Vlaams stoofvlees

Vlaams stoofvlees met bier

Heerlijk Vlaams stoofvlees met bier. Belgisch stoofvlees is helemaal niet zo lastig om te maken en het kost je slechts 20 minuten ter voorbereiding. Dat het lang op het vuur moet staan klopt. Want stoofvlees wordt pas echt lekker als je het in draadjes uit elkaar kunt trekken. Maar terwijl de pan op het vuur staat kun je kunt gerust iets anders gaan doen. Wanneer je dat spannend vindt kun je een stoof ook heel goed in de oven bereiden. Zet je oven op 90-100 graden en laat 3 uur stoven. Wij gebruikten voor dit stoofvlees een lekker Belgisch bruin biertje. Maak er van die lekkere krokante krieltjes bij, of serveer met knapperig brood.
Vlaams stoofvlees
aardappeltjes uit de oven
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg runderriblappen
  • 2 uien
  • 3 stelen bleekselderij
  • 300 gr sperzieboontjes
  • 750 gr krieltjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 el grove mosterd
  • 3 el appelstroop
  • 200 ml rundvleesbouillon
  • 200 ml bruin bier (1 flesje)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog. Bestrooi royaal met zout en peper en besmeer met appelstroop en mosterd. Snijd het vlees in grove stukken.

  2. Verhit in een braadpan olijfolie en boter, bak het vlees rondom bruin. Doe dit eventueel in meerdere fasen. Haal het vlees uit de pan, maak de pan niet schoon tussendoor.

  3. Haal de schil van de uien en snijd fijn. Maak de bleekselderij schoon en snijd in ringetjes. Maak de sperziebonen schoon. Verhit eventueel nog wat extra olijfolie in de pan en voeg de ui en bleekselderij toe, bak 2-3 minuten op laag vuur.

  4. Leeg het vlees terug in de pan, schenk het bier en de bouillon erbij. Zorg ervoor dat het vlees net onder staat. Steek de takjes rozemarijn er tussen en breng aan de kook. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan en sudder het vlees in 2,5 – 3 uur gaar. Doe 10 minuten voor het einde de sperziebonen in de pan.

  5. Om de aardappeltjes krokant te bakken Verwarm je de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Boen de krieltjes schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in een braadslede en meng er wat olijfolie door. Zet 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ze tussendoor een keer om.

Vlaams stoofvlees
gebakken aardappelen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (42 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.