Portobello uit de oven

Portobello uit de oven

Heb je wel eens een gevulde portobello uit de oven gegeten? Zo lekker! We deelden al eerder een recept voor pizza portobello’s. Deze keer vullen we ze met spinazie en geitenkaas. De geitenkaas maakt het heerlijk smeuïg. Zelf eten we gevulde portobello’s vaak als voorgerecht. Maar je zou het ook als hoofdgerecht kunnen eten. Met daarnaast wat geroosterde zoete aardappel en een stukjes vlees of vis.

Portobello uit de oven
Portobello uit de oven

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. portobello
  • 250 gr spinazie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 40 gr pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

  2. Verwijder het steeltje uit de portobello. Maak hem schoon met een keukenpapiertje. Bestrijk de portobello’s rondom met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaatje.

  3. Pel en snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een grote pan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat alles geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Laat de spinazie goed uitlekken.

  4. Meng de spinazie met de geitenkaas. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel. Garneer de gevulde portobello met de pijnboompitten.

  5. Bak de portobello’s in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Portobello uit de oven
Portobello uit de oven

Tags

High tea Geitenkaas Paddenstoelen Spinazie Gezonde recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Lunch Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (22 stemmen)

21 februari 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in