
Eiersalade
Zelf eiersalade maken is niet alleen heel eenvoudig, het is ook echt heel erg lekker. Perfect voor op een toastje tijdens de brunch of als smeuïge vulling voor een sandwich, zoals deze Club Sandwich met zalm. Met slechts een handvol ingrediënten tover je een eenvoudige eiersalade om tot een culinaire verrassing.
Eiersalade maken: lekker romig
De combinatie gekookte eieren met frisse kwark en romige mayonaise, op smaak gebracht met bieslook en kerrie- en paprikapoeder, maakt dit recept onweerstaanbaar. En ook nog een stukje voedzamer dan de bakjes in de supermarkt. Dit recept bewijst dat met een beetje creativiteit en alledaagse ingrediënten je een heerlijke eiersalade op tafel kunt zetten die zowel eenvoudig als superlekker is. Ideaal als snelle snack of als onderdeel van je paasbrunch of een buffet.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 5 eieren
- 1,5 el mayonaise
- 1,5 el kwark
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 5 gr bieslook
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de eieren in 10 minuten gaar in water. Ze moeten hard gekookt zijn, dat werkt het beste in deze eiersalade.
Pel de eieren en doe ze in een kommetje. Prak ze met een vork fijn. Je kunt de eieren zo fijn of zo grof prakken als je zelf wilt.
Voeg de mayonaise en de kwark toe. Breng op smaak met kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout. Schep om.
Garneer de zelgemaakte eiersalade met gehakte bieslook.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in