
Limburgs Zuurvlees
Vandaag staat er Limburgs zuurvlees op het menu, een typisch Limburgs streekgerecht. Zuurvlees is stoofvlees gegaard in veel azijn. Het smaakt niet heel zuur, want er gaat ook appel- perenstroop doorheen en ontbijtkoek in. Daarnaast zorgt de azijn ook voor een supermalse structuur van het vlees. Officieel maken ze dit van paardenvlees. Wij hebben gekozen voor rund. Sukade om precies te zijn. Dat is zo mals van zichzelf dat je in twee uur tijd een heerlijk stoofpotje op tafel hebt. Eet het Limburgs zuurvlees lekker met aardappelpuree. Ook lekker: een patatje stoofvlees.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 800 gr rundersukade
- 500 gr uien
- 200 ml witte azijn
- 200 ml water
- 4-5 el appel- perenstroop
- 2 plakjes ontbijtkoek
- 3 blaadjes laurier
- 3 kruidnagels
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Snijd de sukade in stukjes. Doe het vlees in een kom en voeg 200 ml witte azijn en 200 ml water toe. Voeg zout en peper toe en de laurier en de kruidnagel. Laat dit minimaal een uur, maar nog liever een hele nacht marineren.
Snijd de uien in halve ringen. Bak ze rondom zacht in een grote stoofpan in wat boter of olijfolie.
Haal het vlees uit de marinade en dep dit droog met een keukenpapiertje. Gooi de marinade niet weg. Breng het vlees extra op smaak met peper en zout en bak dit mee. Schuif de uien naar een kant van de pan en bak het vlees rondom bruin aan de andere kant van de pan. Is je pan niet groot genoeg, haal de uien dan even uit de pan en voeg ze vervolgens weer toe.
Voeg de marinade en de appel- perenstroop bij het vlees en laat het zuurvlees ongeveer 2 uur stoven op een laag vuur.
Voeg de stukjes ontbijtkoek bij het zuurvlees en roer nog even door. De ontbijtkoek zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar ook voor binding van de saus.
Vind je het vlees nog te zuur voeg dan extra ontbijtkoek of perenstroop toe. Of een lepel bruine suiker dat kan ook.
Serveer het Limburgs zuurvlees met aardappelpuree.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan