Zalmsalade

Zalmsalade

Deze zalmsalade met gerookte zalm is lekker op een broodje of een toastje. Het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken.  En zoveel lekkerder dan een kant en klare zalmspread. Daar zit namelijk vaak maar heel weinig zalm in. Het is eigenlijk een kwestie van een paar ingrediënten snijden en mengen. Een kind kan de was doen. En je zet toch even wat anders op tafel, dan een standaard eiersalade. Ook lekker hoor, maar een beetje variatie kan geen kwaad, toch? Lijkt jou deze zalmsalade lekker?

Zalmsalade

Ingrediënten voor 1 portie
100 gr roomkaas
50 gr Griekse yoghurt
100 gr gerookte zalm
Rasp van een halve citroen
Paar takjes bieslook
Paar takjes peterselie
Peper

Zo maak je het
Meng de roomkaas met de yoghurt.

Snijd de zalm in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Meng dit door de roomkaas.

Was de citroen.  Voeg de rasp van alleen het gele gedeelte van een halve citroen toe. Meng alles door elkaar.

Breng de zalmspread op smaak met een beetje zwarte peper.

Serveer met wat brood of een toastje. Ook lekker op een bagel.

Je kan de zalmsalade ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.

Zalmspread
Zalmspread
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Zalm Hollandse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Kerst Pasen Verjaardag Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in