Appelmoes zelf maken (video)
Zelf appelmoes maken is easy peasy! Het enige wat je nodig hebt is appels, kaneel, wat water en citroensap. En het is binnen 20 minuten klaar. Wij maken appelmoes zonder suiker, maar als je wilt, kun je natuurlijk nog wat suiker er aan toevoegen.
Appelmoes maken zonder suiker
Wij maken deze appelmoes zonder suiker. De appels zijn van zichzelf al vrij zoet. Wil je wel liever een wat zoetere appelmoes? Voeg dan gerust 1 tot 2 eetlepels suiker of 1 zakje vanillesuiker toe.
Welke appels voor appelmoes?
De van nature zachtere en zoete appels zijn het meest geschikt voor het maken van appelmoes. Wij gebruiken bijvoorbeeld Jonagold, deze is al lekker zoet van zichzelf en wordt ook makkelijk zacht bij het koken. Andere goede appelsoorten voor appelmoes zijn Goudreinetten, Elstar of Kanzi appelen.
Video: appelmoes recept
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 kom
- 4 appels (bijv. Jonagold)
- 1 kaneelstokje
- scheutje water
- kneepje citroensap
- 1-2 el suiker (optioneel)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de appels met een dunschiller.
Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels in stukken.
Doe de appels in een steelpan. Voeg hier een scheutje water, een kneepje citroensap en een kaneelstokje aan toe. Ben je een zoetekauw? Voeg dan 1-2 eetlepels suiker of een zakje vanillesuiker toe.
Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat het ongeveer 15-20 minuten pruttelen op laag vuur.
Nu is de appelmoes klaar. Hou je meer van een gladde appelmoes? Dan kun je het nog even glad pureren met een staafmixer.
Garneer de appelmoes naar wens met extra gemalen kaneel.
Bewaartip
Je kunt je zelfgemaakte appelmoes heel goed bewaren in de koelkast of vriezer. In de koelkast kun je de appelmoes 1-2 weken bewaren in een luchtdichte pot of container.
In de vriezer blijft het ongeveer 6 maanden goed. Vries het in kleine porties in, zodat je het per portie kan ontdooien en gebruiken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in