Hartige tompouce met geitenkaasmousse
Een goede presentatie is het halve werk. Dat geldt zeker voor deze hartige tompouce Ziet er feestelijk uit toch? Kan je prima mee aankomen tijdens het kerstdiner. De grap is dat het maken van dit voorgerecht een fluitje van een cent is. Daar houden we van.
Liever vega?
Het voordeel van dit recept is dat je het ook heel gemakkelijk vega kunt maken. Dan laat je de prosciutto gewoon achterwege. En je kunt het ook goed voorbereiden. Je kan de bladerdeegplakjes alvast afbakken en de geitenkaasmousse kan je ook van tevoren maken. Dan hoef je de tompouce alleen nog in elkaar te zetten als je gasten er zijn. En dat is binnen 10 minuten gedaan. Je zou ook een variatie kunnen maken met gerookte zalm en geitenkaas, of blauwe kaas en vijgen. Dat is nou het leuke aan koken. Geef er vooral zelf je eigen draai aan.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 75 gr zachte geitenkaas
- 100 ml slagroom
- 80 gr prosciutto
- 40 gr rucola
- 40 gr zongedroogde tomaatjes
- 20 gr maanzaad
- Balsamico crema
- Peper
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden (elektrisch).
Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik ieder plakje een aantal keer in met een vork. Klop het eitje los en bestrijk de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei. Verdeel het maanzaad over de helft van de plakjes bladerdeeg. Dit worden de bovenkantjes. Bak de bladerdeeg plakjes in 10 – 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.
Maak in de tussentijd de geitenkaasmousse. Roer de geitenkaas glad met een spatel. Mix in een andere kom de slagroom stijf. Spatel dit voorzichtig door elkaar. Breng de mousse op smaak met iets zwarte peper. Doe het in een spuitzakje met spuitmondje (kan ook in een diepvrieszakje) en laat het opstijven in de koelkast.
Vlak voor het serveren, ga je de hartige tompouce opmaken. Neem een plakje bladerdeeg zonder maanzaad. Spuit de geitenkaasroom hier met een zigzaggende beweging overheen. Leg 2 plakjes prosciutto op de geitenkaas. Verdeel de rucola en de zongedroogde tomaatjes over de prosciutto.
Garneer de hartige tompouce met een lekkere drizzle Balsamico stroop. Ik gebruik zelf een wat dikkere azijn.
Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in