hartige tompouce

Hartige tompouce met geitenkaasmousse

Een goede presentatie is het halve werk. Dat geldt zeker voor deze hartige tompouce Ziet er feestelijk uit toch? Kan je prima mee aankomen tijdens het kerstdiner. De grap is dat het maken van dit voorgerecht een fluitje van een cent is. Daar houden we van.

Liever vega?

Het voordeel van dit recept is dat je het ook heel gemakkelijk vega kunt maken. Dan laat je de prosciutto gewoon achterwege. En je kunt het ook goed voorbereiden. Je kan de bladerdeegplakjes alvast afbakken en de geitenkaasmousse kan je ook van tevoren maken. Dan hoef je de tompouce alleen nog in elkaar te zetten als je gasten er zijn. En dat is binnen 10 minuten gedaan. Je zou ook een variatie kunnen maken met gerookte zalm en geitenkaas, of blauwe kaas en vijgen. Dat is nou het leuke aan koken. Geef er vooral zelf je eigen draai aan.

 

hartige tompouce
hartige tompouce
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • 80 gr prosciutto
  • 40 gr rucola
  • 40 gr zongedroogde tomaatjes
  • 20 gr maanzaad
  • Balsamico crema
  • Peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden (elektrisch).

  2. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik ieder plakje een aantal keer in met een vork. Klop het eitje los en bestrijk de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei. Verdeel het maanzaad over de helft van de plakjes bladerdeeg. Dit worden de bovenkantjes. Bak de bladerdeeg plakjes in 10 – 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.

  3. Maak in de tussentijd de geitenkaasmousse. Roer de geitenkaas glad met een spatel. Mix in een andere kom de slagroom stijf. Spatel dit voorzichtig door elkaar. Breng de mousse op smaak met iets zwarte peper. Doe het in een spuitzakje met spuitmondje (kan ook in een diepvrieszakje) en laat het opstijven in de koelkast.

  4. Vlak voor het serveren, ga je de hartige tompouce opmaken. Neem een plakje bladerdeeg zonder maanzaad. Spuit de geitenkaasroom hier met een zigzaggende beweging overheen. Leg 2 plakjes prosciutto op de geitenkaas. Verdeel de rucola en de zongedroogde tomaatjes over de prosciutto.

  5. Garneer de hartige tompouce met een lekkere drizzle Balsamico stroop. Ik gebruik zelf een wat dikkere azijn.

    Serveer meteen.

hartige tompouce
hartige tompouce

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (48 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Snelle recepten Bladerdeeg Geitenkaas Hollandse recepten Kerst Oud en nieuw Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in