Menu

Cocktail O’ Clock Mojito

In de zomer drink ik graag cocktails. Zo af en toe dan hè? Van cocktails krijg ik altijd meteen een feest gevoel, dat komt denk ik omdat de meeste cocktails er ook uit zien als een feestje! Denk je niet? Mijn favoriete cocktail is toch wel de Mojito. Ik hou wel van de frisse smaak van limoen en munt. En het is een super easy peasy recept. Je hebt er niet veel voor nodig en het is zo klaar. I like!

Een fijne variant op de gewone Mojito is trouwens de Strawberry Mojito! Je raad het al, deze is met aardbeien, waardoor het iets zoeter smaakt. Het enige nadeel van de Mojito vind ik dat je vaak munt aan het happen bent tijdens het drinken. Heeft iemand daar een oplossing voor? Ik vind de muntsmaak wel erg fijn, maar ik hou er niet van om op de takjes te kauwen, haha. Goed, genoeg gekletst. Hierbij het recept voor de originele Mojito. Enjoy!
mojito cocktail maken

Ingrediënten voor 1 cocktail
40 ml rum
100 ml spa bruisend
1 limoen
2 tl rietsuiker
3 takjes munt
IJsklontjes

Zo maak je het
Rits de blaadjes van 1 takje munt. Doe dit in een glas.

Snijd de limoen in partjes.

Doe alvast 2 partjes limoen in het glas en voeg de rietsuiker toe. Stamp dit even fijn met een stamper (van bijvoorbeeld een vijzel). Zorg ervoor dat de smaken zich goed mengen.

Vul het glas met ijsklontjes.

Voeg de rum en de spa bruisend toe (tot aan de rand van het glas) en mix even door elkaar.

Garneer de mojito met de partjes limoen en de takjes munt.

Serveer meteen!

mojito cocktail maken mojito cocktail maken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

 • Anke Deuring
  18 oktober 2019 om 10:52

  Ik heb m 2 week geleden voor het eerst gehaf in Zuid-Afrika, wist niet dat hier alcohol in zat, want hij stond bij de alcoholvrije en daar hadden we speciaal naar gevraagd. Maar hij was echt heerlijk dus vast wel nog een keertje en mrt een rietje had ik geen probleem met de blaadjes

 • Sonja
  31 mei 2017 om 22:45

  Heerlijk! Over de muntblaadjes - ik kreeg 'm laatst met fijngesneden munt. Ziet er net zo feestelijk uit, want de stukjes blad mengen zich door de hele cocktail. Je drinkt het dan gewoon mee op en komt eigenlijk nog beter tot zijn recht op die manier.

 • Brechtje
  28 augustus 2015 om 14:23

  Oh heerlijk, ik drink ook graag cocktails, ziet eruit als een feestje inderdaad haha! Ik wist niet dat de mojito zo makkelijk was, fijn recept!

 • Ellen
  28 augustus 2015 om 08:51

  eén van mijn favorieten!

 • Margot
  28 augustus 2015 om 08:48

  Ja dit blijft lekker af en toe!

 • gerhilde maakt
  28 augustus 2015 om 07:21

  Ook ik ben een fan van mojito. Mmmm!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST