Courgettecake

Courgettecake

Het recept voor deze courgettecake komt uit een kookboek van Susan Aretz. Het is een hartige cake, boordevol groenten. De ideale manier om groente op een spannende manier te presenteren. De courgette cake is lekker licht en top voor een mooie zomerse dag. En ook nog eens 100% kidsproof. Lust jouw kind echt geen vis? Dan kun je de zalm ook vervangen voor hamreepjes.

Courgettecake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 cake

  • 1 grote courgette
  • 6 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 200 gr feta
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr zalm
  • 5 gr verse bieslook
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Rasp de courgette in een keukenmachine of met een grove rasp en laat deze goed uitlekken. Knijp goed uit met je handen. Dep de courgette vervolgens droog met een keukenpapiertje.

  3. Hak de bieslook fijn en snijd de zalm in stukjes. Meng de geraspte courgette met de ricotta, zalm, bieslook en verkruimelde feta. Breng dit op smaak met peper en zout.

  4. Klop de eieren los in een andere kom. Voeg het bakmeel (of bloem met 2 tl bakpoeder) toe en klop er met een garde een egaal beslag van.

  5. Voeg nu het courgettemengsel bij het beslag en meng het goed door elkaar.

  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.

  7. Bak de courgettecake in 60 minuten goudbruin in de oven.

  8. De courgettecake blijft een beetje vochtig van binnen. Hij is klaar als hij goudbruin van kleur is en lichtjes terugveert als je erop drukt.

  9. Laat de hartige cake goed afkoelen voordat je hem lost en in plakken snijdt.

  10. Serveer de hartige courgettecake als een lichte maaltijd met een salade ernaast. Of snijd hem in stukjes voor bij de borrel. Je kunt de cake in de koelkast maximaal drie dagen bewaren.

Courgettecake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in