Kidsproof: chocolade lollies

Kidsproof: chocolade lollies

Het is weer zondag, dus er staat weer een lekker Kidsproof receptje online. Ok ik geef toe, het is niet het meest makkelijke receptje. Je hebt er namelijk een flinke portie geduld voor nodig. De chocolade lollies moeten namelijk goed uitharden en dat duurt minimaal een uurtje. Het is geen lollie om aan te likken, maar gewoon een lekkere hap slik weg lollie.

Het idee is heel simpel. Je smelt chocolade en dat drizzle je over een lolliestokje heen. Je kunt ook een hele lepel chocolade over het stokje verdelen. Dan moet je wel iets langer wachten, maar dan is hij wel wat steviger en meer likproof. (is dat een woord?). Qua toppings kan je alles erop gooien wat je maar lekker vindt, mist het niet te zwaar is. Ook een leuke, roze of blauwe muisjes voor een babyshower. Het is maar een idee.

chocolade lollies

Ingrediënten voor 6 – 8 lollies
200 gr (pure) chocolade
Handje gedroogde mango snippers
Handje geraspte kokos
Handje gehakte pistachenootjes

Materialen
Lolliestokjes (die koop je bij taartdecoratie winkels)
Velletje bakpapier

Variatietips
Koekkruimels
Mini Marshmallows
Amandelschaafsel
Roze of blauwe muisjes
Witte chocoladepareltjes

Zo maak je het
Leg de lolliestokjes op een velletje bakpapier, met voldoende ruimte ertussen.

Smelt 150 gr van de chocolade au bain marie of in de magnetron. Gebruik je de magnetron, doe het dan heel voorzichtig in pozen van 10 seconden.

Voeg de resterende 50 gr chocolade toe aan de gesmolten chocolade en roer het door elkaar totdat alles gesmolten is. Op deze manier koelt de chocola iets af en hard hij vervolgens beter uit.

Leg je toppings alvast klaar. De mango stukjes kan je tegenwoordig bij AH kopen, maar je kunt ook andere toppings kiezen.

chocolade lollies

Drizzle de chocolade met een lepel over de lolliestokjes. Belangrijk is dat er voldoende chocola op het stokje zit. Anders blijft de lollie niet rechtop staan. Wees niet te zuinig met de chocola. Gebruik een volle lepel per stokje.

Strooi nu je toppings over de lollies. Gebruik niet teveel, want de lollie moet niet te zwaar worden.

En nu is het wachten geblazen. Laat de chocolade lollies minimaal een uur uitharden op een koele plek. Je kunt ze eventueel ook even in de koelkast leggen.

Leuke traktatie toch?

Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

chocolade lollies

 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Kinderrecepten Koekjes recepten Chocolade Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in