Vlaams stoofvlees met bier
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg runderriblappen
- 2 uien
- 3 stelen bleekselderij
- 300 gr sperzieboontjes
- 750 gr krieltjes
- 3 takjes rozemarijn
- 3 el grove mosterd
- 3 el appelstroop
- 200 ml rundvleesbouillon
- 200 ml bruin bier (1 flesje)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog. Bestrooi royaal met zout en peper en besmeer met appelstroop en mosterd. Snijd het vlees in grove stukken.
Verhit in een braadpan olijfolie en boter, bak het vlees rondom bruin. Doe dit eventueel in meerdere fasen. Haal het vlees uit de pan, maak de pan niet schoon tussendoor.
Haal de schil van de uien en snijd fijn. Maak de bleekselderij schoon en snijd in ringetjes. Maak de sperziebonen schoon. Verhit eventueel nog wat extra olijfolie in de pan en voeg de ui en bleekselderij toe, bak 2-3 minuten op laag vuur.
Leeg het vlees terug in de pan, schenk het bier en de bouillon erbij. Zorg ervoor dat het vlees net onder staat. Steek de takjes rozemarijn er tussen en breng aan de kook. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan en sudder het vlees in 2,5 – 3 uur gaar. Doe 10 minuten voor het einde de sperziebonen in de pan.
Om de aardappeltjes krokant te bakken Verwarm je de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Boen de krieltjes schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in een braadslede en meng er wat olijfolie door. Zet 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ze tussendoor een keer om.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in