
Piepkuiken uit de oven gevuld met boursin
Piepkuiken is een jonge kip en heeft heerlijk mals vlees. Het is net even wat anders dan een stukje gewone kip. En daarmee super leuk voor kerst of een fijn etentje. Piepkuiken kun je kopen bij de poelier. Wanneer je geen piepkuiken kunt vinden kun je dit recept ook maken met een hele kip. Een hele kip heeft wel wat langer nodig om te garen. Een piepkuiken is genoeg voor twee personen.
Het recept is verder behoorlijk gemakkelijk, de oven doet al het werk. De piepkuiken vul je met een half pakje boursin. Je smeert hem in met boter en bestrooit hem met wat zout en peper. Op die manier krijgt ie niet alleen een hele lekkere smaak, maar hij kleurt dan ook heel mooi bruin. De trostomaatjes leg je in dezelfde ovenschaal/braadslede en dan zet je de ovenschaal in zijn geheel in de oven. De tomaatjes worden oh zo heerlijk zoet.
Maak tot slot nog een snelle salsa verde van fijngehakte lekkere verse kruiden zoals platte peterselie en dragon. Hieraan voeg je nog wat olijfolie en witte wijn azijn toe. Heel lekker fris bij de tomaatjes en boursin. Wanneer je nog wat aardappeltjes met boter, wat citroenschil en olijfolie in de oven roostert heb je een heerlijk hoofdgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
2 piepkuikens
peper en zout
50 gr boter + 20 gr (op kamertemperatuur) om mee in te smeren
160 gr kruidenroomkaas (bijv. boursin of paturain)
1 teen knoflook
1 sjalotje
7 gr platte peterselie
7 gr dragon
3 el olijfolie
1 el kruidenazijn
300 gr trostomaatjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch)
Dep de piepkuikens droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Smelt 50 gram boter in een koekenpan en bak de piepkuikens rondom mooi bruin. Ze hoeven niet gaar, dat gebeurd in de oven.
Haal ze uit de pan en leg ze op een snijplank. Vul nu de buikholtes met de de kruidenroomkaas en bind dan de pootjes en vleugeltjes op met keukentouw. Smeer de borst van de piepkuiken in met wat boter. Leg de piepkuikens in een braadslee en zet voor 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de salsa verde. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn, hak de kruiden grof en doe alles in een kommetje. Voeg de olijfolie en kruidenazijn toe en breng op smaak met zout.
Doe na 30 minuten de tomaatjes in de braadslede en besprenkel met wat olijfolie. Na 15 minuten zijn de piepkuikens gaar. Controleer dit nog even voor de zekerheid door met een vork in verschillende delen van de piepkuiken te prikken. Wanneer het vocht er transparant uit komt is de piepkuiken gaar. Garneer met de salsa verde. Lekker met gebakken of geroosterde aardappeltjes uit de oven.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan