fbpx
Menu

Zo maak je het perfecte stoofvlees

In dit artikel vertel ik je hoe je het perfecte stoofvlees maakt. Dit doe ik aan de hand van drie tips. En met deze tips kan het niet mis gaan. En zo zet jij in een paar stappen en met een handvol ingrediënten heerlijk stoofvlees op tafel. En ben je nog op zoek naar een lekker stoofvlees recept? Klik dan even op deze link. Ik ben benieuwd, maak jij wel eens een stoofpot? Laat het me weten in de comments, dat vind ik leuk!

Tip 1 Gebruik vlees van goede kwaliteit

Om lekker stoofvlees te kunnen maken is het aller, aller, allerbelangrijkste dat je vlees van goede kwaliteit gebruikt. Doe je dat niet, dan wordt je stoofvlees taai en dat wil je echt niet. Ga dus naar een goede slager, laat je adviseren en kies een lekker en goed stuk vlees uit. Wees ook niet bang voor vet. Vlees met een beetje vet is juist perfect voor stoofvlees. Mager vlees droogt sneller uit, waardoor het vlees taai wordt. Ik gebruik vaak riblappen, maar je kunt ook kiezen voor sukadelappen of runderlappen. Rib,- en runderlappen snijd ik van tevoren in blokjes, maar sukadelappen stoof ik in z’n geheel. Dan krijg je van dat lekkere old school draadjesvlees.

Geef je stoofvlees een Italiaanse twist door ui, knoflook, tomaat, oregano en tijm toe te voegen.

Tip 2 Kies je smaakmakers

Met goed vlees bereik je al een hoop, maar het is natuurlijk extra lekker om het vlees op smaak te brengen met kruiden en specerijen. Een klassieke combinatie is ui, wortel, laurier en kruidnagel. Maar je kunt het ook een Italiaanse twist geven door ui, knoflook, tomaat, oregano en tijm toe te voegen. Breng het op smaak met laos, sambal, komijn, koriander, gember, kurkuma en sereh en je hebt een Indonesische rendang. Wist je dat je ook ontbijtkoek kunt toevoegen aan je stoof? Dit bindt de saus en geeft een lekker kruidig smaakje aan het geheel.

Om het vlees extra mals te maken is het aan te raden iets zurigs toe te voegen, zoals tomatenpuree of een scheutje azijn.

Tip 3 Volg deze kooktips

Elk soort vlees kent een andere gaartijd. Zo zijn runderlappen na anderhalf uur al klaar, terwijl je voor riblappen rustig 2 tot 3 uur de tijd moet nemen. Sukadelappen hebben zelfs 3-4 uur nodig om goed gaar te worden.

Braad het vlees eerst kort op hoog vuur aan. Dan gaat het karameliseren en krijgt het vlees een mooi kleurtje. Daarna lekker laten sudderen op laag vuur.

Laat het vlees nooit koken! Je moet het laten sudderen, zet je pan op de kleinste pit of op een sudderplaatje.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

14 reacties

  • Liesbeth
    10 februari 2019 om 20:02

    Vorige week gemaakt...en het was heeelijk. En vandaag, easy sunday en geen zin om echt te koken, het restje opgegeten met wat verse pasta. En nu was hij nog lekkerder!

    Beantwoorden
  • Ilse Sandee van der Meer
    29 januari 2019 om 11:21

    Hoi Pauline, in de app zie je helaas het recept niet...

    Beantwoorden
  • Annika
    30 januari 2019 om 08:46

    Dat klopt, we zijn bezig met een update. Op de site zelf kun je het wel zien.

    Beantwoorden
  • Ilse Sandee van der Meer
    30 januari 2019 om 23:27

    Dankjewel! Dan ga ik de site bekijken..

    Beantwoorden
  • Natasja
    24 januari 2019 om 21:08

    Nek en hals vlees vd turkse slager net zo goed maar stukken goedkoper. Ik maak vaak straccato van jamie olivier....super lekker nonna eten...

    Beantwoorden
  • Anneke de Wit
    24 januari 2019 om 17:17

    Ik zie veel commentaar, maar ik weet niet waar het over gaat. Er is geen recept te zien. Ik bn ook niet op facebook of instagram. Jammer.

    Beantwoorden
  • Marit
    27 januari 2019 om 09:20

    Ik zie ook geen tekst/recept in de app. Alleen een foto van een heerlijk gerecht. Jammer, want ik ben dol op een goed stoofpotje!

    Beantwoorden
  • Liesbeth Hille
    24 januari 2019 om 16:43

    De Italiaanse stoofpot gemaakt. Was super lekker vooral met ciabatta, gremolata en een simpele salade. Italiaans ijs toe.

    Beantwoorden
  • Manon
    24 januari 2019 om 13:52

    Nog een tip: gebruik een slowcooker! Wat ik ook deed, het werd nooit zo zacht. Maar inmiddels on bezit van een slowcooker en elke keer heerlijk mals vlees!

    Beantwoorden
  • Nicole Hochstenbach-Knoben
    24 januari 2019 om 13:38

    Enige tijd geleden geprobeerd maar het vlees was niet mals geworden. Het smaakte goed. Heb ik het vlees dan toch op een te hoog vuur gezet of had ik het langer moeten laten sudderen? Ik had de kooktijd volgens het recept aangehouden.

    Beantwoorden
  • Wia Luiken
    24 januari 2019 om 15:59

    Ik heb een advies,koop altijd vlees bij een goede keurslager.Anders word het vlees echt niet mals.Ben een wat oudere vrouw,dus ik kan het weten.

    Beantwoorden
  • Cookingqueensnl
    24 januari 2019 om 11:56

    Tip 4, laat eerst je vlees op kamer temperatuur komen, voor mals vlees😉

    Beantwoorden
  • Peter
    24 januari 2019 om 09:12

    Je kan met varkensvlees ook een heerlijke stoofschotel maken. Vooral varkenswangetjes zijn heerlijk! Vooral met zelf gemaakte frietjes en een lekkere salade.

    Beantwoorden
  • Ria
    24 januari 2019 om 08:50

    Eigenlijk is stoven een prima manier om van matig vlees toch iets eetbaars te maken: het gaat inderdaad maar om de goede bereidingswijze. Ik denk dus dat tip 1 niet altijd ip hoeft te gaan.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen