Menu
ingredient-rabarber-2.jpg

Frozen yoghurt met rabarber-aardbeien compote

Ik ben dol op Frozen Yoghurt, een trend die vanuit Amerika is overgewaaid. Ik schreef al eerder over dit heerlijke ijsje. Als ik in Amstelveen ben, pak ik er altijd eentje mee bij de Bijenkorf. Je kan dit ook gemakkelijk zelf maken. Ik heb alleen nog geen ijsmachine, dus vergt het iets meer geduld. Maar samen met de rabarber-aardbeien compote is het echt de moeite waard.

Ingrediënten
1 ltr Griekse yoghurt
300 gr rabarber
300 gr aardbeien
1 kaneelstokje
1 el suiker

Bereidingwijze
Giet de yoghurt in een diepvriesbak en zet deze in de vriezer.

3 kwartier later haal je de yoghurt uit de vriezer en mix je deze glad. Dit herhaal je nog twee keer.

Ik ben zelf niet echt een zoetekauw, dus ik heb geen suiker toegevoegd aan de yoghurt. Je kan dit natuurlijk wel naar smaak toevoegen.

Snij de rabarber in stukken van ongeveer 2,5 cm en was deze. Zet deze op het vuur met 3 el water, het kaneelstokje en de suiker.

Laat de rabarber op een zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Was en halveer de aardbeien en voeg deze na 10 minuten bij de rabarber.

Laat de compote afkoelen tot hij lauwwarm is en lepel het op het yoghurt ijs!

Hemels he?

Rabarber

frozen yoghurt

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan