Menu

Kidsproof: Poffertjesspiezen met fruit

De scholen zijn weer begonnen en de kindjes gaan weer naar de crèche. Dit betekent dat er weer volop getrakteerd mag worden. Vandaag heb ik een hele leuke en ook nog gezonde kidsproof traktatie voor jullie. Ik ben zelf opgegroeid met dropkettingen met Nibbits en spiezen met worst, kaas en augurk. Die stak mijn moeder dan in een halve rode kool. Ik vond dat te gek. Als iemand op mandarijnen of appels trakteerde vond ik dat maar stom en dat vind ik stiekem nog steeds.

Een traktatie moet wel leuk zijn. Een kleine verrassing. En dat betekent helemaal niet dat je met ijsjes of cupcakes aan moet komen. Er is ook een middenweg. Deze poffertjesspiezen zijn daar een goed voorbeeld van. Een lekker poffertje afgewisseld met stukjes fruit. Ook heel leuk om samen met je kindje te maken. Sowieso is alles op een prikker leuk toch?

poffertjesspiezen

Ingrediënten voor 8 st.
Poffertjes
175 gram bloem
1 tl bakpoeder
2 dl melk
2 eieren
Snuf zout

En verder
8 aardbeien
3 bananen
1 bakje blauwe bessen
Poedersuiker

Materialen
Poffertjespan
8 satéprikkers

Zo maak je het
Begin met het maken van de poffertjes. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed doorelkaar.

Voeg één voor één de eieren toe en meng het tot een glad beslag.

Vet de poffertjespan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen in een schaal.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Snij de bananen in stukjes van ongeveer 3 cm.

Rijg nu 2 stukjes banaan, 3 poffertjes en een paar blauwe bessen aan een stokje. Maak het af met een aardbei. De volgorde maakt verder niet zoveel uit.

Garneer de poffertjesspiezen eventueel met een beetje poedersuiker.

Let er op dat de banaan bruin kan kleuren. Maak de traktaties dus kort vantevoren af.

poffertjesspiezen

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Pauline
    10 december 2017 om 13:52

    Ik vind van wel :) Maar ik houd ook van koude pannenkoeken.

  • Anne
    8 december 2017 om 12:50

    Is het ook lekker als de poffertjes al weer afgekoeld zijn?

  • zonderzooi
    17 september 2014 om 15:30

    Wat ziet dit er vrolijk uit, snel eens maken met mijn oppaskids!

  • Claudia
    15 september 2014 om 22:25

    Wauw hier zou ik wel op getrakteerd willen worden. Lekker!

  • Pauline
    15 september 2014 om 11:49

    Jaaa everything on a stick.

  • Eline
    14 september 2014 om 21:15

    Superleuke traktatie!

  • Lieve
    14 september 2014 om 19:16

    Oh wat vrolijk! En eigenlijk is alles op een prikker leuk ja!

  • Elsbet | La Vie Pure
    14 september 2014 om 15:40

    Ooooh, poffertjes!

  • MySimplySpecial
    14 september 2014 om 09:44

    Wat een leuk idee! En nog heel erg lekker ook.

  • Laura
    14 september 2014 om 07:53

    Yum, ook Lauraproof dit! Ik vond die gezonde en simpele traktaties inderdaad ook altijd zo suf :') daar zit geen kind op te wachten lijkt mij.

  • Willemijn
    14 september 2014 om 07:50

    Super leuk! Hier werd inderdaad ook altijd getrakteert met spiesjes die in een kool of meloen werden geprikt. En de dropkettingen met nibbit kan ik me ook nog goed herinneren, haha!

Reactie plaatsen