salade met wilde perzik

Salade met wilde perzik en geitenkaas

Ik ben echt dol op de combinatie zoet en hartig! Met fruit in een maaltijd is het vaak “You hate it, or you love it”! En voor mij geldt het laatste, ik hou van fruit in mijn eten, of het nu warm is of koud, I love it! Deze salade met wilde perzik en geitenkaas is mijn persoonlijke zomerfavoriet. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om erover te bloggen, maar hij was zo lekker dat ik hem toch met jullie wilde delen.

Ik denk dat ik hem wel zeker 5 keer gegeten heb deze zomer. Het fijne van een salade is dat het ook zo gepiept is. Ik krijg vaak vragen of ik er dan ook koolhydraten bij eet en het antwoord is nee. Ik eet gedurende de hele dag kleine porties. Vaak eet ik rond 4 of 5 uur mijn laatste hapje en zodoende heb ik niet enorme trek bij het avondeten. Daarnaast ben ik een enorme lekkerbek en probeer ik door soms alleen salades te eten, mijn lijf een beetje in balans te houden. Ik wil mijzelf geen dingen ontzeggen en op deze manier werkt het voor mij. Ik hou niet van diëten en ik kan dat ook niet, maar met zulke lekkere recepten is gezond eten echt niet moeilijk.

Ingrediënten voor 1 persoon
50 gr rucola
2 trostomaatjes
3 plakjes Parmaham
30 gr zachte geitenkaas
2 wilde perziken*
Olijfolie

Zo maak je het
Verdeel de rucola over een bord. Breng dit op smaak met een lekkere olijfolie.

Snij de tomaten en de wilde perziken in partjes en verdeel deze over de salade.

Verdeel de Parmaham over de salade.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de salade met wilde perzik en serveer het meteen.

Als je het lekker vindt, kun je nog wat Balsamico over de salade dresseren, maar ik vind hem zonder azijn ook al te gek.

salade met wilde perzik

*De wilde perzik is een platte perziksoort, kun je deze niet vinden, dan kun je ook gewone perziken gebruiken.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Geitenkaas Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in