stoofpotje met rundvlees

Limburgs Zuurvlees

Vandaag staat er Limburgs zuurvlees op het menu, een typisch Limburgs streekgerecht. Zuurvlees is stoofvlees gegaard in veel azijn. Het smaakt niet heel zuur, want er gaat ook appel- perenstroop doorheen en ontbijtkoek in. Daarnaast zorgt de azijn ook voor een supermalse structuur van het vlees. Officieel maken ze dit van paardenvlees. Wij hebben gekozen voor rund. Sukade om precies te zijn. Dat is zo mals van zichzelf dat je in twee uur tijd een heerlijk stoofpotje op tafel hebt. Eet het Limburgs zuurvlees lekker met aardappelpuree. Ook lekker: een patatje stoofvlees. 

stoofpotje met rundvlees
patatje stoofvlees
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 800 gr rundersukade
  • 500 gr uien
  • 200 ml witte azijn
  • 200 ml water
  • 4-5 el appel- perenstroop
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de sukade in stukjes. Doe het vlees in een kom en voeg 200 ml witte azijn en 200 ml water toe. Voeg zout en peper toe en de laurier en de kruidnagel. Laat dit minimaal een uur, maar nog liever een hele nacht marineren.

  2. Snijd de uien in halve ringen. Bak ze rondom zacht in een grote stoofpan in wat boter of olijfolie.

  3. Haal het vlees uit de marinade en dep dit droog met een keukenpapiertje. Gooi de marinade niet weg. Breng het vlees extra op smaak met peper en zout en bak dit mee. Schuif de uien naar een kant van de pan en bak het vlees rondom bruin aan de andere kant van de pan. Is je pan niet groot genoeg, haal de uien dan even uit de pan en voeg ze vervolgens weer toe.

  4. Voeg de marinade en de appel- perenstroop bij het vlees en laat het zuurvlees ongeveer 2 uur stoven op een laag vuur.

  5. Voeg de stukjes ontbijtkoek bij het zuurvlees en roer nog even door. De ontbijtkoek zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar ook voor binding van de saus.

  6. Vind je het vlees nog te zuur voeg dan extra ontbijtkoek of perenstroop toe. Of een lepel bruine suiker dat kan ook.

  7. Serveer het Limburgs zuurvlees met aardappelpuree.

stoofvlees recept hoofdgerechten
uien

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (89 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Stoofpot Hollandse recepten Kerst Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in