fbpx
Menu

Weekendbites: Zelfgemaakte Tonijnsalade

Zelf tonijnsalade maken is heel eenvoudig. Dat laten we vandaag zien met dit recept voor tonijnsalade. Lekker voor op een cracker, broodje of bagel. Voor de bagels deel ik binnenkort ook een lekker receptje met jullie. Hou de site dus in de gaten. Ik gebruik de tonijn van Bart’s Fish Tales. Deze koop je gewoon bij de Appie. De tonijn van Fish Tales is MSC gecertificeerd en lekker van smaak. Zoals ik al schreef, tonijnsalade maken is supersimpel. Echt, een kind kan de was doen. Je hoeft alleen wat ingrediënten door elkaar te mengen en klaar is je homemade tonijnsalade. Echt, na dit recept heb je geen excuses meer om kant-en-klare tonijnsalade te kopen 😉

Wist je trouwens dat je op de site je favoriete recepten op kan slaan? Je kunt heel eenvoudig een account aanmaken met je mailadres of via Facebook. Dit doe je door rechtsbovenin op ‘aanmelden’ te klikken. Als je dan een lekker recept ziet en je wilt deze bewaren, klik je op het hartje rechtsbovenin. Zo heb je jouw favoriete recepten altijd bij de hand. Handig he? En je kunt ook een weekmenu samenstellen. Dan zit je nooit meer met je handen in het haar over het avondeten.

Tonijnsalade

Ingrediënten voor 1 kom
2 blikjes tonijn op water van Fish Tales (320 gram)
1 kleine rode ui
1.5 el mayonaise
2 el kwark
Handje peterselie
Sap van een halve citroen
2 el kappertjes
4 augurken
Peper en zout

Zo maak je het
Laat de tonijn uitlekken.

Snipper de ui. Snij de augurken in kleine blokjes en hak de peterselie grof.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.

Tonijnsalade

Tonijnsalade

Tonijnsalade

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

18 reacties

  • cemile
    24 juni 2018 om 19:13

    hallo Pauline, Ik wil de tonijnsalade gebruiken tussen sandwiches voor een high tea. Is het dan verstandig dit mengsel door de keukenmachine te halen? Of heb je misschien andere tips? Groet,Cemile

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 juni 2018 om 19:23

    Nee hoor, je kan het zo gebruiken.

    Beantwoorden
  • clair1991
    9 maart 2018 om 13:33

    Lekker, ik ga deze zo maken voor bij mijn hartige popovers. Alleen zonder kappertjes, want die lust mijn man absoluut niet.

    Beantwoorden
  • Raymond Boon
    11 februari 2018 om 22:28

    Heerlijke salade.

    Beantwoorden
  • Lina Lo
    20 december 2017 om 18:29

    Hoi Pauline! Ik zit in groep 8 en ik kijk vaak op je site. Ik ga vandaag dit heerlijke gerechtje maken als voorgerecht voor een kerstdiner op onze school, ik heb hem al weleens eerder gemaakt en het veel erg in de smaak. Ik ben dan ook een grote liefhebber van tonijn. (; Groetjes Lina Lo

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2017 om 22:54

    Wat leuk zeg! Veel plezier alvast. :)

    Beantwoorden
  • jac
    29 oktober 2017 om 14:15

    erg lekker in plaats van citroen limoen lekker fris

    Beantwoorden
  • Kirsten
    21 april 2017 om 19:47

    Ik maak tonijnsalade ook altijd zelf.. Ik doe er altijd ketjap doorheen! Krijg altijd veel complimentjes over mijn versie ;-)

    Beantwoorden
  • Nienke van Vugt
    20 februari 2017 om 12:54

    Een paar stukjes la vache quiri is ook lekker als vervanging. van de kwark. Doen wij altijd.

    Beantwoorden
  • Anne van A-typist
    19 februari 2017 om 20:21

    Hmmmm, kappertjes erin, dat ga ik een keer proberen. Ik vraag me nu af waarom ik dat zelf nog nooit bedacht had... Van de augurken weet ik nog niet wat ik ervan moet vinden, maar misschien de moeite waard om een keer te proberen.

    Beantwoorden
  • Corry
    17 februari 2017 om 20:20

    Ook erg lekker is de peterselie te vervangen door verse dille!

    Beantwoorden
  • Nadia
    17 februari 2017 om 12:35

    hmm met kappertjes erbij! Dat is een goed idee. Ik maak al jaren zelf tonijnsalade (lust de kant-en-klare versie zelfs niet meer), maar daar was ik nog niet opgekomen. Deze gaat op mijn 'to cook' lijstje ;-) Ik kijk al uit naar het bagel-recept!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    17 februari 2017 om 12:33

    Dit is altijd een favoriet! Ook lekker met zalm in plaats van tonijn.

    Beantwoorden
  • Corien
    17 februari 2017 om 11:12

    Ik doe er altijd een halve kleingesneden appel doorheen, Nostalgisch, dan smaakt het 'naar vroeger' zoal mijn moeder het regelmatig op zaterdag maakte.... Verse soep en brood met 'iets' lekkers.

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 februari 2017 om 19:43

    Oh dat klinkt ook lekker!

    Beantwoorden
  • Myriam
    17 februari 2017 om 10:53

    Iedereen lust dit hier, ik gebruik net dezelfde ingrediënten maar doe er nog een geplet hard gekookt eitje bij. Soms eten we deze salade met frietjes, (Belgen natuurlijk!) en eigen gekweekte sla. Heerlijke maaltijd!!! Dank voor de vele lekkere recepten waarvan ik er veel kan opslaan zoals je begrijft. Dit was een goed idee om dit langs deze wijze door te geven. Ik hoop dat velen hiermee geholpen zijn want deze account is heel handig!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 februari 2017 om 19:44

    Graag gedaan :)

    Beantwoorden
  • Wendy
    17 februari 2017 om 09:32

    Hmmmmmm. Ga ik morgen maken!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen