Rabarbertaart met frangipane
Zin in een simpele frangipane taart met rabarber? Dan moet je deze proberen! De bodem van bladerdeeg is lekker snel klaar. Meestal bak je de bladerdeegbodem eerst voor in de oven, zodat hij lekker knapperig blijft. Dat slaan we bij deze taart over, je bakt de vulling direct mee, extra makkelijk dus. Vers bladerdeeg op rol, dat is wat wij het liefste gebruiken. Het werkt zo lekker snel, je hoeft het bladerdeeg alleen nog in de vorm te leggen of op de juiste maat te snijden. De vulling van deze rabarbertaart is een amandelvulling, ook wel frangipanevulling genoemd. De smaak lijkt op amandelspijs waardoor het heerlijk combineert met het zurige van de rabarber. Snijd de rabarberstengels in stukjes en maak er, net zoals wij hebben gedaan, een mooi patroon van. Nog meer rabarber over? Je kan er ook een lekkere crumble mee maken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 - 10 personen
- 1 rol bladerdeeg (bijv. Tante fanny)
- 1 bos rabarber (5-6 stengels )
- 2 eieren
- 100 gr suiker
- 100 gr amandelmeel
- Snufje zout
- Boter voor invetten
- Poedersuiker om te bestrooien
Materiaal
- taartvorm 24cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch, 180 graden hetelucht. Vet de taartvorm in met boter.
Vorm het bladerdeeg tot een lap waar je een cirkel van 28cm uit kunt snijden. Plak bijvoorbeeld de stukjes die je aan de bovenkant te veel hebt aan de kant waar je wat meer bladerdeeg nodig hebt. Leg de bladerdeegcirkel in de ingevette bakvorm, druk het tegen de randen aan en snijd te veel aan bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 10 minuten in de koelkast.
Maak ondertussen de frangipane vulling. Mix het amandelmeel, suiker, eieren en een snufje zout in een keukenmachine of met de mixer tot er een smeuïge pasta ontstaat. Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartbodem. Zet dan opnieuw voor 10 minuten in de koelkast.
Snijd de rabarber in stukjes van 5-6 cm, leg ze in een mooi patroon over de vulling. Zet de rabarbertaart 35 minuten in de oven. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen, haal daarna uit de vorm en zet op een taartrooster om verder af te koelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in