fbpx
Menu

Cake met appelmoes

Ik heb al een keer eerder een recept voor cake met appelmoes met jullie gedeeld, maar deze is nog lekkerder. Hij is wat verfijnder van smaak omdat ik nu amandelmeel heb gebruikt. En daardoor is deze appelmoescake ook glutenvrij. Handig voor diegenen die geen gluten kunnen verdragen. Ik probeer nog steeds iedere week gezonde tussendoortjes te maken. Rond de klok van 4 uur (het cup a soup moment) krijg ik altijd enorme trek. En dat komt vooral omdat ik vaak mijn middag tussendoortje vergeet. Ik ben dan zo druk aan het werk dat ik gewoon vergeet even wat te eten. En deze madam heeft toch echt na 3 uurtjes weer wat brandstof nodig.

Zelf vind ik recepten op basis van appel of appelmoes nog lekkerder dan bananabread. Het is net iets frisser. Ik gebruik altijd de Puur appelmoes van Hak. Deze is ongezoet. Maar je kan ook zelf ongezoete appelmoes maken. Dat is ook zo gepiept. Gebruik je liever geen amandelmeel?, dan kan je ook speltbloem gebruiken. Of een mix van beide, dat kan ook. Je kunt de appelmoescake ongeveer 3 dagen bewaren (buiten de koelkast), maar invriezen kan ook. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

cake-met-appelmoesDIY appelmoes

Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm
200 gr appelmoes (ongezoete)
3 eieren
2 el appel diksap
150 gr amandelmeel (of speltbloem)
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
50 gr rozijnen
50 gr noten bijv. pecannoten
1 appel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).

Mix de appelmoes met de eieren en het appel diksap in een keukenmachine.

Voeg het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel toe en mix dit er kort doorheen.

Hak de noten grof en snijd de appel in kleine blokjes. Spatel dit samen met de rozijnen door het cakebeslag.

Vet een cakevorm in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.

Bak de cake met appelmoes in ongeveer 50 – 55 minuten goudbruin en gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Laat de appelmoescake volledig afkoelen op een taartrooster. Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren.

cake met appelmoes appelmoescake

Dit recept is Voedselzandloper proof m.u.v. het diksap.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

28 reacties

  • Martine Nijman-Bijdevaate
    12 juni 2019 om 14:33

    Hoe lang moeten ze in de oven als cupcakes?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 juni 2019 om 14:24

    Ongeveer 25 tot 30 minuten.

    Beantwoorden
  • Nele vandendungen
    1 april 2019 om 16:17

    Hoeveel plakjes haal je hier ongeveer uit?

    Beantwoorden
  • Annika
    3 april 2019 om 14:24

    10-12 plakjes ongeveer

    Beantwoorden
  • Arianne Baan
    19 februari 2019 om 11:16

    Ik maak om de week deze appelmoes cake zodat ik elke dag op mn werk wat lekkers bij de koffie heb, TOP recept, blij mee :)

    Beantwoorden
  • Annika
    20 februari 2019 om 11:54

    Wat fijn om te horen!

    Beantwoorden
  • Hesterg72
    12 januari 2019 om 11:45

    Ik mis het snufje zout? Neemt het zuur van de appels de functie over voor het rijzen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 januari 2019 om 09:23

    Nee daarvoor zit er bakpoeder in :)

    Beantwoorden
  • Tina stern
    2 mei 2018 om 22:56

    Jeeeeeetje wat was dit lekker zeg! Had het niet verwacht! Paar stukken ingevroren en net weer een gegeten vanuit de vriezer. Zeker net zo lekker als wanneer het uit de oven kwam! Dit ga ik absoluut vaker maken, bedankt voor dit heerlijke recept.

    Beantwoorden
  • Annika
    3 mei 2018 om 09:21

    Graag gedaan, superleuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Yvonne Nielen
    2 augustus 2017 om 16:02

    Ik heb de cake net in 12 muffinvormpjes gegoten, moeten ze dan korter in de oven denken jullie?

    Beantwoorden
  • Monique
    31 maart 2017 om 17:42

    We hebben de cake gemaakt en hij is heerlijk. Zeker een blijvertje!

    Beantwoorden
  • Annika
    4 april 2017 om 10:38

    Goed om te horen! :)

    Beantwoorden
  • Anita
    8 maart 2017 om 14:06

    Dit gaat een favo'tje worden hoor wat is dit lekker, met eigen gemaakte appelmoes helemaal geweldig

    Beantwoorden
  • Sandra
    20 februari 2017 om 20:00

    Ik heb er vanmiddag eentje gemaakt en hij smaakt heerlijk, hij brokkelt alleen heel erg uit elkaar, je kunt eigenlijk geen plakje snijden. Ik heb de baktijd al verlengd (met een uur (!) op 125°C, anders brandt de bovenkant aan) maar het blijft.... enig idee wat ik verkeerd heb gedaan?

    Beantwoorden
  • Annika
    21 februari 2017 om 13:50

    Hmm, dat is vreemd. Ik weet niet waar dat aan ligt. Misschien toch een hogere temperatuur aanhouden en de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

    Beantwoorden
  • Stéphanie
    20 februari 2017 om 13:07

    Ziet er heerlijk uit! Kan de appeldiksap gewoon achterwege worden gelaten? Ga morgen meteen aan de slag met de appelmoes en daarna de cake 😋

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 februari 2017 om 14:41

    Yes dat kan! Dan wordt hij iets minder zoet.

    Beantwoorden
  • mary-jongbloed
    20 februari 2017 om 10:06

    zitten er veel calorieën in? ziet er heerlijk uit

    Beantwoorden
  • Annika
    21 februari 2017 om 13:48

    Wij tellen geen calorieën, dus ik weet het helaas niet.

    Beantwoorden
  • Debbythechocoholic
    19 februari 2017 om 21:40

    Die ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Saskia Bakker
    19 februari 2017 om 17:47

    Hahaha, ik was het bakpapier vergeten dus ik heb een cake zonder bodem maar.... hij is superlekker!! Ik heb alleen het diksap weggelaten want ik ben niet zo'n zoetekauw. Blijvertje!!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 februari 2017 om 19:39

    Oh jee! Ach als de smaak maar goed is :)

    Beantwoorden
  • Britt
    19 februari 2017 om 15:31

    Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Jeannette Koops
    19 februari 2017 om 15:23

    Ik heb net eentje gebakken met mejooldadels erin en pompoenpitten on top. Helemaal lekker! Heb ook een mooie foto gemaakt maar weet niet hoe ik deze kan toevoegen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 februari 2017 om 19:39

    Wat leuk! Dan kan hier helaas niet, maar wel op facebook :)

    Beantwoorden
  • Jolanda
    19 februari 2017 om 14:22

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Jawira
    19 februari 2017 om 14:04

    Ga ik proberen! Lijkt me lekker fris en ......simpel te maken. Ook niet verkeerd! Dank je wel

    Beantwoorden

Reactie plaatsen