Menu

Diary Augustus #1

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van gezelligheid. Ik sprak veel met vrienden af, at een paar keer buiten de deur en deed het vooral nog even rustig aan. Die vakantiemodus moet je zo lang mogelijk proberen vast te houden. En dat is aardig gelukt. Dit is eigenlijk de eerste zomer dat ik daar wat meer ruimte voor heb. Voorheen deed ik nog alles in mijn eentje en was rustig aan doen er niet echt bij. Maar nu Annika er bij is, kan dat wel. Yes. En daar geniet ik extra van. Ik heb dan ook best wel een aantal leuke dingen gedaan, kijk je mee.

detox

Ik begon met een detox. Ik heb volop genoten in Italië, maar daarna was het weer even welletjes geweest. De eeuwige foodie struggle. Ik deed een 3 daagse sappenkuur die ik bestelde bij frecious.nl. Het ging me eigenlijk vrij gemakkelijk af. Ik heb al een keer eerder een detox gedaan, maar ik vond het deze keer veel makkelijker. Misschien omdat ik  doorgaans al vrij gezond en licht eet. Ik merkte er dus ook niet zoveel van, niet in de positieve maar ook niet in de negatieve zin. Geen extreme honger, maar ook niet dat heldere gevoel wat ik de vorige keer had. Toch vind ik het een fijne reset voor mijzelf. Want na zo’n detox ben ik toch minder snel geneigd om weer te gaan snaaien. Alhoewel…

kruidenlade

Mijn kruidenlade was een enorme rotzooi geworden. Tijd voor een clean up. Deze potjes zijn van IKEA en de teksten heb ik er met een krijtstift opgeschreven. Ik kan hier zo gelukkig van worden.

naar amsterdam

Even op en neer naar Amsterdam voor een afspraak. Met mijn UPK mobiel..

borrelenVrienden kwamen gezellig borrelen en barbecuen. En ja ik maak het mijzelf ook vaak heel gemakkelijk. Met kant en klare hummus. Niets mis mee.

celine trio bagDe Celine Trio Bag stond al een tijdje op mijn lijstje. Dus toen de Celine store in de Bijenkorf opende, ging ik er met haastige spoed naartoe. Ik hoefde nog geen 3 seconden na te denken, ik wist meteen dat ik deze wilde. Eindelijk is zij dan van mij. Hoe blij kan je worden van een tas? Nou heel…

haarlem culinair

Ik ging naar Haarlem Culinair en ik vond het superleuk dit jaar. Ik ga meestal op zaterdagmiddag, rond een uurtje of 4. Dan is het nog niet zo enorm druk en hoef je niet zo lang in de rij te staan. Daar worden foodies blij van. Bij Parels deelde ik deze sashimi van tonijn en steak tartaar met Maurits. Superlekker. Ik at nog een pasta parmigiana van Napoli, een stukje USA rund van Restaurant Fris. En als toetje diverse kazen van Bourgondisch lifetsyle.

pauline en mauritsMet mijn lievelingsgezelschap.. <3

annikaAnnika de cocktail queen bestelde een lekker mojito.

altijd ijsDit boek van Marleen Visser had ik al een tijdje liggen. Aanrader voor ice cream junkies zoals ik.

acai bowlMijn nieuwste verslaving is de Acai bowl, ik zal binnenkort het recept met jullie delen.

morgan and meesEindelijk was het weer tijd voor een foodbloggersdiner met de liefste Monique, Philippine en Brenda. Deze keer hadden we gereserveerd bij Morgan & Mees. En dat is echt een aanrader. Wij hebben soms wat rare eetgewoontes. Want zo gebeurde het dat Mo, Bren en ik allebei 2 voorgerechten bestelden en Phil alleen een hoofdgerecht. En dat moest dan ook maar tegelijk op tafel komen. Ik had steak tartaar en tonijn tataki. Wauw wat lekker allemaal.

morgan and meesIk had mij zo voorgenomen om alleen een koffie na te bestellen. Maar toen dit voor mijn neus stond bezweek ik alweer.. Kon er echt niks aan doen. Nee echt niet…

annika en paulineDe volgende dag gingen Annika en ik naar de lancering van de nieuwe IKEA catalogus (deze komt morgen uit). Wij werkten beiden als student bij IKEA en zijn nog steeds fan van dit leuke bedrijf. Het plensde heel hard en dat was super jammer. Want de lancering was middenin een maïsveld ergens in the middle of nowhere. Wij als poldergirls zijn wel gewend om door de klei te stampen dus we lieten ons niet tegenhouden.

