
Portobello uit de oven
Heb je wel eens een gevulde portobello uit de oven gegeten? Zo lekker! We deelden al eerder een recept voor pizza portobello’s. Deze keer vullen we ze met spinazie en geitenkaas. De geitenkaas maakt het heerlijk smeuïg. Zelf eten we gevulde portobello’s vaak als voorgerecht. Maar je zou het ook als hoofdgerecht kunnen eten. Met daarnaast wat geroosterde zoete aardappel en een stukjes vlees of vis.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st. portobello
- 250 gr spinazie
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 125 gr zachte geitenkaas
- 40 gr pijnboompitten
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
Verwijder het steeltje uit de portobello. Maak hem schoon met een keukenpapiertje. Bestrijk de portobello’s rondom met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaatje.
Pel en snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een grote pan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat alles geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Laat de spinazie goed uitlekken.
Meng de spinazie met de geitenkaas. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel. Garneer de gevulde portobello met de pijnboompitten.
Bak de portobello’s in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan