appelmoescake

Cake met appelmoes

Ik heb al een keer eerder een cake met appelmoes met jullie gedeeld, maar deze is nog lekkerder. Hij is wat verfijnder van smaak omdat ik nu amandelmeel heb gebruikt. En daardoor is deze appelmoescake ook glutenvrij. Handig voor diegenen die geen gluten kunnen verdragen. Ik probeer nog steeds iedere week gezonde tussendoortjes te maken. Rond de klok van 4 uur (het cup a soup moment) krijg ik altijd enorme trek. En dat komt vooral omdat ik vaak mijn middag tussendoortje vergeet. Ik ben dan zo druk aan het werk dat ik gewoon vergeet even wat te eten. En deze madam heeft toch echt na 3 uurtjes weer wat brandstof nodig.

Zelf vind ik recepten op basis van appel of appelmoes nog lekkerder dan bananabread. Het is net iets frisser. Ik gebruik altijd de Puur appelmoes van Hak. Deze is ongezoet. Maar je kan ook zelf ongezoete appelmoes maken. Dat is ook zo gepiept. Gebruik je liever geen amandelmeel?, dan kan je ook speltbloem gebruiken. Of een mix van beide, dat kan ook. Je kunt de appelmoescake ongeveer 3 dagen bewaren (buiten de koelkast), maar invriezen kan ook. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

cake-met-appelmoesDIY appelmoes

Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm
200 gr appelmoes (ongezoete)
3 eieren
2 el appel diksap
150 gr amandelmeel (of speltbloem)
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
50 gr rozijnen
50 gr noten bijv. pecannoten
1 appel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).

Mix de appelmoes met de eieren en het appel diksap in een keukenmachine.

Voeg het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel toe en mix dit er kort doorheen.

Hak de noten grof en snijd de appel in kleine blokjes. Spatel dit samen met de rozijnen door het cakebeslag.

Vet een cakevorm in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.

Bak de cake met appelmoes in ongeveer 50 – 55 minuten goudbruin en gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Laat de appelmoescake volledig afkoelen op een taartrooster. Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren.

cake met appelmoes appelmoescake

Dit recept is Voedselzandloper proof m.u.v. het diksap.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Diary Februari #2
Zelf bagels maken
Bewaar
18 Comments
 • Yvonne Nielen

  2 augustus 2017 at 16:02 Beantwoorden

  Ik heb de cake net in 12 muffinvormpjes gegoten, moeten ze dan korter in de oven denken jullie?

 • Monique

  31 maart 2017 at 17:42 Beantwoorden

  We hebben de cake gemaakt en hij is heerlijk. Zeker een blijvertje!

 • Anita

  8 maart 2017 at 14:06 Beantwoorden

  Dit gaat een favo’tje worden hoor wat is dit lekker, met eigen gemaakte appelmoes helemaal geweldig

 • Sandra

  20 februari 2017 at 20:00 Beantwoorden

  Ik heb er vanmiddag eentje gemaakt en hij smaakt heerlijk, hij brokkelt alleen heel erg uit elkaar, je kunt eigenlijk geen plakje snijden. Ik heb de baktijd al verlengd (met een uur (!) op 125°C, anders brandt de bovenkant aan) maar het blijft…. enig idee wat ik verkeerd heb gedaan?

  • Annika

   21 februari 2017 at 13:50 Beantwoorden

   Hmm, dat is vreemd. Ik weet niet waar dat aan ligt. Misschien toch een hogere temperatuur aanhouden en de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

 • Stéphanie

  20 februari 2017 at 13:07 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Kan de appeldiksap gewoon achterwege worden gelaten? Ga morgen meteen aan de slag met de appelmoes en daarna de cake 😋

 • mary-jongbloed

  20 februari 2017 at 10:06 Beantwoorden

  zitten er veel calorieën in? ziet er heerlijk uit

  • Annika

   21 februari 2017 at 13:48 Beantwoorden

   Wij tellen geen calorieën, dus ik weet het helaas niet.

 • Debbythechocoholic

  19 februari 2017 at 21:40 Beantwoorden

  Die ziet er heerlijk uit!

 • Saskia Bakker

  19 februari 2017 at 17:47 Beantwoorden

  Hahaha, ik was het bakpapier vergeten dus ik heb een cake zonder bodem maar…. hij is superlekker!! Ik heb alleen het diksap weggelaten want ik ben niet zo’n zoetekauw. Blijvertje!!!

 • Britt

  19 februari 2017 at 15:31 Beantwoorden

  Heerlijk!

 • Jeannette Koops

  19 februari 2017 at 15:23 Beantwoorden

  Ik heb net eentje gebakken met mejooldadels erin en pompoenpitten on top. Helemaal lekker! Heb ook een mooie foto gemaakt maar weet niet hoe ik deze kan toevoegen.

  • Pauline

   19 februari 2017 at 19:39 Beantwoorden

   Wat leuk! Dan kan hier helaas niet, maar wel op facebook 🙂

 • Jolanda

  19 februari 2017 at 14:22 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit!

 • Jawira

  19 februari 2017 at 14:04 Beantwoorden

  Ga ik proberen! Lijkt me lekker fris en ……simpel te maken. Ook niet verkeerd! Dank je wel

Plaats een reactie