekkerste, want ik ben dol op de combi warm-koud.
Was de groentes. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes, de paprika in blokjes en de komkommer in partjes.
Doe alles in een kom. Voeg de worteljulienne toe en meng door elkaar.
Maak een pindasaus van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindadressing op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.
Verdeel de gado gado salade over 4 borden. Leg de kipfilet erboven op.
Garneer de Oosterse salade met de pindasaus.
Strooi tenslotte nog wat gehakte cashews over de gado gado salade.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan