Grieks gehaktbrood
Dit gehaktbrood recept heeft een lekkere Griekse twist. Mals gehakt op smaak gebracht met Mediterrane smaakmakers als oregano, feta, knoflook en zongedroogde tomaat. Een gehaktbrood maken is eigenlijk heel simpel, maar wel perfect om te serveren tijdens een etentje of leuk feestje. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten mengen en alles in een cakevorm in. Even de oven in en klaar is je hoofdgerecht. Wil je er een compleet Grieks diner van maken? Serveer dit gehaktbrood dan met een lekkere Griekse salade en aardappeltjes erbij.
Gehaktbrood variaties
Dit is een gehaktbrood met een Griekse twist, maar heb je liever een klassiek gehaktbrood? Dan is dit recept met spek en cranberrysaus iets voor jou. Ideaal om te serveren bij het kerstdiner. Ook lekker, deze Indonesische versie met ei. En voor een compleet feestelijke maaltijd raden we dit gehaktbrood in bladerdeeg aan.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 gehaktbrood
- 600 gr rundergehakt
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 125 gr zongedroogde tomaat
- 125 gr feta
- 2 tl oregano
- 2 eieren
- 2 handjes paneermeel
- 250 gr spinazie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Hak een teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in een ruime pan met wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak totdat het geslonken is.
Laat de spinazie goed uitlekken. Doe het in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit.
Snipper de ui, hak de knoflook fijn (2 teentjes) en snij de zongedroogde tomaat in stukjes.
Voeg de ui, knoflook, zongedroogde tomaat, spinazie, oregano en peper en zout aan het gehakt toe. Meng door elkaar.
Verkruimel de feta en voeg dit ook toe aan het gehakt.
Breek 2 eieren boven het gehaktmengsel en voeg 2 handjes paneermeel toe. Meng alles tot één geheel. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen.
Bekleed een cakevorm ruim met bakpapier. Vul de cakevorm met het gehaktmengsel en dek dit af met de rest van het bakpapier.
Bak het Grieks gehaktbrood in 60 minuten gaar. Trek de laatste 10 minuten het bakpapier open, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in