
Zalmsalade
Deze zalmsalade met gerookte zalm is lekker op een broodje of een toastje. Het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. En zoveel lekkerder dan een kant en klare zalmspread. Daar zit namelijk vaak maar heel weinig zalm in. Het is eigenlijk een kwestie van een paar ingrediënten snijden en mengen. Een kind kan de was doen. En je zet toch even wat anders op tafel, dan een standaard eiersalade. Ook lekker hoor, maar een beetje variatie kan geen kwaad, toch? Lijkt jou deze zalmsalade lekker?


Ingrediënten voor 1 portie
100 gr roomkaas
50 gr Griekse yoghurt
100 gr gerookte zalm
Rasp van een halve citroen
Paar takjes bieslook
Paar takjes peterselie
Peper
Zo maak je het
Meng de roomkaas met de yoghurt.
Snijd de zalm in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Meng dit door de roomkaas.
Was de citroen. Voeg de rasp van alleen het gele gedeelte van een halve citroen toe. Meng alles door elkaar.
Breng de zalmspread op smaak met een beetje zwarte peper.
Serveer met wat brood of een toastje. Ook lekker op een bagel.
Je kan de zalmsalade ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan