In 5 simpele stappen naar een mooie kersttafel

In 5 simpele stappen naar een mooie kersttafel

Hoe dek je nu mooi de kersttafel? En hoe zorg je dat het er Pinterest perfect uit ziet? Ik laat zien hoe je in 5 simpele stappen een mooie kersttafel stylet. Want het lijkt misschien heel moeilijk, door al die perfecte Pinterest plaatjes die je tegenkomt. Maar eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. En het hoeft natuurlijk ook niet perfect te zijn, het draait immers om de gezelligheid en niet om hoe mooi de tafel er uit ziet. Ik vind het zelf gewoon leuk om wat aandacht te besteden aan de tafelstyling, het is immers één van mijn hobbies. En met mijn handige tips kom je een heel eind. En hoef je absoluut niet te stressen over de kersttafel. Echt niet! Hier komen ze:

Stap 1: Kies een thema
Ik vind het heel handig en makkelijk om de styling aan een bepaald thema te hangen. Zo weet je in welke richting je moet denken, welke kleuren erbij passen en welke producten goed matchen met het thema. Kies je bijvoorbeeld voor het thema Natural? Gebruik dan servies met aardetinten, veel groen op tafel en materialen als linnen en jute. Wil je meer een Glamour thema? Ga dan voor goud, zilver en glitter. Kies mooie glanzende materialen en bijvoorbeeld een gouden bestek. Ga los met kerstballen en ornamenten en maak het af met materialen als satijn of zijde. Dus bedenk eerst een thema en bepaal welke producten, kleuren en materialen hier bij passen.

Stap 2: Gebruik groen
Denk ik aan kerst, dan denk ik aan groen. Op iedere kersttafel hoort groen thuis, vind ik dan he? Wat altijd leuk is om te doen is om in het midden van de tafel eucalyptus,- of dennentakken te draperen. Dit geeft meteen al een echte kerstsfeer aan je tafel. Vervolgens kun je nog uitpakken met mooie bloemen. Kies een kleur die bij je thema past en verzamel allemaal lege jampotjes. Verdeel de bloemen over de jampotjes en zet ze verspreid over de tafel. Ik vind het ook altijd leuk om een takje groen aan het servet vast te binden. Ziet er meteen leuk en feestelijk uit.

kersttafel styling

Stap 3: Lichtjes, lichtjes en nog eens lichtjes
Ook iets wat echt bij de kerst hoort: lichtjes! Je kunt nooit genoeg lichtjes op de kersttafel zetten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld kerstverlichting over het midden van de tafel draperen. Verstop de draden een beetje tussen de dennen,- of eucalyptustakken. Dit geeft een heel mooi effect. Let a.u.b. wel op de brandveiligheid. Wat ook een leuk idee is, is om allemaal verschillende glaasjes en potjes te verzamelen. Hier doe je een waxinelichtje in en deze zet je vervolgens op tafel.

tips-voor-relaxt-kerstdiner-9

Stap 4: Verschillende soorten servies
Om het wat spannender te maken, maak ik graag gebruik van verschillende serviezen op één tafel. Kies bijvoorbeeld voor ronde borden van keramiek en een onderbord van hout. Zoek kleuren bij elkaar die passen binnen jouw thema en wissel dan af met de bordjes, kommetjes en schalen. Wat ik altijd leuk vind om te doen is een rondje kringloop. Hier vind je vaak de leukste dingen voor een prikkie. Ik heb hier al heel wat mooie spulletjes gekocht voor mijn stylingwerk. Leuke cocktailglazen, vintage bestek en mooie bordjes en schaaltjes. Door de afwisseling wordt het wat minder stijfjes.

Stap 5: Do it yourself
Do it yourself! Maak leuke menukaartjes en nametags voor op de kersttafel. Of leg een leuk kaartje met een lieve boodschap op het bord. Dit maakt het persoonlijk en is voor de gast extra leuk om te lezen. En je hebt meteen een gespreksonderwerp 😉 Bind het bestek vast met een touwtje en hang hier een takje groen of een klein kerstballetje aan. Dit kun je ook doen met de glazen of lichtjes die je op tafel hebt staan.

tafeldek inspiratie

Dat waren mijn tips voor een mooi gestylde kersttafel. Ik hoop dat je er iets aan zult hebben. Heb je zelf nog een tip? Laat het achter in de comments, dan kunnen we daar allemaal ons voordeel mee doen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in