appelmoescake

Cake met appelmoes

We hebben al een keer eerder een recept voor cake met appelmoes met jullie gedeeld, maar deze is nog lekkerder. Hij is wat verfijnder van smaak omdat we nu amandelmeel gebruiken. En daardoor is deze appelmoescake ook glutenvrij. Handig voor diegenen die geen gluten kunnen verdragen. Wij proberen nog steeds iedere week gezonde tussendoortjes te maken. Het liefst gezonde bakrecepten. Wij gebruiken voor dit recept de Puur appelmoes van Hak. Deze is ongezoet. Maar je kan ook zelf appelmoes maken (ongezoet). Dat is ook zo gepiept. Gebruik je liever geen amandelmeel?, dan kan je ook speltbloem gebruiken. Of een mix van beide, dat kan ook. Je kunt de appelmoescake ongeveer 3 dagen bewaren (buiten de koelkast), maar invriezen kan ook.

cake-met-appelmoes
ingredient appel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 cake (23cm)

  • 200 gr appelmoes (ongezoet)
  • 3 eieren
  • 2 el appel diksap
  • 150 gr amandelmeel (of speltbloem)
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr noten (bijv. pecannoten)
  • 1 appel
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).

  2. Mix de appelmoes met de eieren en het appel diksap in een keukenmachine.

  3. Voeg het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel toe en mix dit er kort doorheen.

  4. Hak de noten grof en snijd de appel in kleine blokjes. Spatel dit samen met de rozijnen door het cakebeslag.

  5. Vet een cakevorm in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.

  6. Bak de cake met appelmoes in ongeveer 50 – 55 minuten goudbruin en gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

  7. Laat de appelmoescake volledig afkoelen op een taartrooster. Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren.

cake met appelmoes
DIY appelmoes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in