pauline en maurits

Diary Augustus #1

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van gezelligheid. Ik sprak veel met vrienden af, at een paar keer buiten de deur en deed het vooral nog even rustig aan. Die vakantiemodus moet je zo lang mogelijk proberen vast te houden. En dat is aardig gelukt. Dit is eigenlijk de eerste zomer dat ik daar wat meer ruimte voor heb. Voorheen deed ik nog alles in mijn eentje en was rustig aan doen er niet echt bij. Maar nu Annika er bij is, kan dat wel. Yes. En daar geniet ik extra van. Ik heb dan ook best wel een aantal leuke dingen gedaan, kijk je mee.

detox

Ik begon met een detox. Ik heb volop genoten in Italië, maar daarna was het weer even welletjes geweest. De eeuwige foodie struggle. Ik deed een 3 daagse sappenkuur die ik bestelde bij frecious.nl. Het ging me eigenlijk vrij gemakkelijk af. Ik heb al een keer eerder een detox gedaan, maar ik vond het deze keer veel makkelijker. Misschien omdat ik  doorgaans al vrij gezond en licht eet. Ik merkte er dus ook niet zoveel van, niet in de positieve maar ook niet in de negatieve zin. Geen extreme honger, maar ook niet dat heldere gevoel wat ik de vorige keer had. Toch vind ik het een fijne reset voor mijzelf. Want na zo’n detox ben ik toch minder snel geneigd om weer te gaan snaaien. Alhoewel…

kruidenlade

Mijn kruidenlade was een enorme rotzooi geworden. Tijd voor een clean up. Deze potjes zijn van IKEA en de teksten heb ik er met een krijtstift opgeschreven. Ik kan hier zo gelukkig van worden.

naar amsterdam

Even op en neer naar Amsterdam voor een afspraak. Met mijn UPK mobiel..

borrelenVrienden kwamen gezellig borrelen en barbecuen. En ja ik maak het mijzelf ook vaak heel gemakkelijk. Met kant en klare hummus. Niets mis mee.

celine trio bagDe Celine Trio Bag stond al een tijdje op mijn lijstje. Dus toen de Celine store in de Bijenkorf opende, ging ik er met haastige spoed naartoe. Ik hoefde nog geen 3 seconden na te denken, ik wist meteen dat ik deze wilde. Eindelijk is zij dan van mij. Hoe blij kan je worden van een tas? Nou heel…

haarlem culinair

Ik ging naar Haarlem Culinair en ik vond het superleuk dit jaar. Ik ga meestal op zaterdagmiddag, rond een uurtje of 4. Dan is het nog niet zo enorm druk en hoef je niet zo lang in de rij te staan. Daar worden foodies blij van. Bij Parels deelde ik deze sashimi van tonijn en steak tartaar met Maurits. Superlekker. Ik at nog een pasta parmigiana van Napoli, een stukje USA rund van Restaurant Fris. En als toetje diverse kazen van Bourgondisch lifetsyle.

pauline en mauritsMet mijn lievelingsgezelschap.. <3

annikaAnnika de cocktail queen bestelde een lekker mojito.

altijd ijsDit boek van Marleen Visser had ik al een tijdje liggen. Aanrader voor ice cream junkies zoals ik.

acai bowlMijn nieuwste verslaving is de Acai bowl, ik zal binnenkort het recept met jullie delen.

morgan and meesEindelijk was het weer tijd voor een foodbloggersdiner met de liefste Monique, Philippine en Brenda. Deze keer hadden we gereserveerd bij Morgan & Mees. En dat is echt een aanrader. Wij hebben soms wat rare eetgewoontes. Want zo gebeurde het dat Mo, Bren en ik allebei 2 voorgerechten bestelden en Phil alleen een hoofdgerecht. En dat moest dan ook maar tegelijk op tafel komen. Ik had steak tartaar en tonijn tataki. Wauw wat lekker allemaal.

morgan and meesIk had mij zo voorgenomen om alleen een koffie na te bestellen. Maar toen dit voor mijn neus stond bezweek ik alweer.. Kon er echt niks aan doen. Nee echt niet…

annika en paulineDe volgende dag gingen Annika en ik naar de lancering van de nieuwe IKEA catalogus (deze komt morgen uit). Wij werkten beiden als student bij IKEA en zijn nog steeds fan van dit leuke bedrijf. Het plensde heel hard en dat was super jammer. Want de lancering was middenin een maïsveld ergens in the middle of nowhere. Wij als poldergirls zijn wel gewend om door de klei te stampen dus we lieten ons niet tegenhouden.

ikea catalogusHet thema voor het komende jaar is wederom Food. Yes! Worden wij blij van…

paulineEn Annika snapte mij tijdens the making off van bovenstaande foto.. Alles voor een goede foto he.

anti pastiEn daarna mocht ik nog aan de kook. Collegaatje van Mau kwam eten met haar vriend. En ik besloot voor Italiaans te gaan. Vooraf Antipasti, als hoofd bucatini met mosselen en na tiramisu met rood fruit. Yum lekker hoor.

pauline

Datenight met Mau en Jett Rebel (stiekem ben ik op allebei verliefd). Ik ging naar een concert van Jett bij Caprera, dat is een openlucht theater in Bloemendaal. En dat was echt awesome. Hij rockte de pan uit. Hou ik van.

lindenhoff

De Lindenhoff in Baambrugge stond al heel lang op mijn To Go lijstje. Zaterdag was het dan eindelijk zover. Ik bestel wel eens online producten bij hun. Maar nu in de marché. Ik zal er binnenkort wat meer over vertellen, want geloof mij, hier word je foodie hart heel blij van.

feel good food

Yes de drukproef is binnen. Dit is de geprinte versie van mijn nieuwe kookboek. Het is dus bijna af… spannend!

De komende weken wordt het weer wat drukker. Onze agenda staat vol afspraken en woensdag hebben we weer een kookdagje. En we moeten natuurlijk de laatste puntjes op de i zetten voor Feel Good Food. Spannend.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. En op snapchat zijn we ook lekker actief. Je kunt ons vinden onder @paulineskeuken en @annikaweuring. Zien we jullie daar?

 

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in