fortuyn haarlem

Hotspot Fortuyn Haarlem

Deze hotspot staat al heel lang op mijn lijstje om over te schrijven, en nu is het dan eindelijk zo ver. Restaurant Fortuyn zit al een tijdje in Haarlem, maar is onlangs volledig vernieuwd en gerestyled. Niet alleen de inrichting is super hip en gezellig, ook de kaart is helemaal omgegooid. En dat het tof is geworden, is zeker. Waar ik Fortuyn eerst een beetje een standaard grand cafe vond, is het nu een super leuke tent geworden. Hip, gezellig en vernieuwend.

Fortuyn Haarlem

Allereerst de inrichting. I love it! Fortuyn heeft een industriële, stoere look gekregen. Ruige bakstenen muren, gecombineerd met houten vloeren en tafels en stoelen met leren bekleding. Het restaurant is vrij ruim. Als je binnenkomt zie je niet meteen hoe groot het is, tot je verder naar achteren loopt. Helemaal achterin zit een soort serre, waar je ook nog lekker kan zitten.

fortuyn haarlem

fortuyn haarlem

fortuyn haarlem

Het eten is ook fantastisch! Als je water besteld, krijg je een fles puur Haarlems tapwater. Ik hou van dit soort details. Net even wat leuker dan gewoon een fles water. Wat Fortuyn bijzonder maakt, is dat de meeste gerechten bereid worden op een traditionele Josper houtskool oven. Hierdoor krijgt het vlees en vis zo’n lekkere barbecue smaak.

Ik ben al een aantal keren bij Fortuyn geweest en heb inmiddels al wat gerechtjes van de kaart uitgeprobeerd. De carpaccio, ook gebraden in de Josper oven, is een aanrader. Er staan drie soorten burgers op de kaart, een fortuyn burger, een tzaziki burger en een wakame burger. Allemaal even lekker door de bereiding in de houtskooloven. De Fortuyn burger is mijn favo.

Naast de burgers is er nog volop keuze. Wat dacht je van Flammkuchen met blauwe kaas? Of eendenborst met salsa van gegrilde watermeloen? Kies je liever voor vega? Dan is er ook nog de risotto met stokzwammen.  Als bijgerecht serveren ze onder andere huisgemaakte friet met huisgemaakte mayonaise. Yum!

fortuyn haarlem

fortuyn haarlem

Ook voor het ontbijt, lunch of borrel kun je terecht bij Fortuyn. Voor de lunch kun je ook gaan voor een van de heerlijke burgers, of kies zoals ik voor brood met black angus rundvleeskroketten. Verder staan er nog diverse salades op de kaart, zoals een carpaccio of zalmsalade. In ieder geval is er genoeg keuze. Een nadeel is dat je misschien wat langer moet nadenken voordat je weet wat je gaat nemen met al dat lekkers op de kaart.

Nog een leuk detail is dat Fortuyn aandacht heeft voor duurzaamheid. Ze bereiden alleen duurzaam gevangen vis en de koeien hebben een mooi leven gehad.

fortuyn haarlem

Hoe leuk is deze groene wand? De planten zijn echt, heb ik me laten vertellen.

Fortuyn Haarlem

fortuyn4

Fortuyn Haarlem

Heb ik jullie al overtuigd? Ik vind de restyling en vernieuwing van Fortuyn een goede zet. Ik kom er nu veel vaker en ben er nog niet op uit gekeken. Het leuke en unieke van Fortuyn vind ik toch wel de bereiding met de speciale Josper oven. Ook de inrichting spreekt mij heel erg aan, hip en gezellig. De bediening is prima en de prijzen zijn gemiddeld. Niet heel goedkoop, maar ook niet heel duur. Kortom, Fortuyn is een fijne nieuwe hotspot in Haarlem!

Wat

Fortuyn Haarlem

Waar

Grote Markt 23, Haarlem

Meer info

Website

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in