Menu

Hotspot Fortuyn Haarlem

Deze hotspot staat al heel lang op mijn lijstje om over te schrijven, en nu is het dan eindelijk zo ver. Restaurant Fortuyn zit al een tijdje in Haarlem, maar is onlangs volledig vernieuwd en gerestyled. Niet alleen de inrichting is super hip en gezellig, ook de kaart is helemaal omgegooid. En dat het tof is geworden, is zeker. Waar ik Fortuyn eerst een beetje een standaard grand cafe vond, is het nu een super leuke tent geworden. Hip, gezellig en vernieuwend.

Fortuyn Haarlem

Allereerst de inrichting. I love it! Fortuyn heeft een industriële, stoere look gekregen. Ruige bakstenen muren, gecombineerd met houten vloeren en tafels en stoelen met leren bekleding. Het restaurant is vrij ruim. Als je binnenkomt zie je niet meteen hoe groot het is, tot je verder naar achteren loopt. Helemaal achterin zit een soort serre, waar je ook nog lekker kan zitten.

fortuyn haarlem

fortuyn haarlem

fortuyn haarlem

Het eten is ook fantastisch! Als je water besteld, krijg je een fles puur Haarlems tapwater. Ik hou van dit soort details. Net even wat leuker dan gewoon een fles water. Wat Fortuyn bijzonder maakt, is dat de meeste gerechten bereid worden op een traditionele Josper houtskool oven. Hierdoor krijgt het vlees en vis zo’n lekkere barbecue smaak.

Ik ben al een aantal keren bij Fortuyn geweest en heb inmiddels al wat gerechtjes van de kaart uitgeprobeerd. De carpaccio, ook gebraden in de Josper oven, is een aanrader. Er staan drie soorten burgers op de kaart, een fortuyn burger, een tzaziki burger en een wakame burger. Allemaal even lekker door de bereiding in de houtskooloven. De Fortuyn burger is mijn favo.

Naast de burgers is er nog volop keuze. Wat dacht je van Flammkuchen met blauwe kaas? Of eendenborst met salsa van gegrilde watermeloen? Kies je liever voor vega? Dan is er ook nog de risotto met stokzwammen.  Als bijgerecht serveren ze onder andere huisgemaakte friet met huisgemaakte mayonaise. Yum!

fortuyn haarlem

fortuyn haarlem

Ook voor het ontbijt, lunch of borrel kun je terecht bij Fortuyn. Voor de lunch kun je ook gaan voor een van de heerlijke burgers, of kies zoals ik voor brood met black angus rundvleeskroketten. Verder staan er nog diverse salades op de kaart, zoals een carpaccio of zalmsalade. In ieder geval is er genoeg keuze. Een nadeel is dat je misschien wat langer moet nadenken voordat je weet wat je gaat nemen met al dat lekkers op de kaart.

Nog een leuk detail is dat Fortuyn aandacht heeft voor duurzaamheid. Ze bereiden alleen duurzaam gevangen vis en de koeien hebben een mooi leven gehad.

fortuyn haarlem

Hoe leuk is deze groene wand? De planten zijn echt, heb ik me laten vertellen.

Fortuyn Haarlem

fortuyn4

Fortuyn Haarlem

Heb ik jullie al overtuigd? Ik vind de restyling en vernieuwing van Fortuyn een goede zet. Ik kom er nu veel vaker en ben er nog niet op uit gekeken. Het leuke en unieke van Fortuyn vind ik toch wel de bereiding met de speciale Josper oven. Ook de inrichting spreekt mij heel erg aan, hip en gezellig. De bediening is prima en de prijzen zijn gemiddeld. Niet heel goedkoop, maar ook niet heel duur. Kortom, Fortuyn is een fijne nieuwe hotspot in Haarlem!

Wat

Fortuyn Haarlem

Waar

Grote Markt 23, Haarlem

Meer info

Website

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

 • Debby
  16 oktober 2015 om 13:29

  Er zit een nieuwe eigenaar in, vanwaar de nieuwe styling!

 • Barry
  15 oktober 2015 om 21:56

  Fortuyn is echt een top stek!! Kwalitatief, verzorgt en super gezellig. Goede bediening en oog voor detail. One of my favorites!

 • Pauline
  15 oktober 2015 om 20:45

  Haha er is hier ook zoveel leuks

 • Natasja
  15 oktober 2015 om 16:55

  Wauw, ziet er gezellig uit!

 • Nicole
  15 oktober 2015 om 13:18

  Er komt steeds meer op mijn Haarlem to-do lijstje :-)

 • Margot
  15 oktober 2015 om 09:36

  Gaaf die plantenwand en het eten ziet er goed uit!

 • Frances
  15 oktober 2015 om 07:39

  Ziet er echt heel erg gaaf uit! Ik ga binnenkort naar Haarlem, dus noteer dit adresje zeker.

 • Emma
  15 oktober 2015 om 07:17

  Mocht ik binnenkort in Haarlem zijn, dan ga ik hier eten! Ik ben helemaal om!

 • Marlotte
  15 oktober 2015 om 06:48

  Wauw, die inrichting is heel gaaf. Alleen daarom zou ik er al naartoe gaan, al ziet het eten er ook zeker niet verkeerd uit. Leuk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.