mojito cocktail maken

Cocktail O’ Clock Mojito

In de zomer drink ik graag cocktails. Zo af en toe dan hè? Van cocktails krijg ik altijd meteen een feest gevoel, dat komt denk ik omdat de meeste cocktails er ook uit zien als een feestje! Denk je niet? Mijn favoriete cocktail is toch wel de Mojito. Ik hou wel van de frisse smaak van limoen en munt. En het is een super easy peasy recept. Je hebt er niet veel voor nodig en het is zo klaar. I like!

Een fijne variant op de gewone Mojito is trouwens de Strawberry Mojito! Je raad het al, deze is met aardbeien, waardoor het iets zoeter smaakt. Het enige nadeel van de Mojito vind ik dat je vaak munt aan het happen bent tijdens het drinken. Heeft iemand daar een oplossing voor? Ik vind de muntsmaak wel erg fijn, maar ik hou er niet van om op de takjes te kauwen, haha. Goed, genoeg gekletst. Hierbij het recept voor de originele Mojito. Enjoy!
mojito cocktail maken

Ingrediënten voor 1 cocktail
40 ml rum
100 ml spa bruisend
1 limoen
2 tl rietsuiker
3 takjes munt
IJsklontjes

Zo maak je het
Rits de blaadjes van 1 takje munt. Doe dit in een glas.

Snijd de limoen in partjes.

Doe alvast 2 partjes limoen in het glas en voeg de rietsuiker toe. Stamp dit even fijn met een stamper (van bijvoorbeeld een vijzel). Zorg ervoor dat de smaken zich goed mengen.

Vul het glas met ijsklontjes.

Voeg de rum en de spa bruisend toe (tot aan de rand van het glas) en mix even door elkaar.

Garneer de mojito met de partjes limoen en de takjes munt.

Serveer meteen!

mojito cocktail maken mojito cocktail maken

Video: Hummus met peterselie
Hotspot: Yoghurt Barn in Haarlem
Bewaar
5 Comments
 • Sonja

  31 mei 2017 at 22:45 Beantwoorden

  Heerlijk! Over de muntblaadjes – ik kreeg ‘m laatst met fijngesneden munt. Ziet er net zo feestelijk uit, want de stukjes blad mengen zich door de hele cocktail. Je drinkt het dan gewoon mee op en komt eigenlijk nog beter tot zijn recht op die manier.

 • Brechtje

  28 augustus 2015 at 14:23 Beantwoorden

  Oh heerlijk, ik drink ook graag cocktails, ziet eruit als een feestje inderdaad haha! Ik wist niet dat de mojito zo makkelijk was, fijn recept!

 • Ellen

  28 augustus 2015 at 08:51 Beantwoorden

  eén van mijn favorieten!

 • Margot

  28 augustus 2015 at 08:48 Beantwoorden

  Ja dit blijft lekker af en toe!

 • gerhilde maakt

  28 augustus 2015 at 07:21 Beantwoorden

  Ook ik ben een fan van mojito. Mmmm!

Plaats een reactie