zelf kipschnitzel maken-

Kipschnitzel zelf maken

Yes de schnitzel is back! Hij staat weer in menig resto op de kaart en er is zelfs een heus schnitzelrestaurant in Amsterdam. Wist je dat je een schnitzel heel gemakkelijk zelf kunt maken? Vandaag heb ik een kipschnitzel gemaakt, dat is toch wel mijn favoriet. Lekker krokant. Zou je in plaats van kip, kalfsfricandeau gebruiken dan krijg je de bekende Wiener Schnitzel (uit Wenen). En soms worden ze ook gemaakt van varkensvlees.

Zo’n schnitzel maken is dus heel makkelijk. Je hebt vlees, wat je eerst plat slaat. Daarna ga je het paneren. Eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het broodkruim. Paneren à l’Anglaise noemen ze deze methode. Zou je het vlees kruiden met paprika dan krijg je een Zigeunerschnitzel. Maar ik heb het deze keer bij peper en zout gehouden.  Soms worden de schnitzels gefrituurd maar ik heb ze gebakken in wat boter en olie. Je kunt ze eventueel ook in de oven of Airfryer bereiden. Heerlijk! Het liefst eet ik ze met frieten en mayonaise. Maar je kan er ook geroosterde aardappeltjes bij serveren en een salade. Eigenlijk kan alles wel. Hoe eet jij je schnitzel het liefst?

zelf kipschnitzel maken-paneren a l'anglaise
Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
2 eieren
2 handjes bloem
2 handjes pank0 (of paneermeel)
Peper en zout
Boter en olijfolie om in te bakken

Zo maak je het
Dep de kipfilets droog. Leg er een stukje huishoudfolie op en sla ze plat met bijvoorbeeld een deegroller of een vleeshamer.

Breng de kipfilets royaal op smaak met peper en zout.

Zet je paneertrein alvast klaar. Doe de bloem in een schaaltjes. Kluts de eitjes los in een tweede schaaltje en verdeel de panko over een derde schaaltje. Panko is grof broodkruim je vindt het vaak bij de sushi spullen (ja echt).

Verhit een klontje boter en wat olijfolie in een grote koekenpan.

Haal de kipfilet eerst door de bloem. Klop het iets af en haal hem dan door het eigeel. Tot slot haal je de filet door de panko.

Leg de kipschnitzel in de pan en bak hem aan weerszijden goudbruin en krokant.

Wil je de kipschnitzel in de oven bereiden, houdt dan 15 tot 2o minuten aan op 200 graden. In de Airfryer zou ik de temperatuur iets lager zetten, 180 graden en dan een minuut of 12.

Serveer de kipschnitzel traditioneel met wat fijngehakte peterselie en een schijfje citroen.

zelf kipschnitzel maken-zelf kipschnitzel maken-

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.