Caesar salade met krokante kip
Als ik op het terras zit bestel ik vaak een Caesar salade. Classic maar altijd goed. Die bij Tijn Akersloot is mijn favoriet, lekker met bacon, croutons en een hele romige Caesar dressing. Aangezien de terrassen een hele tijd dicht waren moet ik dus wat vaker zelf aan de slag. Geen probleem natuurlijk want zo’n salade is snel gemaakt. Ik gaf er deze keer een leuke draai aan en maakte een Caesar salade met kip. Niet echt klassiek meer want ik deed er ook nog avocado in. Maar wel heel lekker. Echt het proberen waard.
Het geheim van een goede caesar dressing is de ansjovis. Dit geeft een lekkere zoute smaak aan de dressing.
Lekker makkelijk
En nu kan je natuurlijk heel makkelijk zelf je kip paneren. Maar ik houd van makkelijk en snel, dus ik heb gewoon kant en klare kipschnitzels gebruikt. Niks mis mee in mijn ogen. De Caesar dressing maak ik wel from scratch, want dat vind ik toch een stuk lekkerder dan die uit een flesje. En dit is ook zo gepiept. Het geheim van een goede caesar dressing is de ansjovis. Dit geeft een lekkere zoute smaak aan de dressing. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipschnitzels
- 4 st. baby Romaine sla
- 2 avocado's
- 4 eieren
- 2 st. ciabattabroodjes (mag oud zijn)
- 30 gr Parmezaan
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
Dressing
- 4 el mayonaise
- Sap van een halve citroen
- 4 st. ansjovis
- 30 gr Parmezaan
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Bak de kipschnitzels rondom gaar in wat olijfolie. Kook de eieren in 6 minuten gaar.
Verhit in een andere pan wat olijfolie en voeg de gehakte knoflook toe. Scheur het brood in stukken en bak deze lekker krokant in de knoflookolie. Leg apart.
Mix de mayonaise met de knoflook, ansjovis, Parmezaan en het sap van een halve citroen glad met een staafmixer. Breng de caesar dressing op smaak met peper en zout.
Verwijder de kontjes van de Romaine sla, trek de blaadjes los en was deze. Snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel dit over 4 borden. Snijd de krokante kipschnitzels in stukken verdeel ze over de salade. Pel de eieren en halveer ze en leg ze op de salade.
Garneer de Caesar salade met de knoflookcroutons, de dressing en wat extra Parmezaan.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.