Menu

Quesadilla met tonijn

Op de een of andere manier vergeet ik quesadilla’s steeds. Ik denk er gewoon niet aan om ze te maken. Terwijl het juist zo’n lekker en simpel recept is. Vandaag maak ik een quesadilla met tonijn en kaas, een combinatie waar ik echt dol op ben. Jij ook? Ik heb trouwens leuke herinneringen aan quesadillas. Toen ik in Groningen woonde, ging ik vaak naar het Newscafé en daar stonden ze jaren geleden al op de kaart. Niet met tonijn trouwens, maar wel met kip en kaas. Ik at ze regelmatig met chilisaus. Deze tuna melt versie is wel wat voedzamer en ook een stuk lekkerder. Maar wel net zo makkelijk om te maken. Iets voor jou?

Eigenlijk is een quesadilla de Mexicaanse variant van een tosti. Je neemt 2 wraps, doet daar een vulling tussen met kaas, even op de grill en je tosti is klaar.

Wanneer eet je een quesadilla?

Eigenlijk is een quesadilla de Mexicaanse variant van een tosti. Je neemt 2 wraps, doet daar een vulling tussen met kaas, even op de grill en je tosti is klaar. Dus je zou het heel goed als lunch kunnen eten. Maar ik vind het zelf ook prima als ik zin heb in een wat lichtere avondmaaltijd. Of je snijdt het in kleinere puntjes en serveert het bij de borrel. Het kan eigenlijk allemaal wel.  Ik zou zelf uitgaan van 1 quesadilla met tonijn per persoon als avondeten en dan zou ik er een lichte frisse salade bij maken. Maar dat is een beetje naar behoefte. Dat kan je het beste zelf bepalen.

Bewaar het recept

Is het een favoriet? Sla het recept dan op in je persoonlijke account. Dit gaat heel makkelijk door onderaan dit recept op BEWAAR te klikken. Een account aanmaken is gratis en naast het bewaren van je favo recepten, kan je ook weekmenu’s maken en gebruik maken van persoonlijke acties en aanbiedingen. Ben jij al member?

2 stuks

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 wraps
  • 2 blikjes tonijn
  • 0,5 rode ui
  • 3 st. augurk
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el kwark
  • 2 tomaten
  • 50 gr geraspte cheddar
  • Kneepje citroensap
  • Paar takjes verse peterselie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak eerst een snelle tonijnsalade. Laat de tonijn uitlekken en doe dit in een kom. Voeg de  mayonaise en de kwark toe.  Snipper de rode ui, snijd de augurken in blokjes en hak de peterselie fijn. Voeg dit bij de tonijnsalade en meng door elkaar. Breng op smaak met een kneepje citroensap en wat peper en zout.

  2. Neem een tortilla en beleg deze met de helft van de tonijnsalade. Snijd een tomaat in plakjes en verdeel deze over de quesadilla. Verdeel tot slot de helft van de geraspte kaas over de wrap.

  3. Leg de andere wrap erop en leg de quesadilla met tonijn tussen de grill. Je kan de quesadilla ook aan weerszijden in een pan bakken. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST