broodje op een stokje

Boterham op een stokje

Het is voor heel veel ouders denk ik een uitdaging om je kids door de ‘ik lust niets en wil niets’ fase te slepen. Daarom heb ik dit leuke kidsproof ideetje bedacht, een boterham op een stokje. Het wordt al een stuk makkelijker om de kids te laten eten door aan de presentatie van het gerecht te werken. Een gewone boterham of een stuk komkommer willen ze misschien niet. Maar als het op een traktatie lijkt, wordt het ineens een stuk aantrekkelijker. En zo krijg je het misschien toch voor elkaar om je kiddo’s zonder tegenstrubbelingen een broodje te laten eten.

Je kunt dit ook heel makkelijk in de broodtrommel meegeven naar school. En dit is slechts een voorbeeld, de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Je kunt variëren met allerlei soorten beleg. Je kan bijvoorbeeld ook een spiesje maken met alleen maar fruit. En het is heel easy om te maken. Het kost iets meer tijd om het te maken, maar het scheelt misschien wel heel veel stress.

broodje op een stokje

Ingrediënten voor 4 stokjes
4 sneetjes brood
een halve komkommer
4 cherrytomaatjes
2 plakjes kipfilet
een blokje kaas
4 sateprikkers
een uitsteker

Zo maak je het
Steek het brood uit met de uitsteker. Dit gaat het makkelijkst als het brood nog bevroren is. Prik de sateprikker door het brood.

Vervolgens kun je de prikker verder opbouwen. Prik er een cherrytomaatje op. Schil dunne plakjes komkommer. Vouw deze dubbel en prik dit ook op de sateprikker.

Neem een half plakje kipfilet. Vouw dit dubbel en prik het op de sateprikker. Tot slot steek je een stukje kaas uit met de uitsteker en doe dit vervolgens ook op de sateprikker.

En klaar zijn je boterhammen op een stokje! Enjoy!

broodje op een stokjebroodje op een stokje

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten High tea Kinderrecepten Brood en deeg Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in