ikea catalogusHet thema voor het komende jaar is wederom Food. Yes! Worden wij blij van…

paulineEn Annika snapte mij tijdens the making off van bovenstaande foto.. Alles voor een goede foto he.

anti pastiEn daarna mocht ik nog aan de kook. Collegaatje van Mau kwam eten met haar vriend. En ik besloot voor Italiaans te gaan. Vooraf Antipasti, als hoofd bucatini met mosselen en na tiramisu met rood fruit. Yum lekker hoor.

pauline

Datenight met Mau en Jett Rebel (stiekem ben ik op allebei verliefd). Ik ging naar een concert van Jett bij Caprera, dat is een openlucht theater in Bloemendaal. En dat was echt awesome. Hij rockte de pan uit. Hou ik van.

lindenhoff

De Lindenhoff in Baambrugge stond al heel lang op mijn To Go lijstje. Zaterdag was het dan eindelijk zover. Ik bestel wel eens online producten bij hun. Maar nu in de marché. Ik zal er binnenkort wat meer over vertellen, want geloof mij, hier word je foodie hart heel blij van.

feel good food

Yes de drukproef is binnen. Dit is de geprinte versie van mijn nieuwe kookboek. Het is dus bijna af… spannend!

De komende weken wordt het weer wat drukker. Onze agenda staat vol afspraken en woensdag hebben we weer een kookdagje. En we moeten natuurlijk de laatste puntjes op de i zetten voor Feel Good Food. Spannend.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. En op snapchat zijn we ook lekker actief. Je kunt ons vinden onder @paulineskeuken en @annikaweuring. Zien we jullie daar?

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Pauline
  29 augustus 2016 om 14:50

  Insgelijks vond ik ook :) En je moet zelf de slingers ophangen he :)

 • Karlijn
  27 augustus 2016 om 17:47

  Het was leuk om je te ontmoeten op de IKEA middag Pauline! Gezellig ook :) En jeetje wat doe jij een leuke dingen in een week. Die tas is inderdaad prachtig! En wat een mooie foto van die tomaten in de papieren zak, krijg meteen zin om er iets mee te maken. X

 • Pauline
  17 augustus 2016 om 20:06

  Wat leuk, dankjewel Ger. En ik zal hem vanaf nu Mauritio noemen :)

 • Ger
  17 augustus 2016 om 07:58

  Erg leuk verslag! Je vriend lijkt wel van Italiaanse komaf. En wat staat die zwarte bril jouw mooi. Ben super benieuwd naar je boek.

 • Pauline
  15 augustus 2016 om 14:51

  Ja klopt inderdaad, zo fijn dat ik ze nu ook in Nederland kan kopen.

 • Jennita Glismeijer
  15 augustus 2016 om 14:20

  De diverse tomaten in de bruine zak herken ik meteen.
  Hier, in Zuid-Frankrijk tijdens het seizoen, zijn ze aanwezig bij de plaatselijke producteur. Cœur de Bœuf begint men in NL ook te ontdekken. De gele tomaat is waarschijnlijk de ananastomaat en de andere (groen met gele streepjes) noemen wij 'tomate tigre'. Een leuke naam voor een heerlijke tomaat. Oude rassen met de echte smaak van tomaten......

 • anja scholma
  15 augustus 2016 om 12:20

  En dat noem jij rustig aan ?????? Kind wat een energie hebben jullie, geweldig om te lezen, met al die uitstapjes, leuke foto's en nog meer ,,,, en die mooie tas gescoord natuurlijk,,, heel veel succes verder meiden, trots op jullie,,,,,,, anja

 • Margot
  15 augustus 2016 om 11:42

  Wat een hoop lekker eten laat je toch weer zien, ik krijg er trek van!

 • Demi
  15 augustus 2016 om 10:00

  Hele leuke foto's heb je weer gemaakt! Ben zo benieuwd naar je nieuwe kookboek :D

 • Jonna@Burgertrutjes
  15 augustus 2016 om 09:17

  Klinkt als een gezellige week! Je tas is super mooi <3

 • Tanja
  15 augustus 2016 om 09:04

  Weer een hele leuke blog met prachtige foto's die absoluut eetlust opwekkend zijn! Volgens mij is het bij jullie nooit saai en hebben jullie altijd heel veel te doen. Daarvan heel veel leuke en lekkere zaken leest ik telkens :-) Omdat ik nu even geen grote porties eten achter elkaar op kan bestel ik wel eens ook 2 voorgerechten i.p.v. 1 voorgerecht en 1 hoofdgerecht en dat gaat prima.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST