8 tips die ’s ochtends tijd besparen

Sponsored. Ik ben echt geen earlybird. Nooit geweest ook. Op de middelbare school heb ik een tijdje bij een bakkerij gewerkt, waar ik om 6 uur ’s ochtends moest beginnen. Dit baantje heb ik nog geen maand volgehouden. Mijn andere horecabaantje dat om 5 uur ’s middags begon, heb ik 4 jaar lang gedaan. Ik bedoel maar…. Ik heb geen ochtendhumeur, maar ik heb gewoon onwijs veel moeite om wakker te worden. Volgens de “Wat voor ochtendtype ben jij?” test ben ik een Lo-Fi, oftewel een sloompie in de ochtend. Lo-Fi’s ontbijten snel en onderweg. Dat was inderdaad zo toen ik nog op kantoor werkte, maar nu heb ik het geluk dat ik thuis werk. Als er één ding is wat ik nooit doe, is mijn ontbijt overslaan. Ik heb ’s ochtends direct trek in ontbijt en vooral in koffie. Maar het komt stiekem wel eens voor dat ik mijn yoghurt met muesli in bed opeet.

Uit een onderzoek van Quaker (onder 2000 Nederlanders) bleek dat mensen er alles voor over hebben om een paar minuten langer te slapen. Een op de vijf mensen slaat zelfs haar ontbijt over. Dat kan ik echt niet begrijpen. Het ontbijt is immers de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik begrijp wél dat je zo lang mogelijk in je bed wilt blijven en daarom deel ik mijn 8 tips die je ’s ochtends tijd besparen

quaker-oats

1. Koffiemachine staat gereed
Daarmee bedoel ik dat je met 1 druk op de knop, een vers bakkie koffie moet kunnen zetten. Echt, ik heb er een hekel aan als ik eerst de bonen en het water moet bijvullen. Voor mijn eerste kopje koffie, moet ik zo weinig mogelijk moeite hoeven doen. Vul dus voordat je naar bed gaat het water bij en de bonen. Doe alvast je cupje in je koffieapparaat of vul je filter alvast met koffie. Dan is het ’s ochtends 1 druk op de knop en je koffie is klaar. Dat bespaart je toch weer 2 minuten.

2. Zet je ontbijt alvast klaar
Zet vlak voordat je naar bed gaat alvast je ontbijt klaar. Houd je van havermout, maak dan overnight oats. Dit eet je koud dus kun je de volgende dag zo uit de koelkast trekken. Houd je meer van kwark met muesli en fruit, zet dan alvast de muesli op het aanrecht. Doe de kwark alvast in een schaaltje en snijd wat vers fruit. Dan is het ’s ochtends alleen een kwestie van bij elkaar gooien. Toch zin in een warm havermout ontbijtje?, de Quaker Oats Express zijn in 2 minuten klaar. De havermout is in portie-verpakkingen verpakt, dus je hoeft ook niet te wegen en te meten ’s ochtends. Handig!

3. Maak smoothiepacks
Drink jij graag een smoothie bij je ontbijt, maak dan smoothiepacks. Dit zijn zakjes met alle ingrediënten voor je smoothie die je in de vriezer bewaard. Je kunt bijvoorbeeld fruit, groente en wat havermout in een zakje bewaren. De avond van te voren leg je het zakje in de koelkast zodat deze langzaam kan ontdooien. ’s Ochtends gooi je het samen met wat melk of water in de blender en klaar ben je.

4. Glas water naast je bed
Heb je ook zo’n moeite met wakker worden, zet dan alvast een glas water naast je bed. Drink dit meteen op als je wakker wordt. Je zult zien dat je je meteen ietsje frisser voelt.

5. Lunch klaar maken
Net als je ontbijt, kun je ook prima je lunch de avond van tevoren klaar maken. Neem een restje quinoa salade mee naar je werk, smeer een broodje of maak een lekker wrapje. Bewaar het in je lunchtrommel in de koelkast en dan kan je het de volgende dag zo meenemen. Dit bespaart je heel veel tijd.

6. To Go ontbijt
Heb jij echt heel veel moeite met opstaan, maar wil je ook echt je ontbijt niet overslaan, maak dan een To Go ontbijtje. Verdeel wat kwark, granola en banaan in een potje en neem dit mee naar je werk. Ditzelfde kan je ook heel goed doen met havermout. Eet het onderweg in de trein op, of lekker achter je computertje op kantoor.

7. Leg je kleding alvast klaar
Niet foodgerelateerd, maar wel heel handig. Leg de kleding voor de volgende dag alvast klaar. Ik denk dat vooral vrouwen, ’s ochtends heel veel tijd besteden aan keuzestress als het om kleding gaat. Als je alles al klaar hebt gelegd, hoef je hier niet meer verder over na te denken. Handig!

8. Al je spullen bij de hand
En datzelfde geldt voor de spullen die je mee moet nemen. Leg alles bij elkaar. Camera, telefoon, pen, tas, autosleutels… Dat bespaart je onnodige zoektijd ’s ochtends. En onnodige irritaties. Want als iets irritant is, is het wel dat je je sleutels niet kunt vinden.

to-go-ontbijtje-2

Met deze tips kan je toch zo’n 5 minuten langer slapen ’s ochtends. En dat wil toch iedereen?

Wat voor ochtendtype ben jij?

Dit artikel is in samenwerking met Quaker, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in