Hummingbird cake

Ik ben fan van de Hummingbird Bakery. Het Hummingbird bakboek is een boek wat ik regelmatig even doorblader.. Hun bananencake is iets wat ik altijd al een keertje wilde maken. Ik zag ook een keer een bananenbrood voorbij komen, waarbij het water mij letterlijk in de mond liep. Dus toen ik de High Tea mocht maken voor vriendin W. ging ik helemaal los op deze smeuïge bananencake.

Deze bananencake is niet gezond. In tegenstelling tot het bananabread gaat hier gewoon suiker in en ook roomboter. Dus alles behalve gezond, maar wel heel er lekker. En ook dat is wat waard natuurlijk. Zie het echt als een treat en niet als verantwoord tussendoortje.

Ingrediënten
270 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 gr fijngeprakte bananen
280 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
t tl kaneel
1 tl gember
140 gr boter gesmolten

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170 graden.

Doe de suiker en de eieren in de kom van een keukenmachine en klop het geheel luchtig.

Voeg de geprakte bananen toe en meng het door het beslag.

Voeg de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en het gemberpoeder toe. Meng alles tot er een samenhangend beslag ontstaat.

Voeg de gesmolten boter toe en mix het geheel goed door elkaar.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak het brood in circa 1 uur gaar.

Laat de cake op een taartrooster afkoelen.

Garneer de cake eventueel met caramelsaus en plakjes banaan.

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in